Jump to content
Българският форум за музиканти

Kaк да запиша микрофония :)


Recommended Posts

Здравейте :rolleyes:

 

Искам да попитам дали можете да ме упътите как да запиша микрофония вкъщи, без да бъда изхвърлен от съседите от кооперацията :greenangel:

На сцена е доста лесно да я докарам, и въобще със мощен амп, но се чудя дали има по "тих" начин :D

 

Общо взето като приближа китарата до усилвателя и не мога да я контролирам, а и много повече бучи, отколкото да пищи, пък и не мога да я контролирам....

 

Ако много ви е чудно защо на човек му трябва микрофония, чуйте примерно 'Flying in a Blue Dream' :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

емиии зависи с какво записваш. ако записваш с амо и микрофон - лесна работа. усилваш малко повече и гледаш в какво положение китарата микрофонира - променяй позицията и спрямо говорителя

и стой близо до него - на около 1 метър

доколкото знам свириш с джаксън - лесно ще стане

аз примерно с мойта ямаха трудно правя микрофонии щото цялата е екранирана и адаптерите и са слаби

ма преди като имах джаксън ставаха много добре :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баш за фийдбек става дума... Стратокастър за това говори.

Но както споменах, пробвал съм го тоя вариант и усилвателя ми, понеже е малък и ефффтин бучи повече отколкото пищи като го увелича и записа звучи... хъм.... гадно май най-добре го описва

 

и затуй се чудех дали има някакъв друг начин, без толкоз много шум ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами незнам през какво я прекарваш

ако е само кубето зор работа там трябва да имаш еквалаизер и на него дигаш високите ама лошото е че то ще ти вдигни чистоти които ще ти прецакат звука иначе намираш някои сносен еквалаизер и дигаш след 8,12 ,15 к . може и през компа там еквалаизери колкото щеш успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Заглуши всички струни без първа примерно. Така ще имаш фийдбек само на нейния тон и няма да избучава цялата работа. После "с напипване" намираш какво е най-доброто разстояние от кубето пак без да избучава и така. Ма ше трябва волюм B) Но не виждам проблем - все ще изтраят комшиите 5 минути, едва ли ти трябват 2 часа пищене :)

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че за контрол на нивото ще необходим компресор. Нещо от типа на SoulPreacher на Elektro-Harmonix, на Boss, или усилвател с вграден компресор, като EXEF например. Ще работи в целия нотен обхват на инструмента, и няма да позволява повдигане на нивото над предварително определеното. Проблем може да се окаже правилната постановка на свирене, че ще излезнат всички проблеми на звукоизвличането... Ако не се иска чист звук, има и други решения, като Black Finger, White Finger, или дори обикновенни Cliper-и.

Въобще идеята е да има устройство, което да има високо усилване при ниско ниво на сигнала (за стартиране на възбуждането), и усилването да спада при силен сигнал ( да запази ниско общото ниво на звука - за удобство на съседите).

Без допълнително устройство от посочените видове, може да се използва Volume педал. но и при голям майсторлък е трудно да се контролира нивото, защото процесът на акустичната обратна връзка е лавинообразен и труден за крачен/ръчен контрол.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AXE, пробвах ги тия номера, с цел да извадя тоновете които ми трябват. Общо взето трябва много да усиля усилвателя и да дигна ниските, както и тона на китарата на макс и на бридж пикъп. Но всичките тия неща не мога да ги направя по средата на записа примерно, а и пак си бучи...

 

Parni_Valjak, мерси за подробното обяснение. Кубето ми няма компресор, нито пък имам възможност да си набавя такъв поне да пробвам засега... ама ще го измислиме де.

 

Общо взето сега постигам ефекта с Босс ДД6, който има функция холд, с която, при доста упорити тренировки, вече успявам да докарам от време на време безкраен състейн... пък и нотите по-лесно се напипват :excl:

 

Мерси!

Все пак, продължавам да търся начин :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Ами нека микрофонът не бъде прекалено усилен, защото микрофонията искаш да е слаба.Тогава ти си казваш "Като не е усилен няма да стане микрофония".Затова гледай да я предизвикаш - обърни микрофонът към колоната от, където се чува свукът.

Така, вече предизвикахме микрофонията.Сега остава и да я запишеш.Просто с друг микрофон записвай микрофонията, която си предизвикал.

Надявам се да бях полезен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

С повече гейн (дисторшън) и селешън говорители,фийдбека е използван още преди половин век и не се нарича микрофония,от кои китаристи можеш да питаш чичо гюглито .. :icon_shithappens:аман от тъпанари

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно е да пишеш на чичо си Гуугъл и ще получиш тонове семпли на китарен и всякакъв друг feedback...:--)

 

За пример написах това: guitar feedback samples

 

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В българския език не съществува дума фийдбек, но с това е наясно май само един от писалите преди мен. Отбележете си, че се нарича обратна връзка или ОВ, която основно се дели на положителна и отрицателна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е задължително да усилваш прекалено много кубето си.

Освен това позицията и настройките на микрофона не трябва да се различават по нещо.

Микрофонията се възбужда от позицията на адаптерите спрямо говорителят.

Най-важното условие е хубава китара и без нойс-гейтове в "автопарка".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.