Heartman Отговорено Февруари 9, 2016 Отговорено Февруари 9, 2016 По въпроса за изчезването на високите намерих интересни клипчета с три вида мод, който запазва високите при намаляване на волюма. Мисля да ги пробвам, понеже ме кефи да си има високи на ниски нива. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 9, 2016 Отговорено Февруари 9, 2016 Тия варианти с резисторите... Един път ремонтирах така направена китара. Нищо не вършеше филтъра, само пари му бяха взели на човека. Сложих един кондензер по "оригинална" Ibanez JS рецепта и заспа работата! Само че тук може да се вкл./изкл. с цъкалката на push-pull волюма. Ако няма такъв си го запояваш между входа и изхода на волюм пота и го имаш винаги. При макс усилено положение не влияе, само като си врътнал потенциометъра под "10". Цитирай
jorog Отговорено Февруари 9, 2016 Отговорено Февруари 9, 2016 (Редактирано) Възможни варианти: 1.Прецакан китарен кабел 2.Размагнитени адаптери 3.Недостатъчна близост на адаптера и струните 4.Неправилно свързване(кофти схема) на адаптерите. Ключето за превключване гибсънски или телекастърски тип е? https://sites.google.com/site/phostenixwiringdiagrams/teles/2-pickup-teles Редактирано Февруари 9, 2016 от jorog 1 Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Февруари 10, 2016 Автор Отговорено Февруари 10, 2016 (Редактирано) Може би не стана съвсем ясно от предишния ми пост, но драмата я оправих и най-вероятно се дължеше на ground loop вследствие на екранировката, или пък някъде, някоя спойка не е била ок и се е оправила след пренаправянето на всичките. След фина настройка на височината на адаптерите, в момента два сингъла дават същото ниво output като emg-hz хъмбъкери, сложени фабрично в един "Корт" Лес Пол (теста беше в два напълно еднакви усилвателя с едни и същи настройки един до друг)... Горе-долу добре за сингли... Редактирано Февруари 10, 2016 от therealbadmadafaka Цитирай
exxct Отговорено Февруари 10, 2016 Отговорено Февруари 10, 2016 Имам чувството, че ground loop не е това което си мислиш, ако имаш предвид късо съединение. Важното обаче е, че си оправил проблема 1 Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Февруари 11, 2016 Автор Отговорено Февруари 11, 2016 Не знам как реши, че аз си мисля, че ground loop е късо съединение... Изрично написах, че екранировката имаше контакт с всичките компоненти (разбира се, че става дума за корпусите им), а написах и, че отделно има кабел за маса между тях. Тоест веднъж масите са свързани през екранировката, веднъж с кабелите за маса. Тоест много добре знам какво е ground loop... Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Само дето ground loop-а не може да причини такива проблеми... Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Февруари 13, 2016 Автор Отговорено Февруари 13, 2016 Ами тогава причината за проблема остава неясна. Аз в нета намерих инфо (още преди да пусна темата), че е възможно ground loop да причинява точно нисък output на адаптерите, но понеже и аз не виждам връзката (но и не твърдя, че имам достатъчните познания по електротехника, за да я видя), реших, че няма шанс да е това и не търсих пролема там, докато наистина не остана възможна причина... Както и да е, както хубаво каза @exxct, важното е, че драмата е разрешена. Цитирай
Recommended Posts