Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, аз съм на 26 години, от музикантски род.Като малък почнах да се уча да свиря но в последствие се отказах. Сега нещо пак ме хвана крастата и си взех въпросното Касио за 50 лв . Взех го за свирене у дома и на църква (евангелска \ протестантска). Целта ми далеч не е да стана Моцарт или Иво Монлов Гугудката. По - принцип повече исках да ползвам синтезатора с авто аконпанимент , но в тоя модел Касио същите са много ограничени , та се налага да се уча да свиря акордите ръчно. Въпроса ми е изсвирването само на акордите на една песен може ли да се приеме за свирене, защото това смятам да правя аз. Гледам в ю туб разни клипчета, в който свирят само акорди без соло, без друга мелодия. И може ли да ми дадете съвети как да обогатявам акордите за да не звучат монотонно? Блгодаря предварително!

Отговорено

Свирене само на акорди без соло може да се нарече акомпанимент :) И изобщо ако нещо (ти) звучи добре, значи е "свирене". Друго не трябва да те интересува :)

Отговорено

Свирене само на акорди без соло може да се нарече акомпанимент :) И изобщо ако нещо (ти) звучи добре, значи е "свирене". Друго не трябва да те интересува :)

Благодаря за бързия отговор :)

Отговорено

Дефинирай "монотонно". Акордите по дефиниция са обратното на монотонни, т.е. полифонични.

Отговорено (Редактирано)

Дефинирай "монотонно". Акордите по дефиниция са обратното на монотонни, т.е. полифонични.

Ами да не е просто един еднократен звук от натискането на акорда. Всмисъл мога ли последователно да тискам всеки клавиш съставляващ акорда, или да натискам два и след това третия, за да звучи по различно. Разлини техники за извирването на акордите ми трябват.

Редактирано от Monev
Отговорено (Редактирано)

Всмисъл мога ли последователно да тискам всеки клавиш съставляващ акорда, или да натискам два и след това третия, за да звучи по различно. 

Може, разбира се. Всичко може. 

Редактирано от Solas
Отговорено

Можеш и да ги свириш в различни обръщения, включително в лява и дясна ръка. Можеш да свириш и части от скалите за преходи и т.н. С времето и свиренето започва да идва "автоматично" ;)