Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Въпроса ми е относно мултиефектите. Интересува ме горе долу как вървят като цени и какво бихте ми препоръчали вие, защото в нета всички семпли ми звучат добре :metalist: Също така при евентуално избиране на нещо такова не държа да има сносен дисторжън, даже и съвсем да го няма пак няма проблем, защото ползвам такъв от друго педалче... Сега гледах на Роктрон някакъв (единственият им ) ето това и ме кефи, но просто го давам като пример, за да съм сигурен, че говорим за едни и същи неща.

п.п. питам защото си мисля, че ще ми е по изгодно един мултиефект отколкото да взимам всяка една джаджа по отделно...(и по тази моя мисъл може да изкажете мнениене дали съм прав или в някаква голяма заблуда :huh: )

п.п.2 забравих да кажа, че не става въпрос за някакво свирене на кой знае какво ниво, по скоро любителско, но с много желание :virtuoz:

• Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
п.п.2 забравих да кажа, че не става въпрос за някакво свирене на кой знае какво ниво, по скоро любителско, но с много желание :metalist:

с това уточнение може и да ти свърши работа някой мултиефект,но се приготви за много ръчкане и бъзикане и нагласяне и накрая звука пак няма да е точно този, който си очаквал... говорим за евтини процесори, нали?

аз винаги съм ползвал "камиончета", което има и отрицателна страна - ако не са тру байпас и не са през Сенд-Ретърн много взимат от тона ама кво да се прави... има го и момента, че като наредя 10 камиона в автопарка и малко става като танца на пияния вожд по време на свирене :virtuoz:

според мен камиони е по-добре, но това зависи много от това дали знаеш какво точно търсиш и колко пари имаш...

поздрави

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено

Еми идея си нямам как вървят и кои за евтините... Но примерно не искам от най-големите боклуци. Нещо средно със сносен звук, но не много претенциозно...

Отговорено
Еми идея си нямам как вървят и кои за евтините... Но примерно не искам от най-големите боклуци. Нещо средно със сносен звук, но не много претенциозно...

и аз нямам, не съм се интересувал от доста време, във Фактор има Дигитек- чувал съм добри неща за тях, може и Бос да пробваш големите педалиери също са яки , но са към 7-800лв... някой с по-актуална информация да каже все пак..

успех!

Отговорено

Варианта с камиончетата разбиресе никога не отпада. Но да попитам голяма ли е разлиакта м\y техния звук и този на мултиефектите...(ако е тъп въпрос не ме замергайте с домати-нямам опит с мулти ефекти)

Отговорено

ако ще ползваш само модулационните ефекти и не искаш да се ръсиш много, някой зуум ще ти свърши работа - аз имах 707II и бях доволен от хорусите, фленджарите и другите такива цената му е около 250мисля

Диджитеците също са добри от към модулации и цените пак им са в този диапазон (РП серията)

може да се разровиш Ямаха мисля че имаха някакъв готин модулационнен процесор...

Отговорено

Продавам АРТ ЕЦЦ за 450 лв. Ако дойдеш до Карлово мога да ти сваля 30-40 лв. Ефекта е железен. Потърси в търсачката ART ECC. Скоро бях пускал обява, че го продавам, но се бях отказал.

Сега обаче го продавам. Поздрави

Отговорено

Тук някой продаваше ТС Електроникс Джи-Мейджър и Джи-Майнър. Вземи това, за което ти стигнат парите. Едва ли ще намериш нещо по-добро от ТС за тези пари ...

Просто лично мнение ...,

:ph34r:

Отговорено

Такааааа ... след цял ден размисли (и страсти) май се отказах от мултиефекта и се пренасочих камиончетата... Първо защото до колкто разбрах звука е доста по-добър. Второ защото май този мулти ефект няма да ми е много мулти... Диста няма да го ползвам а Wah-педал се намира един у нас и с малко ръчкане ще влезе пак в работния процес. Та сега темата малко се видоизменя, но смятам да си я използвам :metalist:

Та значи по-горе беше писано някъде, че това което ми трябва зависи от това което свиря - аз съм предимно ритъм без много солиране ама има от време на време де... Стила е каквото ми хареса, но предимно рок и хеви. Та мисля някакъв дилей и нещо реверб/хорусче ... Дайте вие някакви предложение както за тези неща, така и за други ефекти, които моята главица не се сеща.

п.п. някой мод може да добави нещо в заглавието, че да не се бъркат хората ( ако е възможно де )

п.п.2 благодаря предварително и не ме освирквайте за невежеството :)

Отговорено

Не вярвам за рок и хеви да ти влиза в употреба често нещо повече от дист/оувърдрайв ревърб и хорус апък щом и уа-педалче си имаш чудесно :metalist:

Отговорено

Едва ли ще ти трябва по - тежък дист от DS-1 на Boss, който си е и класика в жанра. Всъщност обикновенно най - стандартното (както и скъпо кажи-речи) решение е Boss. Особено в БГ, където така или иначе избора не е толкова голям.

Можеш също да пробваш с Digitech, те са малко по - леки като цена, а звукът не е зле ама никак.

Отговорено

Уточни все пак с какво свириш китара, усилвател, какъв тип е усилвателя има ли сенд ретърн и.т.н. Имай впредвид, че с мултиефекта може да си настроиш програма за съответната песен която да е запаметена докато при камиончетата по време на свирене ще трябва да въртиш копчета и да се навеждаш ако имаш разнообразни бленди.

Отговорено

Kитарата ми е Squier Fat Stratocaster Stand. Ser. HSS. Диста е Rocktron Rampage. Задачата с разпознаването на усилвателя е по-сложна , на него пише само 100G. Знам само че е немски, някъде мой връсник(та май и по голям), 100 ватов, до колкото аз съм забелязал няма оптия сенд ретърн ... или поне не знам къде да я търся. В него има вгарен ревербератор с потенциометър на самия усилвател и с бъкса за регулиране чрез педал.

п.п. отново май се появи въпроса мултиефект или камиончета....