Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Кое му е чак толкова странното? Суитчед свиреше от Ла със нормален 6 струнен комплект 13-62 или 64 не помня той да каже. Яко отпуснати струни. А аз като басист обичащ солата вместо да смъкна свирех от неговото Ла Е в крайна сметка стигнахме до споразумението той да свири от C, а аз си купих 5 струни и сложих пета за C. Та мисълта ми е че след като той прави А, то къв е проблема със 7 струни да изкараш примерно F да речем. Цитирай
bulby Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Бах го тоя нормален комплект .13-.64 Цитирай
sw1tched Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Кое му е чак толкова странното? Суитчед свиреше от Ла със нормален 6 струнен комплект 13-62 или 64 не помня той да каже. Яко отпуснати струни. Пак говориш на изуст Комплекта ми не 3 13-64, а 12-52 и наистина в A настройка си свиря с удоволствие и без проблеми макар и с отпуснати и лесно разстойващи се струни...виж до E вече ти трябват 64 и удължен гриф. Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 (Редактирано) Колеги,не знам дали съм го писал тва,но Мешуга свирят със струни стигащи до .74(сетих се че бях чел едно интервю с Фредерик Тордендал и той се оплакваше,4е на прототип-китарата с която записвал били .70 и много хлопали и се разстройвали ).За мензуарта обаче нямам никакъв спомен.. :think: едит:допускам,че става дума за 27 инча мензура,но не мога да съм сигурен.. Редактирано Февруари 20, 2005 от MDFk Цитирай
AXE Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Ми те свирят с 8 струнни китари, кво искаш Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Кое му е чак толкова странното? Суитчед свиреше от Ла със нормален 6 струнен комплект 13-62 или 64 не помня той да каже. Яко отпуснати струни. Пак говориш на изуст Комплекта ми не 3 13-64, а 12-52 и наистина в A настройка си свиря с удоволствие и без проблеми макар и с отпуснати и лесно разстойващи се струни...виж до E вече ти трябват 64 и удължен гриф. Да то си личи, че говоря наизуст. Проблем има ли някъв? Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Един начин за постигане на много зверски звук от мене: сваляш китарата малко (примерно 2 полутона). После я вкарваш през един октавер, да я свали с октава надолу. Пускаш в един миксер оригиналния сигнал, и тоя от октавера. Слагаш сухия на 100%, а октавирания - на 50%. След миксера - с един ЕQ смъкваш високите малко И готово! Сичко тва става с един SB Live с КХ драйвери супер лесно, а резултатът е... потресаващ се едно слушаш лавината как громоли Цитирай
Joys Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Един начин за постигане на много зверски звук от мене: сваляш китарата малко (примерно 2 полутона). После я вкарваш през един октавер, да я свали с октава надолу. Пускаш в един миксер оригиналния сигнал, и тоя от октавера. Слагаш сухия на 100%, а октавирания - на 50%. След миксера - с един ЕQ смъкваш високите малко И готово! Сичко тва става с един SB Live с КХ драйвери супер лесно, а резултатът е... потресаващ се едно слушаш лавината как громоли Ейй Ицка т'ва само като го прочетох и ми звучи брутъл от всякъде. Дай семпъл на такъв звук да преценим. :guitar: Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 22, 2005 Автор Отговорено Февруари 22, 2005 Това със октавера звучи обещаващо. Доста хора го препоръчват. Имаше някакъв хит на пазара Boss-O2 май беше. Специално за бруталии. Той ти прави смесванто между оригиналния звук и смъкнатия, но аз (естествено) нямам такъв педал. Ще пробвам с нещо VST или DirectX пък ще мисля как ще разделя сигналите, защото звуковата ми карта е пълен ташак. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 Аз го пробвах с моя процесор, ама не останах особено очарован - дори и да намаля микса на изкуствения сигнал пак продължават да си се чуват прекалено разделени. Т.е. не звучи монолитно :arrow: не кефи особено. Това предполагам е от миксирането на процесора. Иначе експериментирах малко с интервала и на квинта резултата много ми хареса - прави отделните ноти по брутални. С акорди обаче не звучи добре. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 23, 2005 Автор Отговорено Февруари 23, 2005 Мдааа... аз пробвах с един малък VST октвер и при мен има леко разминаване между двата сигнала. Чувам, че в пакета Guitar Rig има и октавер. Ще го смъкна и ще видим как ще се държи. Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 (Редактирано) Аз го пробвах с моя процесор, ама не останах особено очарован - дори и да намаля микса на изкуствения сигнал пак продължават да си се чуват прекалено разделени. Т.е. не звучи монолитно :arrow: не кефи особено. Това предполагам е от миксирането на процесора. Иначе експериментирах малко с интервала и на квинта резултата много ми хареса - прави отделните ноти по брутални. С акорди обаче не звучи добре. Ами с акорди не се получава, защото на практика като добавиш квинта под всички тонове в акорда, се получава друг акорд А за монолитността - пробвай да увеличиш октавирания сигнал, не да го намалиш. Хинт - може да ръчнеш и един компресор след него Аз довечера ше постна семпъл. Вчера не можах, че писах ноти като щур и се напих зверски Редактирано Февруари 23, 2005 от Glacierise Цитирай
jFog Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Мдааа... аз пробвах с един малък VST октвер и при мен има леко разминаване между двата сигнала.Чувам, че в пакета Guitar Rig има и октавер. Ще го смъкна и ще видим как ще се държи. Абе пич какво точно искаш да искараш че ме хвърли в замисли постни някоя мелодийка само да речем и ще помислим ОК? Цитирай
slayer_fox Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 аз проблема с брутал саунда го реших така: зех една басова струна 0.65, кръцнах я и я праснах като шеста струна на китарата. Настроих я на F#, а после и на Е - една октава lower от стандартното. И малко bass drive ако имаш...Как съм се кефил само аз си знам. Петиците звучат се едно дърпаш 2-ра и 3-та струна на баса. А palm muting жицата е ебати жицата. А баса и той ми е фраснат на F#. Брутал брат ми... Слагаш и един bottom boost... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Муа-ха-ха-ха-х-ахааааа. Психар!!! Цитирай
Recommended Posts