Manolev Публикувано Януари 14, 2007 Публикувано Януари 14, 2007 Здравейте, колеги! Смятам, че вече е крайно време да си накупя малко апаратура. Аз свиря на Ibanez GRG 270 B. Свиря доста различна музика. Като почнем от Нирвана, Алис Ин Чейнс, минем през Гънс и отидем на интрументалите на Джо Сатриани. Знам, звучи доста фундаментално, но е така... В момента свиря на мулти ефект, който е Art ECC. Мен лично ме кефи, защото има уникален драйв и много ефекти, но съм замислил да си правя чейн. Така че - продавам го. Барабар с ефекта свиря в един доста готин саунд център на Sony - Имам доста мощност - 2 колони по 100 W, 1 50 W, 4x10W... Хубави, ама не става за репетиции и не мога да се мъкна с тях. Идеята ми е следната - да си купя първо едно кубе. Смятам, че над 60 Вата би ме устроило за репетиции. Мисля си, че кубето не трябва да е с никакви ефекти. Нито драйв, нито хоруси, нито други лиготии. Бих дал около 700 лв. за кубе... Чейна е сложна работа. Намислил съм ей така да стане: Ibanez-a -->> Boss DS-1 --> Boss Super Chorus CH1 --> Boss Acoustic Simulator ---> Boss Reverb/Delay---> Cry Baby Wah-Wah ---> Amp. И ако сложа един хъмбъкер на бридж адаптор Di Marzio Super 3, за да имам повече в средните, би станало доста стабилно. Какво мислите? Поздрави, Петър Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 (Редактирано) общо взето един хубав амп ти е достатъчен. ако ампа свири гадно, тогава почваш да купуваш камиончета с далечната идея че ще звукнеш по-добре ама..... ако държиш непременно да ползваш ефекти някакви - има ефтини модулационни процесорчета - хакаш едно в луупа и си готов, обаче в 90 % от случаите ядат от тона тъй че грабвай някой хубав амп - или маршал или кетнер и бутай стените примерно това - http://www.thomann.de/gb/hugheskettner_edi...tarrencombo.htm има вариант и без ДСП ефекти, който според мен е по-добър ама всеки си знае за него си кое ще му върши работа Редактирано Януари 14, 2007 от stratocaster Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Принципно stratocaster е прав. Имай предвид, обаче, че ако нямаш кола, ще ти е доста трудно да разнасяш 100-ватов усилвател. Още нещо - силата на звука не зависи толкова от мощността на усилвателя, колкото от размера на говорителя, и характеристиките му. Малките кабинети звучат остро, тънко и пробивно. Големите кабинети звучат по-балансирано, басово и голямо. Съшо така, ако планираш да си взимаш мощен усилвател с идеята да го увеличаваш над половината, трябва да те предупредя, че много бързо ще увредиш слуха си във високите честоти, както и слуха на другите от бандата. Затова бъди разумен, и помисли дали искаш да правиш музика, или шумотевица, каква апаратура ти трябва за това, и с какви хора трябва да се събереш за целта. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Здрасти, По въпроса с кубето наистина Мечо Пух го е казал най-добре: Колкото повече - толкова повече ...Не виждам обаче защо да си няма никакви екстри. Драйвец и реверб са си съвсем естествена част от всяко уважаващо себе си кубе и не е зле да ги има. Особено ако сложиш ръка на кубе с лампички може да установиш че драйва му ти е напълно достатъчен. Ibanez-a -->> Boss DS-1 --> Boss Super Chorus CH1 --> Boss Acoustic Simulator ---> Boss Reverb/Delay---> Cry Baby Wah-Wah ---> Amp. По въпроса с чейна лично аз не одобрявам Cry Baby-то да е толкова назад (въпрос на вкус де). По-смислено ми звучи следният вариант (преполагам че кубе за 700 пари ще има ефект лууп): Ibanez-a --> Cry Baby Wah-Wah -->> Boss DS-1 --> Amp In --> Amp FX Send --> Boss Super Chorus CH1 --> Boss Acoustic Simulator ---> Boss Reverb/Delay---> Amp FX Return ... Ако искаш да продължиш чейна може да добавиш някакъв микрофон след говорителя (ако нямаш специални предпочитания Shure SM57 или SM58 е твоя човек). При толкоз ефекти може да ти дотрябва и ноиз гейт. Поздрави, Дидо Цитирай
Manolev Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 Благодаря ви много. Аз определено, за начало ще си взема кубе. Обаче съм изправен пред дилемата какво и колко? Искам като се събера с групата да има приложност това кубе. Има някакъв модел на Маршал, който го хвалят - мисля, че беше 12'' и е 50 Вата. 670 лв. чисто нов по магазините, но не мога да се сетя по-точно за модела. Та той е нов модел (миналогодишен ли). Разправят, че имал невероятен драйв, пък и като го надуеш държи. Какво мислите Цитирай
Child^in^Time Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 50-ватов според мен е нормален за репетиция. Поне аз не мисля,че е нужен по мощен за репетиция. Аз веднъж мъкнах един 100 вата и даже и до средата му не съм стигал... Просто няма смисъл, а и в малко затворено помещения с барабани, китари, бас и вокали музикалният фон се запълва напълно и без много усилване. Иначе за чайна и на мен ми е интересно. И аз съм се позамислил но незнам какво да си взема. Сега свиря само с един дист. на Rocktron. Лудница е ма няма да е лошо да прибавя още неща... Та ако може малко да поизползвам темата...За един металург кое е следващото след диста ? Цитирай
olygofren Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Абсолютно си зависи какво свириш, но според мен следващото са ти хорус / фленджър / фазер (въобще модулационни) и дилей / ривърб и прочее. Най-добре и двата типа, защото се комбинират доста приятно и дават интересни насоки. Цитирай
Manolev Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 Има ли представителство на Кетнер или Маршал в България? Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 (Редактирано) на кернер няма, можеш да се свържеш с колегата jackson - той може да те уреди а маршал мисля икономов ги внасяше добре правиш че се хвърляш направо на хубав амп, а не минаваш през фендери ефтини и берингери да си блъскаш главата Редактирано Януари 15, 2007 от stratocaster Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Знам че става рекламно, но погледни това. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=18812&hl= Според мен за тези пари това е идеална апаратура, особено за неща които свириш. Драйва е средно силен, стига точно до неща като Мейдън или Сатриани саунд. Според мен ще ти върши по - добра работа от новите Маршали, които можеш да вземеш за тези пари и ти гарантирам че е повече от достатъчно за малък клуб и репетиции. Аз лично рядко минавам 6 от 10 като сила на чистата, а за драйва не съм стигал и половината на силата на звука даже. Цитирай
Old_Shetarhand Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Ооооо пич от скоро съм се зарибил откъм соунд....и как аджеба се прай то'а животно..... и с течение на времето се Обеждавам(Знам че е с У но така по ме кефи) че соунда е едно 50% От сценичното ти свирене....От Соунда пак едно 50% и по'ече ти иде от Ампа.....ного ного ного е важен!!!От там на татък са ефектите и адаптерите.... Обаче Отно'о казвам че сом от скоро по тея неща заинтересован.... Поздрави Цитирай
Manolev Отговорено Януари 16, 2007 Автор Отговорено Януари 16, 2007 Така и не намерих отговори на въпросите, които зададох. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Здравейте, колеги! Смятам, че вече е крайно време да си накупя малко апаратура. Аз свиря на Ibanez GRG 270 B. Свиря доста различна музика. Като почнем от Нирвана, Алис Ин Чейнс, минем през Гънс и отидем на интрументалите на Джо Сатриани. Знам, звучи доста фундаментално, но е така... В момента свиря на мулти ефект, който е Art ECC. Мен лично ме кефи, защото има уникален драйв и много ефекти, но съм замислил да си правя чейн. Така че - продавам го. Барабар с ефекта свиря в един доста готин саунд център на Sony - Имам доста мощност - 2 колони по 100 W, 1 50 W, 4x10W... Хубави, ама не става за репетиции и не мога да се мъкна с тях. Идеята ми е следната - да си купя първо едно кубе. Смятам, че над 60 Вата би ме устроило за репетиции. Мисля си, че кубето не трябва да е с никакви ефекти. Нито драйв, нито хоруси, нито други лиготии. Бих дал около 700 лв. за кубе... Чейна е сложна работа. Намислил съм ей така да стане: Ibanez-a -->> Boss DS-1 --> Boss Super Chorus CH1 --> Boss Acoustic Simulator ---> Boss Reverb/Delay---> Cry Baby Wah-Wah ---> Amp. И ако сложа един хъмбъкер на бридж адаптор Di Marzio Super 3, за да имам повече в средните, би станало доста стабилно. Какво мислите? Поздрави, Петър Мисля,че както си го решил звучи много добре.Само не знам откъде ще намериш кубе без драйв,по добре просто не го използвай.Аз бих вързал УА УАто първо,звучи по добре преди ДС 1 отколкото след него и освен това ,ако добре те разбрах ,искаш комбиниран ривърб-дилей педал на Босс ,което ще рече РВ 3 ,но той вече доста отдавна не се проичвежда.Заменен е от РВ 5,ама той е само ривърб Цитирай
ho6imin Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 manolev,писах ти л.с.,но не отговаряш.продава се кубе на line 6-spider3.буквално чисто ново е с 12" говорител и мултиефект-барабар с опаковката от германия.инфо има на сайта line6.com.нека и колегите да изкажат мнение! Цитирай
Telerig Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Абсолютно подкрепям това което с намислил и ти казвам, че си на прав път с тия неща. Бих ти препоръчал да се ориентираш към лампов усилвател, 30-50 вата е достатъчно, но ако не можеш да влезеш в бюджета - има кетнери и съответно рандали, които са транзисторни, но ще ти вършат работа - лично аз ти препоръчвам да се огледаш на старо за фендер рок про усилвател. Мисля, че за това което искаш е идеален като цена - звук. Цитирай
Recommended Posts