I=====I Публикувано Март 2, 2005 Публикувано Март 2, 2005 (Редактирано) Видях тази тема при китаристите, но реших че е задължително да присъства и тук. Поне на мен ми е доста интересна. За да избегна "пъпа", "оная работа", "корема", "кръста" и всякаквите други ориентири и описания слагам директно снимка. Още от самото начало започнах да свиря по този начин, повлиян точно от този басист. По-нататък съм пробвал абсолютно всички начини да държа баса си, но в крайна сметка нищо по-удобно за мен не открих. А го предпочитам и чисто естетически. Кажете как е при вас? Редактирано Март 2, 2005 от I=====I Цитирай
bassman Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Много ясно.Това е най-удобната постановка Дава свобода на ръцете и е най-естествената-лошото е че не става за Heavy Metal :green: Цитирай
pacman Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 И за мен това(като многоуважавания г-н Воев на снимката) е може би най-удобния начин на свирене, но баса стои малко по-надолу при мен. Това е някакъв среден вариант, който позволява и удобно свирене с пръсти, и slap. Общо взето на който както му е удобно, но е важно доколкото знам да не се извива китката в неестествено голям ъгъл; ако държа баса хоризонтално при мен се получава точно това. Цитирай
bassman Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Повечето китари са добре балансирани и си ''застават''на мястото а за ъгъла на ръката си прав. Цитирай
I=====I Отговорено Март 2, 2005 Автор Отговорено Март 2, 2005 При мен китката е доста извита, но така съм свикнал и ми е добре. Иначе при slap леко вирвам грифа нагоре, така че да застане малко по-вертикално. Така мога - така свиря, правила не съм проучвал. Цитирай
fracture Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Държа баса по-надолу, често десният ми крак е по-напред, така че подпирам с него корпуса а същевременно с това се получава леко завъртане на горе (басът малко "ляга")- просто така съм свикнал. Това дали постановката дадена на снимката е естествена и дали дава свобода на ръцете е личен въпрос, пробвал съм и това, но много бързо започвам да чувствам схващане в областта на лакътя (става дума за дясната ръка), според нормално - като се има в предвид постоянната свивка на ръката на това място за тази постановка на свирене. Редактирано Март 2, 2005 от fracture Цитирай
Wicked Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 И аз държа баса ниско, грифа обаче го вдигам и застава на 45 градуса, така лявата ми ръка се сгъва в лакътя под прав ъгъл, а дясната е почти изправена надолу. Като настане зор нещо - повдигам тялото и аз с десния крак(с бедро де, не с петата - тя само в краен случай ) Цитирай
pacman Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Видях тази тема при китаристите, но реших че е задължително да присъства и тук. Поне на мен ми е доста интересна.За да избегна "пъпа", "оная работа", "корема", "кръста" и всякаквите други ориентири и описания слагам директно снимка. Btw. винаги съм се чудил какъв е този бас? Прилича на Spector малко, но май не е Цитирай
I=====I Отговорено Март 2, 2005 Автор Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Wicked Публикувано на Mar 2 2005, 03:22 PM И аз държа баса ниско, грифа обаче го вдигам и застава на 45 градуса, така лявата ми ръка се сгъва в лакътя под прав ъгъл, а дясната е почти изправена надолу. Като настане зор нещо - повдигам тялото и аз с десния крак(с бедро де, не с петата - тя само в краен случай ) Oк, Wicked, нещо такова ли? Как свириш на позициите след 12? Дясната ръка не ти ли е "нестабилна" и като цяло китарата не ти ли се мотляви, когато се движиш? Не че докато свириш ти се налага да изминаваш километри пеша... Редактирано Март 2, 2005 от I=====I Цитирай
I=====I Отговорено Март 2, 2005 Автор Отговорено Март 2, 2005 Btw. винаги съм се чудил какъв е този бас? Прилича на Spector малко, но май не е pacman, ще попитам Мони Воев и ще постна тук. Цитирай
assoass Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 xexe! моя бас си го държа малко по-високо от начина, показан на голямата снимка и честно казано ми е доста удобно! Някак тази постановка ми дава повече възможности Цитирай
MDFk Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Малко по-ниско от на снимката,но така че дори и като седна да не се мести от мястото си (спрямо тялото ми),макар почти винаги да репетирам прав.. Редактирано Март 2, 2005 от MDFk Цитирай
Wicked Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Нещо такова, грифа обаче с една идея по-вдигнат. Не ми е проблем, някак съм си свикнал така от самото начало, пък и не се счупвам от люти солажи по високите прагчета, а за нестабилност - тя ми идва от алкохола повече Цитирай
Steff Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 За мен няма правила... даже с различните групи, с които свиря, сменям различна дължина на колана.Само при мен грифа не се е вирнал толкова... малко по-хоризонтално стои. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Март 3, 2005 Отговорено Март 3, 2005 http://info.datacom.bg/distorment/pics/liv...0059_resize.JPG Мисля, тука се вижда почти добре как свиря аз. Така ми е удобно най-вече на лявата ръка... а дясната общо взето никога нямам проблеми... Мисля, че за стила ми е що годе ок Цитирай
Recommended Posts