Rising_Force Публикувано Януари 4, 2007 Публикувано Януари 4, 2007 (Редактирано) Наскоро се сдобих с един нов Stratocaster и се наложи да му търся място в апартамента. Съответно се стигна до опцията да дупча стената, за да правя дървени стойки - тип "закачалка" за китарката. Таа, замислих се, че ще е интересно да пусна една темичка за това кой къде си държи гъдулката и как я съхранява. Аз лично имам един Guitar Stand, който вече не използвам, защото съм направил "специални" дървени стойки на стената, за които вече споменах (ще постна снимки при първа възможност). Таа, вие сте на ход. Редактирано Януари 4, 2007 от Rising_Force Цитирай
SPAF` Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 съвсем обикновена, малка, компактна стойка поставена на земята в ъгъла на стаята ми (задължително от вътрешната страна на апартамента щото до парното стават бели ) Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 преди 5 години с електрожена си направих една стойка, пушка е на нея си седи тупаклата барабар с един дърт бас Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 здравей тъй като имам доста китари и ги съхранявам в меките калъфи. така те са защитени от наслояване на прах, което според мен (без да съм лютиер) прецаква инструмента. на стойка държа единствено през деня китара, с която свиря. твърдо против съм китарите да се държат денонощно на каквито и да е стойки. това си е мое мнение де поздрави Петър Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 няма проблем, стига да не е облегната на грифа макар че не би трябвало да пречи има китари дето с години висят по стените и нищо им няма най-готини са стойките, които не подпират китарата на грифа, а отзад на тялото Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 моите китари си висят на къстъм метални стойки на стената, по този начин заемат минимум място Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) И аз съм фен на меките калъфи :hello: Ако няма място стените са си идея (скоро май ще слагам "закачалки"). Иначе за стойки дето подпират грифа - не знам да има някакъв проблем. @stratocaster, какво имащ предвид? Кофти е за китарата или ... ??? Редактирано Януари 4, 2007 от daniel.hristov Цитирай
Surikat Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 Аз държа кухарката в мек калъф подпряна в ъгъла, а електрическата е опряна с лице към нея и всичко е наред. Цитирай
kazimbutt Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 Държа си и класичексата, и електрическата китара в меки калъфи. И без това нямам много време ги чистя, така че е екстра, тъй като не се прашат толкова. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Мойта седи практически на всякъде-облегната на нещо или седи на брат ми на леглото,докато го няма. Идеята за стената не е особено практична когато живееш на послендия етаж на панелен блок и тавана тече...... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Да, в този случай е значително по-практично да се направи ремонт, наистина . Цитирай
Trysth Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Аз мойта съм си я заврял м/у бюрото и секцията. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Параходът, поради липса на достатъчно голям гардероб седи изправен в ъгъла - така заема най-малко място! Забележка: 1.: Параход = Контрабас; 2.: Гардероб = Твърд калъф за контрабас = много голям гардероб. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Едната от китарите ми виси на стената, а другите две, които ползвам по-често - на стойки на пода до усилвателите, процесора и компютъра, така че всичко ми е под ръка (: Цитирай
Vlad Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 Параходът, поради липса на достатъчно голям гардероб седи изправен в ъгъла - така заема най-малко място! E-e-e, ама ти като правиш забележки китаристите да не пишат в тема за контрабас /справка: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...0entry200499/ , защо им се ръгаш тука с твоя параход непоканен??! В заглавието на темата изрично пише, че става въпрос за китари, нали така? Щеше да си пускаш тема, в която да казваш кой и какво може да пише, ама и ти и йоцо само плямпате, а кога да се каже нещо смислено - все нямате сили... Успех! Влад п.п. мек калъф за контрабас - 130 лв. В. Цитирай
Recommended Posts