Jason Публикувано Декември 17, 2006 Публикувано Декември 17, 2006 (Редактирано) Отдавна имам желание да се запозная с тънкостите на бас линията в народната музика. За пример давам "Виевска фолк група" - Чий е това стадо. Въпроса ми е могат ли да се намерят някъде ноти или единствения шанс е по слух. Не че е невъзможно, но баса много лошо се "разхожда" нагоре надолу и става трудничко да го вадиш (точно както е) по слух. Благодаря за евентуална помощ! Редактирано Декември 18, 2006 от MDFk Цитирай
разбойник Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 В този жанр музикантите боравещи с ноти са изключение, така че шансът не е особено голям. Освен това нотния текст не предава достатъчно точно дребни неща като акценти, интонация и пр., които са солта на доброто свирене. Спореде мен вади. Ако темпото е прекалено бързо ползвай софтуер с който да го забавиш без да променяш тоналността. Wavelab например върши чудесна работа Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 Решението е да намериш школа за акордеон и да свириш партията на басите. Щото едва ли има щкола за етно бг бас. Предполагам, че четеш F ключ. Ако няма в нета, отиди в някоя музикална библиотека там е пълно с такива школи. Цитирай
Jason Отговорено Декември 18, 2006 Автор Отговорено Декември 18, 2006 За това с акордеона не се бях сетил! :think: Едва ли ще е същото, но все пак ще помогне доста ми се струва! Мерси много момчета! Цитирай
Recommended Posts