Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Е ? Някой може ли да ми помогне ? Мелодията много ми харесва и искам да я науча, само че се съмнявам, че ще успея да я хвана на ушо и не искам да се пробвам да не се изложа :ph34r:

Ако някой я може или има ноти/таблатура - нека сподели.

П.С. Интересуват ме не само интрото и акордите ами и солото ! (знам, че не е на китара ! :ph34r: :ph34r: )

Отговорено (Редактирано)

Да, аз мога да ти помгона, защото съм я вадил, че ми трябваше да зарибявам немците :ph34r: .

На тхт ще ми е по-лесно обаче, ако не държиш да е ГП.

Днеска ще се позанимая.

А под соло кое имаш предвид? Интрото? В смисъл говорим само за китара, нали?

едит: извинявай, току що прочетох за това, че не говорим само за китара. Еми за него нз. :ph34r:ю

втори едит: пробвай, не е излагация, ами напротив. Много добро ще си направиш.

Редактирано от Fenix
Отговорено (Редактирано)

Ако говориш за "солото" на духовата секция - т'ва ако го изкараш на китара, ше те броим конкуренция на Влатко Стефановски, най-вече заради украшенията :)

Но желанието е похвално пък и може да се преаранжира и за китара, но пък не е малко работа.

А иначе песента има различни аранжименти, но в общи линии един начин е:

Е7 (VII) Dm E7(VII) Am E7 (VII) (VII) -> значи от 7-мо прагче)

Йовано, Йованке

Аm Dm

Край Вардаро седиш мори,

G C

бело платно белиш.

Am Dm

Бело платно белиш душо,

E7 Dm E7

все на горе гледаш.

Оттук би трябвало да ти е по-лесно да се справиш и с мелодиите...

Ритъмът (неочаквано ;)) е 7/8.

EDIT: Имах доброто желание да сложа някой фиксиран шрифт ама нешо не ми се получава :)

Редактирано от synchu
Отговорено

Благодаря ви момчета !

Специални благодарности за конкретното занимаване с мен :)

Предстои да напиша таб на песента.

П.С. Солото не звучи тоолкова пък трудно за някои по-опитни китаристи :)

Вярвам, че половината поне от форума само могат да го направят.

Отговорено (Редактирано)

Самата духова секция не е толкова трудна - въпроса е в украшенията. Те са са доста трудни за интерпретация на китара, а пък в крайна сметка в народната музика са много основни за звученето.

А това, което е в началото съм сигурен, че можеш и сам да си го извадиш :)

Ред. : Иначе ник'ъв проблем за занимаването! Т'ва ми е една много любима песен :) Някой ден се надявам да запиша някой друг китарен аранжимент...дано.

Редактирано от synchu
Отговорено

Здрасти , ако става дума за солцето дето не е на китара от началото преди малко си свалих песента и то не е никак трудно за хващане по слух.Ще ти го напиша по най-простия начин само те прдопрейдавам че свиря в РЕ така че ако си в МИ лесно ще можеш да си го промениш

d-

a-15-13-12-10-9-10-9-10-12-----15-13-12-10-9-10-9-6-5

f-

c-

g-

d-

това е голямата философия , ако разбирасе за тва соло става дума щото само до там излушах песента:)

Отговорено

Няма проблем , вадил съм всички инструменти и имам MIDI file на "Йовано-Йованке" на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд.

Версията, която съм написал е с две акустични (една с метални и една с найлонови струни) и една елелктрическа китари и всички инструменти са съобразени с конфигурацията на Ку-Ку бенд. Наистина аранжимента им е много сполучлив, затова и се хванах да го правя на Миди. Трябва само да го хостна и ще го постна като опен соурс :)

Отговорено

Е значи няма смисъл да се пуфтя над тея 7/8 :metalist: Ама бъдете сериозни, ей ! Качете си таблатурите и мидитата и всичко да го видим и чуем :)

• 2 years later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, интересува ме нотния текст на песента Охридското езеро в изпълнение на Куку бенд. Ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарна.

e-mail: krema_bg@abv.bg

Още веднъж, благодаря предварително !!!

Редактирано от Kremena Stefanova