Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикален софтуер за Pocket Pc


AXE

Recommended Posts

Здрасти и Честита Нова Година!! :D

 

Абе влязла ми е мухата да си земам pocket pc, та да прекарвам малко по ползотворно друсането по автобусите ;)

Интересно ми е някой дали е попадал на добър ear trainer за PPC!? Най-вече ме интересува разпознаване на интервали по слух.

Доколкото разбрах софта трябва да е специално писан за PPC :wall: (дали заради особености на архитектурата или просто заради малкия екран :think: ), което значи че най-популярните програмки като Ear Power и Ear Master отпадат ;)

А флашчетата от musictheory.net дали ще вървят!? Би трябвало, ма аз да питам :D

 

Може да препоръчате и добри метрономи, тунери и прочие музикантски простотии :D

 

 

П.П. По подразбиране се търси безплатен или кракнат софт ;) , но съм готов и да отделя някой лев за добра програмка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не очаквай кой знае какво като софтуер за PPC. Аз до сега съм открил 2 или 3 полезни неща. Едното е тунер, другото е chord dictionary. Можеш да си пускаш флашове, но ти трябва специален ъпдейт от макромедия. Иначе на PPC-то можеш да си качваш и съответно прослушваш мп3-ки, така че филмчета, школ и т.н. теортично можеш да ги гледаш и в рейса. Практически - едва ли ще ти издържи толкова батерията :) Понеже цените им са горе-долу еднакви с лаптопите - вземи си лаптоп най-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, не държат ли поне 4 часа PPC-тата :think: Лаптопа е прекалено голям за пространството от 0.1 кв.м, което често се полага в СГТ :greenball: Затова ми се иска да е супер компактно устройството.

Иначе аз намерих нещо, но не знам доколко е добро: Melody Mate

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко зависи от навиците на юзера. зависи как свикнеш да зареждаш батерията - някои хора ги зареждат 'колкото да изкарат'

това е огромна грешка

новите литиево йонни и литиево полимерни батерии също много лесно се прецакват от непостоянно зареждане

давам пример - имам съм няколко телефона и други дивайси с литиево йонни батерии и винаги чакам да се разредят докрай, преди да ги заредя ИЗЦЯЛО

винаги са ми държали по 4-5-6 дни, при нормално ползване

мои приятели, със същите модели телефони и при некадърно зареждане са изкарвали не повече от 3 дни

 

евтините модели покет ПЦ са меко казано несполучливи. най-малкото софтуера постоянно се бъгва. ше ти отнеме повече време в разрешаване на софтуерни проблеми, отколкото в занимавка с музикални прогвами :D естествени има и добри модели, обаче при тях цената е по-соленка :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има тонове софтуер за PPC, но конкретно музикален няма особено много. За мен най-полезен беше един тон генератор за PPC - с него си калибрирах системата (пулт -> звуков интерфейс).

 

Колкото до батерията - трудничко ще издържи на сериозен напън от повече от 2 - 3 часа, макар че много зависи от процесора, консумацията на дисплейчето и капацитета на батерията. Моето животинче след около 2 години и половина употреба в момента държи максимум около 1 час. Като беше ново изкарваше около два часа. Батерията му преди около година струваше около 1/3 от цената на устройството, така че по-скоро бих си купил ново покет пц, отколкото да му сменя батерията.

 

С лаптопите ситуацията не е много различна - рядко има такъв, който с една батерия да издържа реално повече от 3 - 4 часа. Да не говорим, че като започне да се скапва и то не заради неправилно зареждане, а просто заради годинките употреба, почва да държи по 10 - 15 минутки.

 

Колкото до стабилността на Pocket PC - определено има какво да се желае, но и алтернативата - устройства със Symbian не е цвете за мирисане - и като наличност на софтуер и като устройства. Имам и двете в момента и не мога да реша кое ме кефи повече.

 

AXE, нали имаше по едно време Visual Studio .NET? В него има емулатор на Pocket PC - инсталирай на него всичкият софтуер, който искаш да пробваш и си поиграй с него - ако ти хареса, тогава си купи реалното устройство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AXE, нали имаше по едно време Visual Studio .NET? В него има емулатор на Pocket PC - инсталирай на него всичкият софтуер, който искаш да пробваш и си поиграй с него - ако ти хареса, тогава си купи реалното устройство.

:ph34r:

Мерси много за идеята. Определено ще пробвам.

 

Като гледам обаче ситуацията много зле :ph34r: И то най-вече заради тия батерии. Четох че някои имат възможност за downclocking на процесора, който бил най-голямата лакомия за ток и се чудя дали да не си зема едно по-простичко за четене. Не винаги съм седнал и на светло и книгите и папките не вървят тогава. Определено обаче започнах да се разколебавам. Много пари са за това, което се предлага :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Pocket PC емулаторът във VS ти осигурява само съответствие м/у Win API и WinCE API функциите. Не ти емулира цялата машина, за да подкараш каквото и да е ще трябва да build-неш изцяло конкретното приложение.

 

За безплатен софтуер можеш да погледнеш тук, май имаше поне 1-2 метронома:

http://www.freewareppc.com

 

Цените им са не са горе-долу еднакви с лаптопите - еднакви са по-скоро със smartphone-ите.

 

Батерията държи достатъчно дълго - и за четене на книги, слушане на mp3 и т.н. Имам HP rx3715 и съм доволен. Това, което най-много я изтощава, е осветлението на екрана, не толкова процесора.

 

Хайде, със здраве. :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tова въобще не е вярно. Вероятно има софтуери, които ще имат проблеми с емулатора, но повечето си тръгват нормално.

 

Току що свалих един метроном за Pocket PC (ARM) и го инсталирах на емулатора. Работи та "цъка" :ph34r: Има си и звук и всичко:

 

metronome_ppc_emulator.jpg

 

На този дисплей за мен лично не е никак приятно да се четат pdf документи. Тези устройства са си waste of money, освен ако не ти трябват за някаква трудова дейност (писане/четене на е-мейли, календар, задачи) или да си играеш елементарни игрички. Преди година и нещо жена ми му намери употреба - пасианса е доста добър (както и на големият windows) и благодарения на нея все още батерията е жива (доста често се разрежда напълно и после по цяла нощ виси на зарядното), за сметка на това като е изключен се вижда много ясно по екранчето къде са се намирали картите и какви траектории е описвала писалката за да ги мести :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харно, за емулатора изглежда греша.

За останалото (барабар с pdf-ите) не съм съгласен с теб, но всеки сам си решава, в крайна сметка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе гледам тука разни батерии по 40-60 кинта!? Ако наистина са по толкова, мисля че проблема с издържливостта отпада :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AXE мерси за линка - тук батериите са доста по евтини от оригиналните. Гледам, че за моят iPaq тук батерията е 33 лв. Май ще взема една. Точно като за моя вече няма оригинални в Стемо, но бяха около 160 лв когато проверявах. При цена от 450 лв по него време някак си не си заслужаваше да дам 160 кинта за батерия.

 

За сметка на това оригиналната батерия за hx4700 в момента е 235 лв в Стемо, докато същата но някаква странна марка е 68 лв в сайта който си намерил.

 

При тези цени определено батерията отпада като въпросителна. Дано обаче тези батерии да държат колкото оригиналните.

 

Аз лично използвам доста активно органайзери - най-вече заради е-мейли, на които ми се налага да отговарям в движение и заради календара/списъка със задачи. Pocket PC-то го изоставих, защото моето няма клавиатура, а и мъкненето на телефон и отделно на органайзер не се получава - т.е. винаги забравям Pocket PC-то някъде - в офиса или в къщи. В момента съм с една Nokia E61, която покрива нуждите ми, като може би единственият и недостатък е, че задачите в ToDo списъка нямат категории.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря, няма нужда :godbless: Имам 3-ма колеги с windows-и на телефоните - основното оправдание като не вдигат телефона е - "ами съжалявам, пак беше забил и не съм го забелязал" :godbless:

 

AXE, поиграй си с емулатора и виж дали те кефи - няма смисъл да хвърляш пари за нещо, което ще събира прах след 1 - 2 седмици игра с него.

 

Ето едно софтуерче, което ми беше доста полезно в комбинация с Pocket PC-то за да си настроя референтните нива на тогавашният ми пулт и звукова карта:

 

http://www.nch.com.au/tonegen/index.html

 

Преди беше безплатен, сега гледам, че май се опитват да искат някакви пари за него.

 

пс. Не, че Symbian-а на моя телефон не е забивал де - но засега само веднъж - светна като коледна елхичка и реагира само на махането на батерията, ако не го бях забелязал едно, че никой нямаше да ме намери, но и батерията щеше да е тотално изтощена. Все си мислех, че това е запазен номер само за покет пц-то ми, което след такова поведение обикновенно му свършва и резервната батерийка. Тези които са наясно с проблема, ще се досетят че това води до нуждата от пълна преинсталация на допълнителният софтуер и загуба на файловете в паметта на покет пц-то.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.