jabs Отговорено Януари 10, 2017 Отговорено Януари 10, 2017 (Редактирано) Ако по някакво чудо постигнеш заветния 1 милиметър, какво ще стане? Ще подобриш ли зашеметяващо техниката, звукоизвличането, бързината или там за каквото ти трябва тоя милиметър? Запитай се за какво ти е и после помисли пак дали времето което си загубил да обикаляш с петте си китари по лютиери да не го употребиш в свирене... Редактирано Януари 10, 2017 от jabs 1 Цитирай
Ламби Отговорено Януари 10, 2017 Отговорено Януари 10, 2017 Силно се съмнявам,че ще се получи. Цитирай
bluelemon Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Аз съм адски чувствителен към екшъна на китарата. 1 струна на 12 я свалям на 0,75мм без особени затруднения, но в момента е на 1мм, защото свиря малко по агресивно и бяга динамиката под 1мм. Въпроса е че това е единствената китара на която съм слизал под 1мм. KD Basses майна! 1 Цитирай
TONY Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 на12 позиция,фиксиран бридж струни 10-тки. В момента височина между 1,5 и 2мм - т.е. в момента е като по каталог на Ibanez. Трябва най вече да си наясно сам за себе си какъв е проблема. 1 Психологически 2 идеологически Ако е психологически, трябва , сам да си го превъзмогнеш. Няма все още китарни психолози. Ако , обаче наистина си по-особен случай, независимо дали заради физиология, идеология на свирене и тн и трябва задължително да стигнеш до 1 мм екшън, пак имаш 2-3 варианта- а) имаш 5 китари, свали на едната до 1 мм и свири така на нея. няма да можеш много да бендваш, но вероятно гониш скорост, дори и да бражди, какво ти пука. Виждал съм хора, които да го правят по този начин б) вадиш или събираш кинти. Взимаш си Мюзикмен Петручи( Сър, Мър и тн), на него, ако не можеш да постигнеш бързина ,бендове и каквото ти се иска, проблема е в теб. в) пробваш най- добрите лютиери в бг, ако според теб не стават, има и доста добри из европейският съюз, е на тях ще платиш малко повече, плюс разходи за транспорт, но все ще имаш заветния милиметър. Е сега остава да кажеш, че свириш най-вече на бюджетни китари от 500-600 лв....тогава просто направи едната по точка а) и не си губи времето и парите в глупости. Цитирай
bluelemon Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Защо ли в каталога на ибанец има стандарт за екшън? Иначе по техния каталог екшъна е супер за ритъм китара и за дърт блус! За шред, тапинг, легато и камара други "китарджийски" техники ниския екшън е задължителен. 1 Цитирай
univox Отговорено Януари 28, 2017 Отговорено Януари 28, 2017 Стандартите за настройка на екшъна, които споменава по-горе и колегата ciriljhonson не са написани, защото някой ги е сънувал. Това са средностатистически резултати практически установени на база огромен брой китаристи. Желанията на свирачите са едно, физиката и механиката- друго и колегите лютиери със сигурност не са говорили глупости. Всяка екстра си има цена и ако някой иска нисък екшън трябва да се учи да свири нежно. При големи амплитуди ще има бръждене- тя струната си трепти по нейния си закон и не се интересува от екшъна. Най-ниският екшън който съм срещал е при Джо Сатриани- 0,8мм на китарите му, на които свири с две ръце като той натиска струните леко, light touch. За другите му нямам данни. Но не екшънът сам по себе си го прави един от най-добрите китаристи, нали Някои пък не признават екшън под 2мм - въпрос на стил и техника на свирене. За моите китари обикновено постигам екшън 1,2 мм но никога не е било целта да пада по-ниско. 4 Цитирай
Recommended Posts