grizzlogfob Публикувано Октомври 9, 2016 Публикувано Октомври 9, 2016 Здравейте, колеги! От известно време се замислям върху покупката на някакво устройство, което значително да облагороди звука на баса ми. Тъй като се кефя да свиря по няколко последователни тона без да заглушавам всеки предишен, а също така използвам акорди (понякога и на четирите струни), се нуждая от някакъв компресор или друга подобна машинка, която да обира целия излишен шум. Моля за съвет и препоръки! Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 10, 2016 Отговорено Октомври 10, 2016 Компресора не обира "излишния шум", а просто изравнява тоновете ти, като смачква по- силните и усилва общия звук. Компресора, който аз ползвам (предимно на концерти) е MXR M87 - скъпичък, но прозрачен (т.е. не променя естествения звук на баса ти), и при нормални настройки не мачка звука прекалено. 5 Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 10, 2016 Отговорено Октомври 10, 2016 Забравих да допълня, че ефекта от усилването на по- слабите тонове (всъщност, то е усилване на цялостния сигнал, който е станал по- тих при натискането на случайно избилите по- силни тонове), се изразява като "състейн", тоест имаш по- дълго отзвучаване на тона. А го ползвам предимно на концерт, защото при цялото подскачане и движение по сцената аз лично трудно си координирам силата на всеки тон - един съм по плеснал по- силно (компресора го натиска надолу), друг не съм го дръпнал достатъчно силно (компресора си го доусилва), и като цяло се получава по- равномерно по сила свирене. За студио, където хем седиш неподвижно, хем внимаваш за всеки тон - няма особен смисъл. Там се компресира целия ти трак в последствие, така че да пасне добре на микса - нещо, което се прави с други компресори. 4 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 14, 2016 Отговорено Ноември 14, 2016 Аз събираm един класически Dynacomp за нашия басист като го събера и го тествам ще споделя мнения, което ще е към неделя тая седмица. Ако има мераклии електротехници имам една платка в повече. Цитирай
Abbath Отговорено Ноември 15, 2016 Отговорено Ноември 15, 2016 Dynacomp-a както и да го модваш реже ниските, имай го предвид... Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 15, 2016 Отговорено Ноември 15, 2016 Аз не възнамерявам да го модвам, според мен си е екстра за прост компресор, ако се модне вече няма да се казва Dynacomp. Събирам го барабар с трейс на платката 1:1 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 20, 2016 Отговорено Ноември 20, 2016 Компресорчето си е екстра за бас и не реже ниските! Изпробвано! Цитирай
Demiurg Отговорено Ноември 21, 2016 Отговорено Ноември 21, 2016 (Редактирано) ...въпрос на вкус, критерии и бас... Редактирано Ноември 21, 2016 от Demiurg 2 Цитирай
blr Отговорено Ноември 24, 2016 Отговорено Ноември 24, 2016 Dynacomp и всичките му превъплащения си имат затихване на ниските. Това е не само чуваемо, но и измеримо. Цитирай
Recommended Posts