cccp Публикувано Декември 9, 2006 Публикувано Декември 9, 2006 Направих SAN-SAMP2.2 по схема която сам свалил от http://ggear.da.ru/ - на "проекти",по оригинална схема която вкл. оригиналната печатна платка (за мои голям касмет)! Та схемата тръгна от първия път, звучи супер яко но НАЙ- ГОЛЕМИЯ МИ ПРОБЛЕМ Е , ЧЕ НИВОТО НА ШУМА Е ПОЧТИ КОЛКОТО И ТОЗИ НА ПОЛЕЗНИЯ СИГНАЛ!!! Използвал сам за захранване 9v батерия, 4-ри IC-TL072 . В друг линк - http://www.sugardas.lt/~igoramps/article65.htm използваха :TL072 , TLC6662-2бр.-който никаде не мога да го намеря,явно е фирмен чип и TL062. И дори да сложа NOISE GATE когато се свиря с него шума пак се чува !всички потенциометри и копчета са замасени и сам сигурен , 4е проблема е от чиповете!!! Моля някой който е правил този ефект или нека да погледне схемата и да ми помогне!!!Ако проблема е в чиповете какви да сложа или ако не е от тях каде да търся проблемния шум!!! Цитирай
YtseJam Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7622 Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 проблема според мен е от нещо друго.. Провери си добре платката, схемата.. виж си спойките. виж кабелите дори.. За това се сещам. Сложи пред захранването един стабилизатор на 9 волта. 87L09 става за тази цел. Ако пак имаш шум проследи стъпалата и виж къде го има и къде го няма с цел да локализираш проблема. Виж дали имаш 1/2 от напрежението на делителят с 2та резистора по 10к. За това се сещам аз. Цитирай
cccp Отговорено Декември 9, 2006 Автор Отговорено Декември 9, 2006 мерси много за тази помощ но не искам да купувам готов ефект!!!Вече сам стигнал почти до края за да се отказвам! Вярно , че това което Николай е направил е перфектно но защо да давам 140лв като ефекта ми излезе 20лв.???само дето имам тоя проблем с шума ! Цитирай
cccp Отговорено Декември 9, 2006 Автор Отговорено Декември 9, 2006 ми не сам мерил на делителя , ще го направя , шума се получава естествено само на драйв, кабелите са ми с ширмовка платката е по графи4ен оригинал и сам сигърен , 4е е вярна , сменял сам TL-те и ефекта е никакав! Цитирай
cccp Отговорено Декември 9, 2006 Автор Отговорено Декември 9, 2006 лошото е , че нямам осцилоскоп за да видя точно каде е проблема но и тва ще уредим Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 На Ники кутийкта му е поне още 40-ина отгоре, а си има и малко добавки схемата по захранването. Иначе проблема може да е от много места. Вземи една карфица, запои към глвата и кондензатор 200нФ(за да не минава прав ток) и последователно резистор, да кажем 22К, от края на 22к резистора взимаш сигнал, и пак оттам, вържи един 5.1К резистор към маса(за да се получи декител на около 5). Изолирай карфицата с изолирбанд, така, че да стърчи само върха и, и да не пипаш металната част и да не вкарваш шум с пръсти. Сигнала може да отиде към усилвтел, или към звуковата карта. Заземи входа на ефекта, и гледайки схемата, проследи с карфицата схемата, и слушай какво става по нея, и къде се появява шума. Цитирай
Recommended Posts