Jump to content
Българският форум за музиканти

Приказки от 1001 барабанисти


Recommended Posts

и ето и първата гадна история в тази тема.в гимназията,която завърших имаше един забутан в склада стандартен сет сини(амати) с останал единствено здрав (откъм кожа) флор бас.двата алта, солото и касата бяха съдрани,но като тела-здрави.имаше и скупени чинели(доста броя),но не успях да ги огледам,щото домакинът каза,че ми е свършило времето за "визитация" в склада така трудно измолено от моя бивш класен.идеята беше естествено да се докопам(по законен начин) до тези забравени от света предмети така скъпи за мен. след няколко дни отново си издействах посещение на склада за по-подробен оглед на нещата.естествено тва се случва с придружението на домакина,който трябва да откючи склада. няколко минути след влизането в склада домакинът установи,че е влизано през прозореца,който беше с решетка м/у другото. но за гладния и на танк укв-то да открадне пречки няма. някой беше откраднал чинелите сигурно за цветнии метали. тогава не знаех дали да запаля склада от яд или да убия някого. и след няколко дни сложиха сот система за охрана на склада...след дъжд качулка. обаче аз не съм се отказал да се боря за тия барабани,въпреки че имам вече пари за нови. при поредното ми посещение на моят техникум вече като бивш възпитаник ми казаха от счетоводния отдел,че барабаните са основен капитал на училището и не се продават освен ако не се закрие училището. и тва е вярно, щото уча икономика и нещата са точно така.имаше вариант за отдаването на барабаните с договор за 2 години,който можеше да се подновява,обаче мен не ме устройва. може и така да си изгният в склада обаче няма да ми ги дадат(продадат).

според горното описание колко бихте дали за такъв сет...без чинели, но налични гадни стойки за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами... аз не знам колко бих дал за такъв сет, но в моя техникум (Хенри Форд) се меркаха едни подобни барабани, които видях само веднъж, но не можах да издействам да ги взема под каквато и да е форма. Имаше един чичка (чичка, чичка.. на над 70 години си беше... а и още е), който ни юркаше да носим някви маси и столове в тоя склад и аз от там ги видях. Ама ми каза: "момче, не ме занимавай с глупости, дай да свършим работата." После информирах и класната ми, ама и тя потули случая... после си купих барабани и така и не видях онези повече. Но повече от 100-150 лв за такъв сет не може да иска и дава, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

повече от 100-150 лв за такъв сет не може да иска и дава, според мен.

x2 :read:

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това купих за 300лв. Барабаните чинелите + стойките и столчето. (Не можах да го навия да ми даде радиото и шкафа free)

Сам можеш да прецениш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и според мен не повече от 100 150 .

м/у другото и аз имах една подобна случка .

когато нямах барабани(всъщност все още нямам ама скоро ше имам ) се запознах с един пич, за който ми казаха, че имал барабани. и аз вече щастлив утивам да ги видя, но се оказа , че баща му ги продава ,а тои ме замаява ,че може да ми ги даде за малко и незнам си още кво. както и да е. видях барабаните (нищо особено) амати с каса 22" , фус, том 12" , барабанче 14" , флор том 16" и два чинела (краш и райд). та аз си викам той пича няма да им иска повече от 100 200 щто не разбира изопще. да ама не. тоо идиот ми вика с един селски диалект "мй тйе на врйемиту са зиминй хиляду и дйеста лева и мисля кат ти смъкна пестотин лйева е добра цина" аз за малко да припадна ама викам кво пък ша пробвам да намаля малко цената. ама тоя слеяндур не вдява нищо вика ми "аз ши ида ду стара загора да проверя цените и ша ти кажа дали мога да смъкна" . ей тва ако не е (с извинение ама се ядосах пак) преебавка и то велика, а барабаните си ги биваше . бяха мноо запазени

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:unsure: Е зна4и какво за 700лв амати иска да ти продаде така ли?

 

:) то се едно гардероб ти продава.

еее виж за тва не се сетих .трябваше и тва да му кажа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нали бях малко по чужбината да робувам на англииската кралица или по-точно на нейните поданици,та да споделя впечатленния от видяното от към музикални магазини и стоките в тях.в градът, до който ми беше "работното място" имаше 3 музикални магазина.градът по големина не мога да го сравнявам с български, но не е дори близо по размери на София. във въпросните магазини като чуеш,че представят ямаха-влизаш и намираш продукти на ямаха, а не като при нас-влизаш и няма нищо "око да види-ръка да пипне-ухо да чуе". предлагаха се дори сетове и то наитина добри втора ръка на приемливи цени. аз нямах възможност да си купя цял сет,щото просто нямаше как да си го довлеча до тук, н реших да си взема едни палки zилджанки поне за спомен...to be continued.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....та взех си палките,обаче скивам един калъф за палки много приличен пак на силджан. обаче като го отворих и ми попадна маааааалкото етикетченце made in china :) всичко приключи. евтината работна ръка е нещо много ценно. от трите магазина в този град посетих само два,щото третия беше много далечен и нямах и време-там се работи.хората не си губят времето. а чинелите,който се предлагаха бяха на зашеметяващи цени. един раид (не му знам размера) струваше 180 лири=около 500 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
Отговорено (Редактирано)

Така и така съм решил да си набавя някъкво стандартно сетче и мисля, че тук е точното място да попитам КАКВИ ОФЕРТИ МОЖЕ ДА МИ ПРЕДЛОЖИТЕ като за втора или не знам коя си ръка. За предпочитане с фус може и само машинката без чинели. Дали да влизат в офертата чинели и стойки-това за сега не е важно. Чакам вашите предложения. :)

Редактирано от боби
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.