Jump to content
Българският форум за музиканти

Бихте ли дали съвет?


Иво-баса

Recommended Posts

  • Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За около посочената сума и имайки предвид това,което се предлага на нашия пазар,аз ЛИЧНО бих си взел нещо подобно:

 

Yamaha RBX 775

 

Ibanez SR 505

 

Ibanez BTB 555

 

Има също така хубави модели на Yamaha от BB и TRB сериите,както и Jazz и Precision на Fender (Made In Mexico);в РФ гледах един Aerodyne Jazz Bass на Fender за около 1400лв - приятен инструмент беше(Цък!).

 

Иначе за Warwick - стара тръпка са ми и яко им се кефя,даже замислял към края на тази година да се разходя до Дойчланд за един такъв хубавец,че тук явно никой няма желание да ги внася официално и на прилични цени.Преди няколко месеца(лятото беше) в "Купувам..." се предлагаше един Warwick Thumb 5 Bolt-on за 2100 лв(нов в онлайн шопове като www.thomann.de и www.musik-service.de е около 1700 ойро) ,още ме яд,че го изтървах,но тогава имах други болежки на главата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez SR-505 не е лош - само че ако свириш фънкажи го забрави по добре. На него струните са му по-близо една до друга. За сметка на това обаче е идеален за бързи рифове а и грифа му е малко по-тънак от тоя на BTB-555. Тъй че има си и преимущества и недостатъци. Електрониката и адаптерите са им еднакви.

Между тия двата аз лично се клатих точно седмица някъде ... не е лесно напълно те разбирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи аз само да спомена че скоро отскочих до благоевград за събота и неделя и надникнах какво има в магазина на Икономов.Не знам дали има в наличност повече от това което е изложил ама мен не ме очарова с голямо разнообразие.Видях само 4 баса, един от които от ниските серии.

Другите бяха някакъв 4 струнен SR серия.

Единия обаче маи беше точно тоя звер дето ти го предлага vhcs.

Но не съм много сигурен щот мн бързах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе човека си го каза - какви са тези "изхождания" за китари с брутален звук :happy::) :read: !?

поп,рок,джаз,реге.Предпочитам мекия звук
Айде, моля ви се - четете внимателно и всичко :read:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за мненията.Наистина Ibanez биват ли за моите изисквания,явно тази марка за сега е горе долу качествено у нас.Не са ли наистина с малко твърдо звучене,може и да греша незнам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение че досега си бил с Yamaha не си взимай Ibanez. Естествено, много зависи за кои модели говорим, но това е личното ми мнение. Пробвал съм няколко баса от ВТВ серията и не съм особено очарован, а електрониката е доста горе-долу, въпреки препоръката на vhcs по-горе. В продължение на 3-4 години съм ползвал Ibanez Soundgear - един активен и един пасивен, и двата японски. Това последното го споменавам за да не решите че мразя Ibanez :ph34r:

 

С оглед на изказаните ти стилови предпочитания и факта, че вече имаш приличен инструмент и търсиш по-добър препоръката на docc ми звучи най-адекватно. Лошото е, че за 600 евро няма да имаш голям избор, освен ако не изчакаш търпеливо да се появи нещо прилично втора ръка.

 

Казваш че не ти се поръчва, но според мен за тези пари от европейски интернет магазин ще можеш да вземеш по-добър инструмент спрямо предлаганите в БГ (особено ако имаш възможност да завишиш бюджета уекичко :ph34r: ) или поне ще имаш по-голям избор. Например:

 

http://www.musik-service.de/fender-jazzbas...95752489de.aspx

 

http://www.musik-service.de/gl-l-2000-prem...95757770de.aspx

 

или

http://www.musik-service.de/Bassgitarre-Ro...95602992de.aspx

 

Другият вариант е да си поръчаш при български майстор. За този бюджет би могъл да си сглобиш доста приличен инструмент, чиито адаптери и електроника (ако решиш да слагаш) ще са несравнимо по-качествени от фабрично предлаганите в този ценови клас. Вариантът има и недостатъци, това е ясно :ph34r:

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не съм. Свирил съм на други басове със сингъл койл "джаз бас" адаптери на Дънкан (някакси нямам забележки :ph34r: ) и подобна електроника (тази е "Duncan designed", а аз съм пробвал нещо като "STC 3" ).

 

На този Фендер не ми харесва, че няма възможност за изключване на електрониката (или поне не е споменато в описанието), останалото е ок.

 

Погледни все пак и за други сайтове и инструменти, аз отворих http://www.musik-service.de и ти предложих първите 3 баса, които ми харесаха. Виж и каква цена биха ти дали от българския вносител на Фендер - може да се окаже, че няма нужда да поръчваш от Германия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж и каква цена биха ти дали от българския вносител на Фендер - може да се окаже, че няма нужда да поръчваш от Германия.

Ако не ти дадат добра цена се пазари.

 

Има търговци, които са достатъчно наясно, че е по-добре да спечелят малко пари и доволен клиент, от колкото нищо.

Лични наблюдения :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се на Личо-мюзик.Той ще те посъветва и ще типредложи много варианти.Моят Фендер той ми го достави от Щатите.0888936291 Личо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.