Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не си купувай евтина серия Сонор ! Качеството им не отговаря на цената :/ Ако ще ги взимаш 2ра ръка - трябва да е много изгодна офертата ! За какви пари ти ги предлагат ?

Отговорено

Я! Отговор! :):dance::) Ми за 1900лв., в xxxx са толкова, със стойките за 4инелите и фус машината:pray: Та.....'штото съм си още на4инаещ, се 4удя дали си струва??:) TY;)

Отговорено

1900лв за Сонор 505 ?????? :dance::):):pray: ОЛЕЛЕ :wall:

Българските муз. магазини са полудяли ! За 2бона ще си вземеш професионални барабани 2ра ръка пич ! За барабани от рода на 505,Ямаха Райдиин и тем подобни - повече от 900-1000макс - в никакъв случай ! Ако ще купуваш барабани от този клас - Ямахата(Стейдж Къстъм) е най-добрия вариант ! Но и в този случай-по добре 2ра ръка от колкото нова !

Само за справка - виж каква оферта имаше за Сонор 505 скоро тук във форума http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=15643&hl=

Отговорено (Редактирано)

Объркал си се! В xxxx 1888лв. (предполагам за това говориш) беше Force 2005, който доста повече ми хареса от Stage Custom. Едни тъмно червени май бяха!

Редактирано от Danny47
Отговорено (Редактирано)

За нищо. Лично аз ти го препоръчвам тоя сет. Другите "опции" са ти в магазина на Yamaha. Там освен Yamaha има и един Premier. Premiera & Sonora само да ти кажа са например с новите окачвания натомовете (за по-добър звук ала бала :godbless: ) и според мен са по-добър избор от Stage Custom!

Редактирано от Danny47
Отговорено

Дани-да за тях говоря, може и аз да бъркам, но то4но за тях говоря!;) Ако съм сбъркал-извинявам се на xxxx!!! Благодаря на вси4ки засега!!!:godbless:

Отговорено

по-добро съотношение цена-качество в тоя клас от Ямаха НЯМА. Премиер са по-скъпи а са фактически същите, Сонор не е върха на сладоледа макар и да са добри като цена. Стейдж Къстъм имат "ново" окачване, пич, нещо си се объркал

Отговорено (Редактирано)
Стейдж Къстъм имат "ново" окачване, пич, нещо си се объркал

Не за Ямаха, за Сонор и Премиер има предвид Дани :godbless:

:read:

Редактирано от BukToP
Отговорено

Sonor Force 505 е пълен боклук.

Sonor Force 2005 е изцяло от бреза (birch), a Sonor Force 3005 е изцяло от клен (maple), което за съжаление не може да се каже нито за Stage Custom, нито за Cabria. Мисля, че и двата модела на Сонор си заслужават изцяло парите.

Колкото до системите за окачване, ето малко инфо:

Yamaha - Y.E.S.S. (Yamaha Enhanced Sustain System)

yamaha-mount.jpg

Закача се за корпуса само с два болта, които са позиционирани в така наречения nodal point, т.е. мястото в корпуса, където дупките (ужким) най-малко влияят на резонанса. Здрава и солидна, но е малко съмнително доколко позволява свободно резониране на барабана.

Premier - ISO (Isolation)

isomount.jpg

Закача се на болтовете чрез гумени втулки. Вариант на популярната и практически същата като конструкция R.I.M.S. (Resonance Isolation Mounting System). Държи томовете доста свободно, а те пък пък съответно при по-сериозни удари подскачат и се клатят. Друг проблем е, че не могат да се доближат томовете по-близо на 3-4 сантиметра един от друг.

Sonor - T.A.R. (total acoustic resonance)

1207819_0.jpg

Закача се за два съседни болта, подобно на RIMS-а, а третата точка е гумен тампон, който опира в корпуса и може да се мести нагоре-надолу по канал, за да се регулира (ужким) доколко да е свободно резонирането (което не е добра идея, ако държиш на външния вид на барабаните си). Слага се на Force 2005 и 3005.

Отговорено
по-добро съотношение цена-качество в тоя клас от Ямаха НЯМА. Премиер са по-скъпи а са фактически същите, Сонор не е върха на сладоледа макар и да са добри като цена. Стейдж Къстъм имат "ново" окачване, пич, нещо си се объркал

Гледах ги на две места... нямат! :cheers: