Monev Публикувано Май 31, 2016 Публикувано Май 31, 2016 Здравейте, аз съм на 26 години, от музикантски род.Като малък почнах да се уча да свиря но в последствие се отказах. Сега нещо пак ме хвана крастата и си взех въпросното Касио за 50 лв . Взех го за свирене у дома и на църква (евангелска \ протестантска). Целта ми далеч не е да стана Моцарт или Иво Монлов Гугудката. По - принцип повече исках да ползвам синтезатора с авто аконпанимент , но в тоя модел Касио същите са много ограничени , та се налага да се уча да свиря акордите ръчно. Въпроса ми е изсвирването само на акордите на една песен може ли да се приеме за свирене, защото това смятам да правя аз. Гледам в ю туб разни клипчета, в който свирят само акорди без соло, без друга мелодия. И може ли да ми дадете съвети как да обогатявам акордите за да не звучат монотонно? Блгодаря предварително! Цитирай
CyberGene Отговорено Май 31, 2016 Отговорено Май 31, 2016 Свирене само на акорди без соло може да се нарече акомпанимент И изобщо ако нещо (ти) звучи добре, значи е "свирене". Друго не трябва да те интересува 1 Цитирай
Monev Отговорено Май 31, 2016 Автор Отговорено Май 31, 2016 Свирене само на акорди без соло може да се нарече акомпанимент И изобщо ако нещо (ти) звучи добре, значи е "свирене". Друго не трябва да те интересува Благодаря за бързия отговор Цитирай
Solas Отговорено Май 31, 2016 Отговорено Май 31, 2016 Дефинирай "монотонно". Акордите по дефиниция са обратното на монотонни, т.е. полифонични. Цитирай
Monev Отговорено Юни 1, 2016 Автор Отговорено Юни 1, 2016 (Редактирано) Дефинирай "монотонно". Акордите по дефиниция са обратното на монотонни, т.е. полифонични. Ами да не е просто един еднократен звук от натискането на акорда. Всмисъл мога ли последователно да тискам всеки клавиш съставляващ акорда, или да натискам два и след това третия, за да звучи по различно. Разлини техники за извирването на акордите ми трябват. Редактирано Юни 1, 2016 от Monev Цитирай
CyberGene Отговорено Юни 1, 2016 Отговорено Юни 1, 2016 Тая работа с казване няма да стане. Слушай как свирят другите и ако ти харесва, го прави и ти Цитирай
Solas Отговорено Юни 2, 2016 Отговорено Юни 2, 2016 (Редактирано) Всмисъл мога ли последователно да тискам всеки клавиш съставляващ акорда, или да натискам два и след това третия, за да звучи по различно. Може, разбира се. Всичко може. Редактирано Юни 2, 2016 от Solas Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юни 8, 2016 Отговорено Юни 8, 2016 Можеш и да ги свириш в различни обръщения, включително в лява и дясна ръка. Можеш да свириш и части от скалите за преходи и т.н. С времето и свиренето започва да идва "автоматично" Цитирай
Recommended Posts