dzwer Публикувано Декември 18, 2015 Публикувано Декември 18, 2015 Искам да си префасонирам 6 струнния бас Корт в 5 струнен, с разстояние м/у струните като на 4 струнен. Ширината на грифа при нът-а ми е 54мм. Търсих в иБей, Томан и няколко други магазина, ама такова животно няма за 5 струнен бас... Та, от какъв материал да си издялкам един нът Четох като варианти от кокал(bone), от месинг(brass), някакъв синтетичен материал TUSQ, никел, графит, друга синтетика Micarta, някакво по-твърдо дърво... Пластмасата отпада категорично! Най-позитивни мнения сякаш има за месинг-а, но пък от месинг до месинг разлика колкото искаш(в съотношението на съставките). Следващите мнения са за синтетиката TUSQ, на кантар с кокалите Въпроса е да е лесно намираем материал, който грубо да може да се обработи при стругар/фрезист примерно, а пипкавата работа да си я свърша на ръка с пилички. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 19, 2015 Отговорено Декември 19, 2015 Купи си една по широка заготовка и яко пилене. Като материал кокала си е класика. http://www.musicworld.bg/bg/c_626/i_54081/GEWA_Guitars_Accessoires_Bone_bridge_inlay_Roughly_cut_Ac_Guitar.html Цитирай
dzwer Отговорено Декември 19, 2015 Автор Отговорено Декември 19, 2015 Това от линка не ми върши работа - само 3мм е дебело. От колегата TLC1 ще се снабдя с 1-2 заготовки от черен кокал за да експериментирам. Евентуално по-натам може да се пробвам и от месинг да си направя. Когато има резултати - ще пиша. Това не пречи да давате идеи от къде мога да се снабдя със съответна заготовка от даден материал. Цитирай
dzwer Отговорено Декември 22, 2015 Автор Отговорено Декември 22, 2015 Сдобих се с два кокала Иска ми се и месинг да си намеря. Да знаете някой стругар/фрезист в района на Люлин-Обеля-Надежда? Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 6, 2016 Отговорено Януари 6, 2016 Знае, аз дай месинг и чертеж. Цитирай
Isay Отговорено Януари 12, 2016 Отговорено Януари 12, 2016 Трява ми фрезист. lyu_records немога да ти пиша лично съобщение, затова тук си давам скайпа Jesusevillution. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Януари 12, 2016 Отговорено Януари 12, 2016 https://www.facebook.com/kristian.gobinski?fref=photo Цитирай
dzwer Отговорено Януари 12, 2016 Автор Отговорено Януари 12, 2016 Дойде ми и бридж-а. Тия дни ще почна да се занимавам с единия кокал. По-натам може да се пробвам и с месинг. Цитирай
Recommended Posts