StoyanStoyanov Публикувано Юли 31, 2016 Публикувано Юли 31, 2016 Здравейте на всички,имам нужда от съвет тъй като незнам кое е по-добре.Имам процесор който връзвам директно в пулт,та въпроса ми е какъв вид кабел ще е по-добре за връзка от изхода на процесора към пулта моно жак или със стерео жак кабел?Изхода на процесора може да се ползва и за слушалки,а те са със стерео жак.Ще има ли някаква разлика като процесора е директно свързан към пулта с моно или стерео жак? Цитирай
Ламби Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Какъв ефект тряба да постигнеш със стерео кабел към пулта.Жакът за слушалките е стерео защото имаш две уши. Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Пулта е свързан към две колони лява и дясна,незнам дали ако ползвам моно жак кабел а не стерео ще влияе на звука. Цитирай
TONY Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) Ще ти трябват 2 бр кабели, за да пуснеш процесора на стерео в пулта. Кабелите да са с еднаква дължина и да не са от най-кучите. Добри кабели почват примерно от 15 лв, не говорим за някакви супер скъпи. Така ще може да чуеш стерео ефектите , като хорус, дилей както си трябва. Има смисъл, ако си само ти китарист в групата. Ако има още един китарист, карай моно с един кабел, ще е по-добре. ПС- отзад на процесора трябва да има 2 броя изходи А (моно) Б (стерео) Когато си с един кабел, китарджийските са с моно жак, го включваш в А. Когато си на стерео, два кабела излизат от А и Б , отиват към пулта. Трябва да си включил кабинет симулациите на процесора. Когато свириш в кубе, не забравяй да ги изключиш. Редактирано Август 1, 2016 от TONY 1 Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Има ли вариант ако ползвам моно кабел да се чувам само от едната колона а не от двете? Кабинет симулацията я ползвам,но имам само три букси-input output control in Цитирай
TONY Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) Явно много неща не са ти ясни, но няма страшно, лека полека ще ти се изяснят. Това което питаш сега, вече е нещо друго! Дали ще се чуваш само от едната или от двете колни зависи от PANning-a на миксера. Пенинг-а е къде в микса е раположена твоята китара (звукът от китарата). Може да е център, може да е крайно ляво или крайно дясно или някаква междинна стойност. Т.е. може да подадеш моно сигнал към пулта и пак да се чуваш еднакво и в двете тонколони. В случая с твоя процесор предполагам, че оутпут изхода ти е със стерео жак. Тогава, ако искаш да изкараш стерео сигнал ти трябва Y кабел. Т.е. в едната страна на кабела имаш стерео жак, който след това се раклонява на два моно. Продават се и такива, но може някой да ти направи, защото е очевидно, че не си наясно с материята. Предполагам процесора ти е някоя ниска серия, например като Дигитек Рп 50. Редактирано Август 1, 2016 от TONY 1 Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Да rp55 е А примерно ако и от двете страни е стерео жак кабела има ли такъв вход на пулта единичен стерео вход,смисъл да не се купува Y кабел а нормален стерео кабел и от двете страни Цитирай
TONY Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) Да някои миксери имат, зависи кой модел е миксера. Но ако ще ходиш по концерти с този процесор, се подготви и с Y кабел. http://rdn.harmanpro.com/product_documents/documents/251_1307026373/RP55%20Manual%2018-0838V-A_original.pdf на страница 6 е показано как трябва да е свързването на стерео към две кубета. Като се включат кабинет симулациите, вместо към две кубета, сигнала отива на стерео към пулт. Може и със стерео кабел, предполагам, че би трябвало повечето пултове да имат такъв вход. Но по правилният подход, включително и за озвучителя е да си с Y кабел. Но пак ти казвам, ако в групата ти има още един китарист, този сценарий няма да е много подходящ. Тогава озвучителя ще предпочете да Ви пусне единият в ляво, другият - в дясно. Има смисъл, ако си само ти китарист на групата и ако ползваш стерео ефекти от процесора. Доста китаристи примерно свирят на драйв и уауа, тук очевидно няма смисъл от стерео. Редактирано Август 1, 2016 от TONY 1 Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Ползвам хорус ефекта от процесора всеки път Значи по добре е стерео кабел,рядко сме двама китаристи,повечето пъти съм само аз на ел.китара,имаме човек на акустична китара А да ми препоръчате такъв стерео кабел,нещо марка има ли значение за около 15 лв. примерно Цитирай
Ламби Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Що не изхвърлиш проца и не си вземеш нормален усилвател.До тук не си се набутал много.Щом си я докарал до концерти с озвучител. Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Процесора ми е удобен и ми харесва как звучи,пренася се лесно,ползвам го и в нас и в залата в която свирим,няма да се ползва по концерти.Има в musicworld един стерео кабел на cordial 20лв. с позлатени жакове 3 метра,но на него пише microphone cable дали няма да е проблем за процесора че е микрофонен кабел или няма значение.http://www.musicworld.bg/bg/c_3025/i_50831/CORDIAL_CFM_3_VV.html Цитирай
TONY Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Може и така https://www.amazon.com/Hosa-YPP-118-inch-Dual-Cable/dp/B000068O56/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1470059541&sr=1-1&keywords=y+connectors+trs 1/4 inch TRS to Dual 1/4 inch TRSF Y Cable - стерео жака в процесра и два моно жака към пулта. Микрофоните кабели не са за китара, не прави ненужни експерименти. Трябват ти един такъв конектор и два еднакви китарни кабела и си готов. Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) А ако ползвам моно кабел да кажем ще повлияе ли на качеството на хорус ефекта който ползвам от процесора или няма да има чуваема разлика,самото качество на хоруса едно и също ли ще бъде или със стерео кабела ще се подобри. Редактирано Август 1, 2016 от StoyanStoyanov Цитирай
TONY Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) В същност , ефект на "стерео хурус" се постига така - в класически хорус усилвател имаме 2 говорителя , към единият говорител има хорус ефект, към другият няма. Това е да кажем Роланд джас коръс( казано по английски). Оттам като дъщерна фирма , Бос са започнали да произвеждат коръс педалчета. Те имат 2 изхода , на единият има коръс сигнал , другият е драй ( чист, сух). Ефекта така е доста по-изразителен. Спокойно може да си го ползваш и на моно. качеството е същото, но изразителноста - не толкова голяма. Ще усетиш стереото и на дилей - пинг понг дилей. Не е кой знае колко голяма инвестиция, купи си уай кънектор( внимавай да е точно указаният тип), още един кабел и пробвай. Редактирано Август 1, 2016 от TONY Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Август 1, 2016 Автор Отговорено Август 1, 2016 Да мерси за инфото,а ще има ли този изразителен звук на хоруса и дилея за който пишете,ако ползвам най обикновен аудио стерео кабел 6,3мм. жак и от двете страни на кабела,или трябва да е задължително Y кабел както ми писахте? Цитирай
Recommended Posts