Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, замислих се дали мога да вържа два последователно свързани стерео ефекта които имат само един "In" и по 2 "out" -a  / стерео и моно / и това да стане на принципа на сплитнат сигнал между два усилвателя които имат само по един вход за китара и липсва "send / return / входове.  Проблемът е в това, че няма как да вкарам стерео сигнал от първия по веригата стерео ефект към следващия такъв поради липсата на стерео входове и наличието само на стерео изходи. ;-)

Ако някой има гениално решение на задачата може да го сподели.

В конкретния случай става въпрос за     

Китара ---- овърдрайв ----- стерео коръс ---- / само един IN / -- стерео дилей/ == сигналът се сплитва  към =============  Амп 1 и Амп 2

Редактирано от DaftFunk
Отговорено

Уви и аз стигнах до този извод ;-)  Сега ще помисля кой от двата ми е по-важно да е стерео ;-)

Отговорено (Редактирано)

Има две новини за теб, една добра и една лоша.

Лошата е, че се поизложи с това питане. Бъзикам се, но вече като активен член на форума не очаквах, да не знаеш елементарният факт!

Корус, Хорус има два изхода, като обикновено А изход е с модумираният сигнал, а Б изхода е с чист сигнал. ( за домашно изкарай сигнал от Б изход на коръса към амп за да се убедиш сам)

Добрата новина, твоята задача има само едно единствено правилно и добро решение!

Китара ---- овърдрайв ----- стерео коръс ---- / аут А/ -- стерео дилей/ == сигналът се сплитва  към ========== Амп 1 и Амп 2

Айде честито!

ps -вариант дилей - коръс досега никой май не ползвал, но ако ти се експериментира,

за да се убедиш, че правилното решение е едно...

Редактирано от TONY
Отговорено

1. До TONY : мерси за мнението ;-) Избрах мързеливия вариант.. да се изложа питайки тук вместо да се ровя из нета и да не се изложа ;-) Имам два ампа от скоро и не бях въобще се интересувал от стерео чейнинг ;-)  Инак съм си напеавил вече педалборда точно в реда в който го описа .... китара ----УАХ --- ОД --- ДИСТ --- коръс ---- дилей == сплит синал към амп1 и амп 2

2. До ciriljhonson  : crybaby GCB 95 F,  DigiTech ToneDriver , BOSS DS-1, BOSS-CH-1 и един евтин дилей на берингер :)  Behringer DD400 ;-)

Евтин.... ама стерео. ..и е  дигитален ама 64 бита ;-) Не, че се оправдавам. Просто бих си купил добър looper преди да инвестирам пари в дилей ;-)

Отговорено

Преди да купиш лупер на Бос или Дигитек или ТС.

Наистина помисли да махнеш дилея на Бери.

Muza имат приличен дилей. В момента не мога да кажа

дали си заслужава повече от на Бос.Или пък на ТС..

На Дигитек дигидилея не е лош, но все пак една идея под тези на Бос.

Но в берито вероятно има нещо криво... поне винаги е под съмнение.

На Дигитек овърдрайва не е лош, но като си подкарал с Бос, може да го

замениш с някой драйв на Бос, аз ги предпочитам пред тези на Дигитек.

Както бе казал един френд, важното е играчките да се въртят :)

Така, че ти си рашавай според кефа и случая.

Отговорено

Behri-то е пълна смешка. Behringer са ивтино изработени и недомислени ефекти... BOSS ...EHX...TC... MXR дори Mooer...всичко и добре. Дори и DigiTech са класа над Behringer.

Дилейте.които ми харесват са аналогови и са доста скъпи. Behringer-ът просто ми попадна и не бих си купил повече.

Знам кое ми харесва, но жената и детето са приоритетни във финансите :)