Strungout Публикувано Декември 12, 2006 Публикувано Декември 12, 2006 Днес се натъкнах на това: http://www.gibson.com/DigitalGuitarNew/gibsonDigital.html Прясната диджитъл ...китара на Gibson. Знам за разни продукти на Yamaha и Line 6 (май) с подобен замисъл, но това ми се струва като универсалната китара, която не познава никакви ограничения. Смятам, че както компютъра, така и този инструмент прави "тъпия по-тъп и умния по-умен" ...иф ю ноу уат ай мийн. Един Allan Holdsworth например, би направил чудеса с това нещо (е той си ги прави и с обикновен инстумент), а някои биха направили безброи лигавщини, които се продават добре, но са малко далеч от музиката. В крайна сметка мисля, че по-важно е самото свирене, защото възможностите на този инструмент нямат нищо общо с твоите възможности и този инструмент не те прави музикант. Все пак аз лично гледам позитивно на тази стъпка, време е за нещо ново Интересно ми е вие какво мислите по въпроса. Цитирай
metalhammer Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Аз мисля че китаристите са най консервативната прослойка на света. Някой неща не са мръднали от 50 -те години насам - хората още си свирят на лес пол. Няма голям шанс за такива изделия. Цитирай
TONY Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Fender Roland ready stratocaster - това го има вече дота години представлява нормален фендер с вграден миди адаптер на роланд за да се вьржеш кьм китарните синтезатори на роланд - тук е подобна работа - хекс адаптер - може да не е само кьм ропланд, а иначе си е обикновенна(разбирай стандартна) лес пол китара с повече срьчност и най вече разбиране - всеки може да си направи китарата миди, естествено като си плати за ьпгрейта тук е наготово... какво толкова - чат пат някой решава да експериментира, но за повечето китаристи е достатьчно да имат добра стандартна китара Цитирай
metalmorphosis Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe...1_ezag/ezag.jpg А ето какво видях в технополис Люлин. Ако не се вижда на снимката,има само струи там където се удрят,а по прагчетата има копчета Има бонуси,няма нужда от настройване, но май той е единственият... Секви ги има,ей! Цитирай
TONY Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 за тая ямаха visiondan - май беше направил отделна тема сигурно не е лоша - но това не е китара в класическия смисьл на думата за разлика от горните фендер и гибсьн с вградено миди и да знаете, че с МИДИ трудно се свири предполагам, че по новите продукти на роланд са с по малко глитчове но навремето имах роланд ГИ 10 - и а малко нещо да мрьнда и откача - и свири десетократно по фалшиво Ал Ди Меола,Дженифьр Батьн,Пат Матини, Валери Градинарски( който взе моят ГИ10) - се справят прекрасно с тоя миди интерфейс, но уви - не сьм на тяхното ниво.... Може би, ако пак ми изпадне - да се пробвам или пьк с някой по нов продукт, дето да не иска толкова безкомпромисно свирене. Сьшо така Валери - осен че яко свири ,разбира и от нагласянето на адптера - доста повече от мен(и двамата четем рьководството на английски - но той е по срьчен в рьцете - нали е и лютиер) - а това е особенно важен пениз за миди адаптерите- каза че 3 дни си е играл за да го направи както трябва, а като си купите Фендер роланд реди или тоя Гибсьн - адаптерите са настроени фабрично - точно както трябва... Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe...1_ezag/ezag.jpg А ето какво видях в технополис Люлин. Ако не се вижда на снимката,има само струи там където се удрят,а по прагчетата има копчета Има бонуси,няма нужда от настройване, но май той е единственият... Секви ги има,ей! е това нещо е старо като библията, сега ли чак разбра че съществува? тва е детска играчка, тук говорил за съвсем друг тип инструмент според мен е търговска политика за зарибени богаташчета, да има да се лигавят там... Цитирай
alexthegreat Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Според мен си е супер идеята (стара, нов...няма значение). Софуерите за симулиране на китарни ефекти стават все по добри (ГРиг2, АмплиТубе 2, Wave GTR....) така че е нормално да се направят и инструменти за "компютърно" свирене. Аз лично съм почитател на софтовете заради разнообразието от звук, който можеш да искараш с тях и нямам желание да се заривам с купища педалчета, кубета, DI Box-и и др. хиляди неща за да мога да го проимам или пък разни външни кънектори между аналоговия звук и ПЦ-то. Такива инструменти биха спестили куп нерви. Така че въпросът "за" или "против" не емного удачен - има си пътници и за този влак. Цитирай
Recommended Posts