kaiser Публикувано Ноември 27, 2015 Share Публикувано Ноември 27, 2015 Колеги-басюги, интересно ми стана с ква финтифлюшка свири Джон на палеца. Знам, че има таквиз перца, ама това сякаш хич не шава, а той само с палеца праска предимно, не придържа с друг. Не мога да видя... да не би да е некво тиксо....Съвсем сериозен е въпросът ми. Изглежда и звучи много готско. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Ноември 28, 2015 Share Отговорено Ноември 28, 2015 Той на времето не свиреше така, свиреше си 'нормално' (предимно с перо, но също и с пръсти). За съжаление в последните години дясната му ръка е много зле с притиснат нерв в карпалния канал (състояние, превеждано буквално като ' синдром на карпалния тунел' и често обсъждано като професионално заболяване от дълга работа с компютърни клавиатури и мишки). Много музиканти го получават, не само програмисти и чиновници. При Джон е особено болезнено, мисля че дори се оперира, но не помогна... Затова е принуден да си закрепва едно перо на палеца (защото не може да го държи) и така свири. Не е някакво купешко устройство нито стандартен начин за свирене, просто негово лично приспособяване към болестта, за да не се разделя с музиката. А иначе продават разни други устройства включително напръстници за палец или прочутите Funk Fingers (накрайници за тапинг и слапинг техники), но отдавна не свиря бас да ги пробвам, нито съм свирил с басист, който ги ползва... 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kaiser Отговорено Ноември 28, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 28, 2015 Благодаря за изчерпателния отговор! Аз се порових по темата и също разбрах, че тоя тъмб пик го ползва заради заболяването. Много жалко...Предполагам, че това е доста по-сериозно и далече от "стандартния" тендовагинит, който и мене ме мъчи на моменти, пък и доста други, с които съм музицирал. На мен ми стана интересно (като се абстрахираме от причината, поради която го ползва, жалко за това...), защото с такова нещо би могло да изкараш типичния пънчи саунд, пък същевременно с другите пръсти спокойно да си вкарваш фънкарски филове. Funk Fingers - това също не го знаех, ще се проучи. Благодаря отново! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kulov Отговорено Ноември 28, 2015 Share Отговорено Ноември 28, 2015 като превантивно действие против развитие на синдром на карпалните канали бих препоръчал спорт. най-обикновените фитнес занимания помагат, може и просто да си вземете някакъв дъмбел, не е необходимо да е особено тежък (10 кг върши идеална работа) и от време на време да правите по някоя серия бицепсово сгъване. поне веднъж на ден, нали. както и всичко друго, това изисква системност, но отчитам факта, че повечето хора си имат ангажирано ежедневие. всички сме застрашени и трябва да се вземат мерки. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kaiser Отговорено Ноември 29, 2015 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2015 Благодаря, няма да е лошо да се последва съвета ти! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kulov Отговорено Ноември 30, 2015 Share Отговорено Ноември 30, 2015 считайте го за професионален съвет. сертифициран съм от international sports sciences association. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts