LOE Публикувано Януари 18, 2007 Публикувано Януари 18, 2007 Днес малко си играх с гитар риг 2 и забелязах че има такъв пресет, и резултата определено е интересен, че не блъска на акустична, но има доста особен звук: http://media.putfile.com/accu Някой да има опит с подобни имитации? Цитирай
motorbreath Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 ами аз бях достигнал веднъж нещо подобно като класическа акустична с найлонки ама преинстал уин и не я опраих пак.. можеш ли да ми пратиш този пресет щото ми харесва как звучи.btr_meloman@mail.bg Цитирай
LOE Отговорено Януари 18, 2007 Автор Отговорено Януари 18, 2007 стандартен към гират риг 2 е, E-accustic simulator се казва Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Този пресет представява компресор на високите честоти и усилване след това на този диапазон. Не знам как точно е изпълнен пресета при GR, но става подобен ефект и с multiband компресор. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 (Редактирано) Предполагам това пак ще прозвучи като реклама, но всъщност не е. Когато (макар и рядко) ми се налага да използвам симулация на акустична китара в употреба идва добрата стара Line 6 Variax 500 симулираща около 25 модела различни китари, половината от които акустични и полу-акустични. Бях поствал семпли преди доста време и не знам дали все още ги пазя, но резултата е удивителен. Най-кефи имитацията на банджо. Някой ден ще хвана да направя малко кънтри дет метъл хахахаха! Редактирано Януари 18, 2007 от edgecrusher Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Пресетът на гитар риг си звучи като ел. китара. Някак си не му усещам "акустиката". Да не говорим, че със сигурност не може да докара звук от найлонови струни. Но пределено е интересен като звучене, ако не беше всичкият този шум, който вкарва. Ето още една тема по въпроса: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...t=0&p=& Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 На мен акустик симулатора на Guitar Rig 1 повече ми хареса... На този, до колкото чувам, има някакъв chorus, който е с прекалено голяма модулация и кара китарата да звучи разстроена... А и не знам с какви струни и каква китара е записвано това, но принципно акустик симулаторите правят тона по-звънлив и се набляга на reverb-а, защото всички акустични китари си имат свой reverb. А и най-добре звучи на комбинация bridge+middle адаптори. Цитирай
LOE Отговорено Януари 19, 2007 Автор Отговорено Януари 19, 2007 тя и самата китара не е много настроена тук, дръннах 2-3 неща набързо, изобщо не съм проверявал дали е добре настроена струните са д'адарио 09 - 54, с нек адаптера Цитирай
Recommended Posts