Jump to content
Българският форум за музиканти

Парче за евровизия


Recommended Posts

пратил съм на г майла едно парче.то е поръчка и е писано за една много здрава певица.надявам се скоро да се чуе нещо за нея,а пък вие кажете дали ви харесва песента :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не е мой стил, но като за конкурса е супер! :bravo: Може би малката ми забележка е това, че основно в парчето преобладава американски рок-блус саунд, изпълнението е такова, докато фолклорните мотиви малко нямат общо с това настроение и седят леко откъснати и от тази гледна точка би било добре да са по-застъпени, щото на конкурс с участници различни държави е по-добре да покажем какво имаме различно от останалите, а не какво можем да имитираме. Но като цяло парчето мисля има голям потенциал да е измежду първите, така че ви пожелавам успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СайбърДжийн е таен агент на журито!!! :bravo:

 

Топсъне, хубава ти е композицията и щом горният разбирач твърди, значи е подходяща за конкурса.

 

Първият куплет върви малко спънат като пеене, но това дето е като бридж на 0:48 влиза много благо преди припева и от 1:20 нататък до края си е разнообразно и супер.

 

Някак внезапно свършва песента - то с това тъпо ограничение от 3 минути е ясно защо - но сигурно може да се направи по-добре самият финал?

 

ПП. Певицата обаче е тръгнала в много грешна посока според мен. Лошата дикция е най-малкият проблем, но за целта на конкурса може да й изиграе лоша шега. Ако говорим в по-дългосрочен план, само Анастейша напоследък е станала световно-известна с такава постановка, но пък тя има характерен тембър. Не разбирам защо все още има певици, които се чувстват задължени да пеят по този начин, вместо да търсят най-характерното в себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уточнявам:

Песента не е само моя.Писахме я с още 3-ма човека.

 

Относно певицата:

Маргото пее много!Това не е проблем с дикцията,по-скоро е маниер,леко лигавене от време на време...Първия куплет върви малко назат,нарочно за да има въздух в цялата хава...На въпроса за певиците не мога да ти отговоря :bravo:

 

 

Еdit:Наистина върви спънато относно фразирането...но пък на мен ми харесва :)

Редактирано от Topsun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж това изпълнение на АББА от 1974. Смешно е, направо абсурдно. Обаче докато изпълняват пред очите ти песента, в главата ти се забиват определени ключови фрази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заявявам съвсем отговорно, че нямам нищо общо с конкурса по какъвто и да е начин :) Този конкурс за мен е ташак, това го заявявам също така отговорно! :bravo: Роня, струва ми се (може и да се лъжа), че малко си се засегнала от това, че не харесах вашето парче, което е логична реакция - всеки се засяга от критиката, включително и аз понякога, признавам си. Ако съм те разбрал погрешно, извинявам се! Но тук всеки си дава мнението и аз не виждам да имам интерес или каквото и да е основание да се заяждам с вас, така че съм дал обективното си мнение. Дал съм същото такова и на Топсън. Това са само мнения и всеки може да ги приема или не, да си вади изводи и изобщо каквото си иска, но никого не натоварвам с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заявявам съвсем отговорно, че нямам нищо общо с конкурса по какъвто и да е начин :) Този конкурс за мен е ташак, това го заявявам също така отговорно! :blink:

 

 

И аз съм на това мнение.Абе ние с теб на пиано свирим,по един и същи начин мислим.... :unsure: Все пак мерси и на двама ви за коментарите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[като идея не е никак лошо - даже е доста интересно ,но звука е малко- ала 80 те ....не е модерен ако ме разбираш какво искам да кажа ....певицата има хубав глас ,ама на места не е убедителна - суровичко звучи ,някак си насилено ....на места да не кажа грозно ...

не е доизпипано дето се казва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tова е твоето мнение и аз го уважавам,но няма да го зачета :blink:

Не звучи 80-те години.Изглежда тогава не е имало много такива модерни звуци,нищо че е зараждането на фм синтеза...

Парчето е китарно,доста комерсиално и доста модерно,защото ако се интересуваш ще видиш,че китарните парчета са на мода отново (говоря за този стил,не за тимбърленд,фарел т.н.)

Певицата е ламя.Свалям и шапка!Записа го за един час и на мен ми харесва горе-долу как го е изпяла.Имам си своите забележки,но те май нямат голямо значение...

Не знам какво да разбирам под изпипано.На мен си ми звучи като краен продукт.Има хора които работят в студиа и ми е интересно тяхното мнение за саунда (независимо,че е мп3).Знам,че майто гардже си е най-хубавото и за това ми е интересно мнението ви.Парчето е подадено вече и няма как да се оправи.Това е факта....

 

Еdit:mororor,интересно ми е да чуя нещо твое.

Редактирано от Topsun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва.За мен са спазени всички компонетни.Има фолклорен мотив,много е комерсиално,всеки може да си го запее и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно изпипването - сам каваш ,че певицата го е записала за един час !Повярвай ми - личи си !Точно това имах предвид като казах ,че звучи сурово на места !Не подценявайте конкуренцията !Тази година ще има доста добри парчета - някои от които много добре изпяти и много добре изпипани !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желая успех на всички!Разбрах какво имаш в предвид.За съжаление няма какво да се направи в момента.Плюс това на живо съм сигурен,че ще го изпее 100 пъти по-брутално.Надвам се да мине парчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.