Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
А нещо за не-EMG адаптери? Примерно за Димарцио? Бос съм помагайте.

В DiMarzio контекст можеш да си помислиш и за D Sonic - посочват, че Джон Петручи го ползва за ниските си настройки. Нямам никакви преки впечатления от адаптера, но ми се струва, че би бил по-балансиран в сравнение с X2N (има по-нисък output и съпротивление), а същевременно е с по-басова честотна характеристика, което би трябвало да поизглади високите и при двата модела средни.

Иначе, всеобщото мнение е, че EMG-тата и Seymour Duncan нямат конкуренция в тази област.

Отговорено

Свиря с GRG 270 B. Смятам да сменям бридж хъмбъкер. Мисля да слагам ДиМарцио Супер 3, за да имам повече в средните. Какво мислите?

Отговорено
Свиря с GRG 270 B. Смятам да сменям бридж хъмбъкер. Мисля да слагам ДиМарцио Супер 3, за да имам повече в средните. Какво мислите?

Ами, аз не съм голям капацитет, но наскоро смених бриджовете и на двете си китари с димарцио точно по същата причина - трябваха ми повече средни за по-отчетлив звук - и мога да кажа следното:

- каквото и димарцио да сложиш, все ще си по-добре, от това, което вероятно имаш в момента:blink:, обаче

- като казват средни, тия хора не се шегуват!; така че, ако свириш по-тежък метъл или ню метъл, по-добре си вземи нещо, в което средните са по-балансирани и има повече бас.

Аз лично съм доволен, щото така вече се чувам отчетливо в тоталната война на групата, в която свиря (там сме трима китаристи и е мале мила:)!), а преди едва се чувах над другите. Ако обаче свириш като единствен китарист, по-добре си вземи нещо с по-мек звук!

Отговорено

Ами аз свиря доста РАЗЛИЧНА музика. Свиря неща от Нирвана до Джо Сатриани. Какво бихте ми препоръчали?

Отговорено
Ами аз свиря доста РАЗЛИЧНА музика. Свиря неща от Нирвана до Джо Сатриани. Какво бихте ми препоръчали?

има едни не лоши DiMarzio, дизайн на Джо Сатриани - PAF Joe или нещо такова беше - на мен ми се струват готини за целта :metalist:

Отговорено

аз преди време си купих този http://www.seymourduncan.com/products/humb...escr.shtml#sh13

и съм много доволен от него ( и не само аз ами и Любо и Коста:band2:

тря да доеш на някоя репетиция да го чуеш:)

Отговорено
аз преди време си купих този http://www.seymourduncan.com/products/humb...escr.shtml#sh13

и съм много доволен от него ( и не само аз ами и Любо и Коста:mellow:

тря да доеш на някоя репетиция да го чуеш:(

Dimebag Darrell rules!!!

Страшен е тоя SD, и аз му бях хвърлил око!

Любопитен факт: Darrell е проектирал, но никога не е използвал този адаптер. От самото начало си свири с някакви Bill Lawrence адаптери (цитирам по памет, не ме бийте!:)).

Отговорено

има едни не лоши DiMarzio, дизайн на Джо Сатриани - PAF Joe или нещо такова беше - на мен ми се струват готини за целта :metalist:

Aко свириш Джо Сатриани, то мисля, че лийда е по-важен. Общо взето Сач по концерти повече седи на нека отколкото на нещо друго.

И все пак на бриджа използва Димарцио Фред. Паф Джо е на Candy Apple китарите и е на нек мисля, ама не съм 100% сигурен.

Аз съм се зарибил по фреда общо взето за бридж :)

Отговорено

и съм много доволен от него ( и не само аз ами и Любо и Коста:greenball:

тря да доеш на някоя репетиция да го чуеш:)

Dimebag Darrell rules!!!

Страшен е тоя SD, и аз му бях хвърлил око!

Любопитен факт: Darrell е проектирал, но никога не е използвал този адаптер. От самото начало си свири с някакви Bill Lawrence адаптери (цитирам по памет, не ме бийте!:)).

Не е точно така. "Дaймбакъра" се монтира по дефоулт на всичките му китари в бридж позицията, а само някои от по-старите му китари(Dean From Hell например) имат Bill Lawrence XL500. Последните му модели(Razorblade & ML) са с Seymour Duncan Dimebucker и Dean Humbucker Neck Pick-up.