Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хора даите ми някаква схема как да си свържа новите адоптори на китарата, защото искам да си сменя потенциометрите а нищо не разбирам от тея работи :metalist:

свътрзал съм я в момента по някакъв много странен начин нямам тон и ми звучи отвратителнп :wall: много ми е спешно

Отговорено

Предполагам,можеш да си напишеш заглавието на китарата у чичо Гугъл??Ако е менте пиши кво менте е.Значи чичо ше ти изкара сайта на производителя,и оттам manual може би,дето го има и на картинка.(свързването) :green:

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

планирам да си "преродя китарата" с нов PickGuard. това ще рече да пренеса всичко от него на новият.

Имам стара българска електричарка (не знам каква е, дадоха ми я и съм доста щастлив).

Та ви моля да ме насочите към някаква класическа схема как да си свържа адапторите, потенциометъра и буксата, щото като ги извадя от стария "капак" се съмнявам да не откача някоя жичка. Ще съм ви много признателен!

Редактирано от reslickade
Отговорено

Едва ли ше стане капак от стратокастер - китарите не са с еднакви размери.

Най-добре ще стане, ако си купиш лист бяла пластмаса (тровидур) за рекламни табла, после на Corel Draw си начертаеш с криви плочката, и накрая я занесеш на лазерно рязане, да ти я изрежат.

Отговорено
...Та ви моля да ме насочите към някаква класическа схема как да си свържа адапторите, потенциометъра и буксата..

не знам какво имаш предвид под класическа схема, но хвърли 1 поглед тук

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8690

Също така виж и линка който съм дал по-горе.

Това ти е повече от достатъчно.

Ако схемата по която ти е вързана твойта електроника в момента ти харесва, можеш да е начертаеш на 1 лист, и ако се скъса някоя жица при пренасянето да идиш как си ги навързал.

Също добра идея е да снимаш "жичките" с хубав цифров апарат и после да гледаш снимката ако нещо се е откачило. Този метод аз го ползвам по някога когато ме мързи да чертая нещо :blink:

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)
Тук има схеми. Аз на мойта Кремона изрязах нов капак от фазер, със зеге. Най-трудно стана изрязването на дупките за адаптерите, на ръка с макетен нож. Редактирано от BlindVictim
Отговорено

Ами всичките теЗи съвети едва ли ще помогнат на новака-човекът си признава,че нищо не разбира.По-добре някой да му предложи помощ.Още повече че спешно :rolleyes: