AFTER-THE-RAIN Публикувано Януари 17, 2007 Публикувано Януари 17, 2007 Попадна мио едно лампово радио което дядо ми е ползвал някога. Радиото датирa от 1950-55 год. Отзад намерих 6 лампи ЕМ80; ECH 81; EZ80; EF 89; EABC 80; EL84. Въпроса ми е може ли да се модне радиото като малък китарен амп, като приемаме че лампите работят... Радиото е някво немско STASSFURT се казва... ето така изглежда ЦЪК Ще се радвам ако ми помогнете Поздрави... Цитирай
TONY Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 ще стане добър домашен амп дори да не работят - лампи се сменят не си мисли че ще минеш съвсем без пари по реставрацията и модификацията но няма да е нещо непосилно а ,ако още на някой му се занимава да си направи домашен лампов амп - от радио Лира- да погледне -обявите ми в раздел продажби Цитирай
разбойник Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Тони, колко теми можеш да оспамиш с тъпи намеси небрежно споменавайки, че и ти продаваш нещо? Стегни се малко, ставаш досаден. AFTER-THE-RAIN, ако радиото е в добро състояние по-добре го продай на някои колекционер и с парите си вземи китарен усилвател. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Попадна мио едно лампово радио което дядо ми е ползвал някога. Радиото датирa от 1950-55 год. Отзад намерих 6 лампи ЕМ80; ECH 81; EZ80; EF 89; EABC 80; EL84. Въпроса ми е може ли да се модне радиото като малък китарен амп, като приемаме че лампите работят... Радиото е някво немско STASSFURT се казва... ето така изглежда ЦЪК Ще се радвам ако ми помогнете Поздрави... Може! Давай смело напред Цитирай
bratmito Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Задължително ще трябва да му смениш говорителя с китарен,иначе с дист ще звучи гадно. Ако разбираш малко от електротехника можеш да изкормиш всичките чаркалъци и да оставиш само трафовете и шасито (ако не е на платка става много лесно) и да си сглобиш един предусилвател от някой маршал с крайно стъпало с една EL84.Така ще имаш около 5 вата,което е предостатъчно за вкъщи.Частите не излизат скъпо-20-30 лв максимум.Повече пари ще ти излезе кабинета,без който звука ще е далеч от хубав. Ако мислиш,че неможеш да се справиш с това,най-лесния вариант е просто да сложиш един жак за китара на входа за грамофон/магнетофон(би търябвало да има такъв от задната страна на радиото). Това радио ме съмнява да има някаква антикварна стойност,като се има в предвид,че е от 50-те,но все пак трябва да провериш,особено ако е в добро състояние. Успех! Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Радиото ИМА АНТИКВАРНА СТОЙНОСТ ! И е грехота да се унищожава. Виж ако беше христо ботев или мелодия няма проблем. Снимай радиото и прати снимки има хора които събират такива неща. Продай го и с парите си купи амп както е писал колегата по горе. За обявата на тони аз за радио лира повече от 10 кинта не давам. Циганите ги изкупуват по 5 кинта по селата. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 А колко върви едно лампово, 5-ватово, с един или два lead/clear канала комбо? Без ефекти или с ревърб и тремоло? Добре е да се изложат мнения, за да се ориентира човек за какво става дума? Разбира се говоря за комбо направено по всички правила, а не правено от пионерче. ( сега да не се обиди някой) Знам колко са легендарните, не питам за тях Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Ако си намериш още 1 такова ще стане идеален лампов домашен амп Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Януари 18, 2007 Автор Отговорено Януари 18, 2007 Не знам, аз се чудя дали изобщо да се разправям с това радио... Имам си 80 ватов домашен амп така че... По- скоро правенето на усилвател от това радио ще е за крастата... не че ще го правя аз де... Ако има антикварна стойност което ме съмнява ще е грехота да се похаби наистина. metalhammer имаш ли някаква идея къде мога да проверя? Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 поразгледай във аудиофорумите има хора които ще оценят радиото дали си струва като антикварен предмет Цитирай
ditronix Отговорено Януари 23, 2007 Отговорено Януари 23, 2007 Не го пипай радиото,особено ако свири!И да не е с антикварна стойност сега,след време сигурно ще бъде!100%!В аудиофорумите (без един от тях )хиените ще те омагйосат и ще направят всичко възможно да го докопат.Кътай си го засега и толкова.А като искаш лампов усилвател,купи за десетина кинта някой АКОРД и работи на воля по него. Цитирай
Recommended Posts