Jump to content
Българският форум за музиканти

Откъде да си взема контактен спрей?


Recommended Posts

Искам да си напръскам потенциометъра с контактен спрей защото вкарва шум като се намали леко, и скърца. Откъде мога да си купя такъв?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търси спрей на Филипс в червеникава опаковка - Виждал съм в едно магазинче зад парк-хотел Москва - срещу Японското посолство, тел 8730294. Мисля че е към 8 лв. Можеш да питаш и в магазинчето на Пасат електроникс, пред първи блок на ТУ - тел.9653045 и накрая виж и в Радимекс, ул.Гео Милев 49, тел 9719924. Сигурно ще намериш и в други магазини, но не винаги имат в момента. Адресите са за София!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично предпочитам да не използвам въобще спрей, а да отварям, почиствам, юстирам и покривам съпротивителния елемент с една специална финладска паста, останала още от 60-те години, която е наистина перфектна. Лошото е че нямам никаква информация за име или за състав. Но тази технология мисля, че не е достъпна за момчето, понеже ще се изисква повечко умения и опит. А кое е No1, не мога да кажа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

WD-40. Имам я от байка. Ползва се за смазване на вериги, панти, ключалки и какво ли още не. Скоро я ползвах за пот и суич и свърши чудна работа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има ли алтернатива на контактния спрей? Примерно не може ли само да се смаже потенциометъра или да се почисти с нещо?

Редактирано от dark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз не съм супер експерт, но пръснах с WD-40 и работата заспа. Чисти всякакви лиготии. Ако обаче ти е остърган графита (или каквото точно е там) по "подложката" на пот-а...мисля, че само смяна ти върши работа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А трябва ли да разпоявам и т.н. или просто отварям отзад капака и пръскам?

При мен е имало ефект даже и без да отварям........пръскам там, където врътката влиза в корпуса на потенциометъра и въртя неистово в двете посоки.....тва прониква навсякъде :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено при изводите има достатъчно голям отвор,през който се пръска.Има обаче и херметизирани потенциометри и там нещата стават сложни!Необходимо е със свредло 1-1,5 мм внимателно да се пробие капачето и през отвора да се пръсне със спрея.Колкото до N1-смея да го твърдя,тъй като професията ми е такава и много неща съм опитвал.Спреят на ВЮРТ действа моментално,не е нужно "неистово" да се върти оста :) Ако пък графитният слой е износен-няма спасение,трябва нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...след празниците ще отида да си купя един спрей...

Вземи от някой, де! Ключарите също ползват много такива спрейове. Или в магазин за байкове. За един пот да даваш 4-5 лева... :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

WD-40. Имам я от байка. Ползва се за смазване на вериги, панти, ключалки и какво ли още не.

За байка най-добре бачка на MOTIP тефлон с бяла грес спрея ( за верига ), за вилка - силиконовия на същата фирма. :D Малко се занимавам с колелета в повече, отколкото с музика. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.