hevito666 Публикувано Декември 11, 2015 Публикувано Декември 11, 2015 Здравейте , колеги намислил съм да сложа преамп от акустична на ел.китара / да вържа сигнала от хъмовете през преампа / - въпросът е някой правил ли го е да даде съвети и мнение ....да знам дали да се занимавам ??? Благодаря предварително .Поздрави! Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Декември 12, 2015 Отговорено Декември 12, 2015 Какъв очакваш да бъде ефектът от това свързване? Един вид какво целиш? Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Декември 12, 2015 Отговорено Декември 12, 2015 (Редактирано) Да не би случайно да искаш да можеш да включваш китарата в " line in" вход (не-китарен)? Защото ако е това, мисля, че няма да го постигнеш с преамп от акустична... Ако е заради еквалайзера, по-добро и смислено решение ми се струва да вземеш един еквалайзер педал ("камионче"). Определено ще ти струва по-малко нерви... Редактирано Декември 12, 2015 от therealbadmadafaka Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 2, 2016 Отговорено Януари 2, 2016 Привет и за много години! Преди известно време аз обмислях слагане на вграден преамп в електрическа китара. Не ставаше обаче въпрос за такъв от акустична китара, а и там казусът най-вероятно ще се окаже, че е бил от друго естество. Ставаше дума за усилване на полезния сигнал максимално близо до източника с цел да се минимизира влиянието на паразитни шумове и смущения, които се натрупват по кабелите. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 4, 2016 Отговорено Януари 4, 2016 Напрежението на изхода на адаптерите за електрическата китара, както и изходният им импеданс, са доста различни от тези на пиезо адаптера на акустична китара, което прави предусилвателя доста неподходящ. Има доста схеми из нета на активна електроника за китара, които варират от буфери с ОУ или FET, до сложни схеми с еквилайзери, като може би най-претенциозното, което съм виждал е SAGE(Smart altering guitar electronics) в някой от руските сайтове. Ако не можеш да се справиш с изработката на такова нещо, винаги можеш да ползваш услугите на някой, който може. SAGE на пръв поглед изглежда особено интересен с това, че може да мени резонансната честота на трептящия кръг, който съставя адаптера заедно с разни паразитни компоненти. По този начин схемата може не само да бъде предусилвател/буфер, а също може да накара китарата да звучи така, все едно ползва най-различни по характеристики адаптери. http://www.sugardas.lt/~igoramps/article57.htm Специално за SAGE или негов подвид, аз отдавна имам голям интерес, но нямам повод да се захвана, та ако се спреш на този вариант, бих могъл да ти го сглобя. 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 4, 2016 Отговорено Януари 4, 2016 Проявявам особен интерес към варианта със SAGE. Ако решите да го тествате, ще се радвам да видя/чуя резултатите. Можете да разчитате и на помощ от моя страна, ако потрябва Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 6, 2016 Отговорено Януари 6, 2016 Нямам нищо против, да се разберем нещо и да сглобим този предусилвател в няколко екземпляра, като изключим потенциометрите и конекторите за батерия, мисля, че имам необходимите части. Ако има желаещи, може да се разберем и някой уикенд, да си довлачим "тестови" инструменти и да го направя две-три-четири китари (колкото заинтересовани има). Ако идеята ви се струва добра, пишете. Цитирай
Recommended Posts