Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане за покупка на усилвател - Vox/Marshall


flextry

Recommended Posts

Здравейте,

 

аз съм начинаещ китарист, който иска да се научи да свири на електрическа китара и се нуждая от съвет какъв усиловател да си закупя. Препоръчаха ми VOX и се спрях на VOX Pathfinder 10 и VOX VX I 10W, тъй като не искам да инвестирам повече от 200 лева. За съжаление в магазина имаше VOX VX I, който ми сравниха с Marshall на горе-долу същата цена и може би едно от предимството е, че има доста ефекти и опции.

 

Вие какво бихте ми препоръчали? Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взех roland cube 10gx, доволен съм, има 2 - 3 вградени ефекта, има 3 канала, отделно има приложение за андроид и ай фон и тези 3 канала може да си ги сменяш от телефона, и реално имаш 6 - 7 канала с различно звучене. Мисля че е около 250 лева цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравейте отново,

 

roland cube 10gx е малко над бюджета ми, а Epiphone Valve Jr. въобще не го намерих в български сайт/магазин. Някакви други препоръки, за нещо, което мога да го чуя и тествам на място?

 

Благодаря!

Редактирано от flextry
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@iliev.p отидох в MCI на центъра и ми беше направено сравнение между VOX VX I 15W и някакъв Marshall 10W от същия ценови клас - 200 лв. Препоръчаха ми VOX-a, тъй като e по-мощен и има доста ефекти (при Marshall-a не знам дали имаше въобще някакви ефекти). VOX-a е сравнително нов, няма много ревюта в интернет, освен негативен коментар, че целия бил пластмасов.

 

Събота ще отида на Икономов за да си пробвам и там късмета. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също провери и в Динакорд,в Фактор и до музикалната академия на Оборище, повече сравнения по Добър избор.

 

Не бързай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Jim-ph Така е, но това не помага по никакъв начин с избора на усилвател? Това, че е с ефекти не го прави по-лош от този без ефекти, ако греша, моля да ми разясниш, конкретно за тези два модела (VOX VX I с може би най-евтиния Marshall под 200 лева). 

 

Колебанията ми бяха основно около VOX, а всякакви други предложения, които най-малко не мога да видя и тествам на живо, прави избора още по-труден. Аз не искам мощен усилвател с много ефекти, а усилвател, който става за напълно начинаещ, да се чува добре (за цената си) и да си заслужава инвестицията (макар и не толкова голяма).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат и магазин до метростанция Сердика, предполагам този на Икономов е малко по-голям и може да има нещо по-различно, което го е нямало в наличност в този на Сердика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имат още един магазин в Sky Sity може него да има предвид. Тези младежи не дават никаква информация та да получат Добър отговор, нито откъде са, поне по града да знаеш как да ги ориентираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://audio-factor.eu/onlineshop/index.php?page=product&pid=638

перфектен амп за вкьщи и начинаещи , поне за мен звучи много естественно и ще те научи да свириш добре , понеже всяка грешка или не добьр хванат тон веднага го чуваш и се поправяш , докато тези с процесорите не е така 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна, че усилвател за 200лв не е инвестиция, а по-скоро сигурен пасив. Няма смисъл да навлизаме в подробности дали да има ефекти или не и колко да са. Най-добре със собствената си китарка под мишница и по магазините. До 200лв сигурно има 6-7 модела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.