Baby Thomas Публикувано Февруари 19, 2005 Share Публикувано Февруари 19, 2005 Ако се не лъжа бях гледал такъв добитък в лайв риг-а на Стив Вай. Та се зачудих какво ли е... Но до момента така и не разбрах, та ми хрумна да питам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 да бе добър въпрос верно нещо за хармониите ще е сигурно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1124 така изглежда гласа ми с хармонайзер и не получих отзиви поне може вие да ми кажете дали става добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 (Редактирано) Ако се не лъжа бях гледал такъв добитък в лайв риг-а на Стив Вай. Та се зачудих какво ли е... Но до момента така и не разбрах, та ми хрумна да питам. Не е ли онуй животно, дето като го влючиш и ти прави хармония на мелодията? Аз винаги съм мислел че ще да е това. едит: то не е никак труно да ти свири терци на мелодията Редактирано Февруари 19, 2005 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 И аз тъй си мислех, ама не. Било нещо свързано с хармониците. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 И аз тъй си мислех, ама не. Било нещо свързано с хармониците. Ти нали имаш на процесора, що просто не включиш и не ни светнеш :idea: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 Нямам. Моето е Harmonized Pitch Shifter и прави точно тва дето викаш (може и друго да прави де) - свириш една нота и то ти добавя терца към нея да кажем. Предполагам че хармонайзера един вид усилва хармониците, ама може и да се излагам нещо в момента Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imilenov Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 абе не6то свързано с хармониците е друго няма да е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanDTr Отговорено Февруари 19, 2005 Share Отговорено Февруари 19, 2005 Ето Ви отговора на загадката! :read: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 19, 2005 Автор Share Отговорено Февруари 19, 2005 Чак не знам къде да си напиша коментара, който е: I'm speechless again. P.S. Long Live IvanDTr!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Февруари 20, 2005 Share Отговорено Февруари 20, 2005 Ето Ви отговора на загадката! :read: Мога да кажа само: Уауууу IvanDTr ти направо сцепи! :inlove: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Share Отговорено Февруари 20, 2005 Чувам, че говорит за пич шифтър... имам един въпрос, а той не е за цяла тема. Я кажете има ли какъвто и да е смисъл от него освен за октавиране при положение, че той реално би ти направил яко дисонанси Защото ИванДТр говори, че примерно хармонайзъра примерно от А ти вади Ц и Е, но пича ще ти извади Ц# и Е, а Ц# ще ти е дисонанс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Февруари 20, 2005 Share Отговорено Февруари 20, 2005 но пича ще ти извади Ц# и Е, а Ц# ще ти е дисонанс. Пича на А би трябвало да ти извади Ц а не Ц# Иване Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 20, 2005 Share Отговорено Февруари 20, 2005 но пича ще ти извади Ц# и Е, а Ц# ще ти е дисонанс. Пича на А би трябвало да ти извади Ц а не Ц# Иване ОК, сори за грешката, но при това положение пича на C ще ти бъде D#, а така ако си в Е минор влизаш в гаден дисонанс, защото ти трябва Е. Другият пример е пича на Г - А#, при положение, че на теб ти трябва Б. Сега разбрахте ли ме? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Февруари 20, 2005 Share Отговорено Февруари 20, 2005 Ми да ти кажа как е на моя процесор - той има бая възможности в това отношение. Значи имам основно два типа пич шифтър - стандартен и хармонизиран. Стандартния просто взема оригиналния тон и го променя с колкото си искаш полутона. Диапазона е 4 октави!!! Много го обичам тоя ефект щото в момента съм с флойд и пренастройването на китарата е УЕК проблем. И като ми се досвири някоя песен дето е в ре, вместо да променям тоналността от winamp-a(това е друга тема, проблема е че при вокалите става гадно), просто цъкам 2 бутона на процесора и китарата ми вече звучи в ре Кофтито е че качеството се влошава и има леко закъснение на звука(поносимо). Хармонизирания много не съм го барал. Общо взето при него си избираш тоналност и гама и ти добавя втори тон върху този който свириш(свирят се само отделни ноти!). Утре ще го разцъкам щото в момента като чета упътването не ми става много ясно как се определя добавяният тон. Готиното е, че имам два модула с такъв ефект и като ги включа заедно мога да ги настроя да ми строят акорди докато аз си свиря отделни ноти Ама не звучи особено готино. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts