Jump to content
Българският форум за музиканти

San-samp2.2


Recommended Posts

Направих SAN-SAMP2.2 по схема която сам свалил от http://ggear.da.ru/ - на "проекти",по оригинална схема която вкл. оригиналната печатна платка (за мои голям касмет)! Та схемата тръгна от първия път, звучи супер яко но НАЙ- ГОЛЕМИЯ МИ ПРОБЛЕМ Е , ЧЕ НИВОТО НА ШУМА Е ПОЧТИ КОЛКОТО И ТОЗИ НА ПОЛЕЗНИЯ СИГНАЛ!!! Използвал сам за захранване 9v батерия, 4-ри IC-TL072 . В друг линк - http://www.sugardas.lt/~igoramps/article65.htm използваха :TL072 , TLC6662-2бр.-който никаде не мога да го намеря,явно е фирмен чип и TL062. И дори да сложа NOISE GATE когато се свиря с него шума пак се чува !всички потенциометри и копчета са замасени и сам сигурен , 4е проблема е от чиповете!!! Моля някой който е правил този ефект или нека да погледне схемата и да ми помогне!!!Ако проблема е в чиповете какви да сложа или ако не е от тях каде да търся проблемния шум!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема според мен е от нещо друго..

 

Провери си добре платката, схемата..

виж си спойките.

 

 

виж кабелите дори..

 

За това се сещам.

 

Сложи пред захранването един стабилизатор на 9 волта. 87L09 става за тази цел.

 

Ако пак имаш шум проследи стъпалата и виж къде го има и къде го няма с цел да локализираш проблема.

Виж дали имаш 1/2 от напрежението на делителят с 2та резистора по 10к.

 

 

За това се сещам аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси много за тази помощ :) но не искам да купувам готов ефект!!!Вече сам стигнал почти до края за да се отказвам! Вярно , че това което Николай е направил е перфектно но защо да давам 140лв като ефекта ми излезе 20лв.???само дето имам тоя проблем с шума !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми не сам мерил на делителя , ще го направя , шума се получава естествено само на драйв, кабелите са ми с ширмовка платката е по графи4ен оригинал и сам сигърен , 4е е вярна , сменял сам TL-те и ефекта е никакав! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Ники кутийкта му е поне още 40-ина отгоре, а си има и малко добавки схемата по захранването. Иначе проблема може да е от много места. Вземи една карфица, запои към глвата и кондензатор 200нФ(за да не минава прав ток) и последователно резистор, да кажем 22К, от края на 22к резистора взимаш сигнал, и пак оттам, вържи един 5.1К резистор към маса(за да се получи декител на около 5). Изолирай карфицата с изолирбанд, така, че да стърчи само върха и, и да не пипаш металната част и да не вкарваш шум с пръсти. Сигнала може да отиде към усилвтел, или към звуковата карта. Заземи входа на ефекта, и гледайки схемата, проследи с карфицата схемата, и слушай какво става по нея, и къде се появява шума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.