CyberGene Отговорено Май 14, 2005 Отговорено Май 14, 2005 Ами в крайна сметка човек трябва да си вземе това, което на него му харесва GEM-а е пак електронно пиано и не виждам с какво е по-близо до синтезаторите... Иначе за качествата на клавиатурата - на моята Ямаха P90 свирих около година и половина, преди да я продам (продадох я, защото ще заминавам в чужбина скоро, но първата ми работа там е да си купя същата или малко по-добра, но ще е пак Ямаха) и не се е случило нищо с клавиатурата, нито пък е омекнала, при това съм ходил на репетиции, не ми е стояла само вкъщи.
Topsun Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 (Редактирано) и аз съм фен на ямаха!много ми се ще скоро да си взема една (независимо какво,само да има контролери в реало време). Редактирано Май 18, 2005 от Topsun
CyberGene Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 Пробвал ли си EX5 или EX7? Тези вече не се произвеждат, но май са последните синтезатори преди Motif. Аз слушах скоро това демо http://home.casema.nl/tgv/demoex5.mp3 и страшно се изкефих. Чуй само какви контроли имаш върху електронното пиано! Много як синтезатор, дори преди време някой продаваше такъв във форума. Макар че сега Motif е предпочитан синтезатор от много музиканти и е в топ линията на Ямаха, той използва само AWM - т.е. базиран на семпли синтезис, а пък тези EX синтезатори използват AWM, VL (физическо моделиране), AN (аналогов синтезис), и FDSP (това не ми е ясно точно какво е, но чуй демото на електронните пиана, много е яко - явно някакъв вид DSP). Тези синтезатори на старо могат да се намерят за 400$ (EX7) или 600-700$ (EX5). Абе Ямаха са the Best! <_> http://www.yamahasynth.com/products/ex5/index.html
Topsun Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 (Редактирано) абсолютно съм съгласен с теб!това за ЕХ 5 или 7 не го знаех,дори не ми е попадал такъв модел , но ще проверя за кво става въпрос. Редактирано Май 18, 2005 от Topsun
джани Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 абсолютно съм съгласен с теб!това за ЕХ 5 или 7 не го знаех,дори не ми е попадал такъв модел , но ще проверя за кво става въпрос. Yamaha P 90 - http://www.visiarts.com/d100115.htm - Hammer клавиатура - това върши ли ти работа?
Hayasco Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 абсолютно съм съгласен с теб!това за ЕХ 5 или 7 не го знаех,дори не ми е попадал такъв модел , но ще проверя за кво става въпрос. Yamaha P 90 - http://www.visiarts.com/d100115.htm - Hammer клавиатура - това върши ли ти работа? Бая дебело ми се вижда за никакви възможности Мастер кийборд на Оберхайм (Oberheim mc 2000 или 3000 търси у Гуглето) плюс expansion boards за него(пиана, органи, др)- май по- евтино ще минеш, пък и ще си доста по- доволен.
джани Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Yamaha P 90 -Мастер кийборд на Оберхайм (Oberheim mc 2000 или 3000 Събрани в една страничка - може да ги разгледа подробно и трите - http://www.mercatinomusicale.com/annunci/a...Annuncio_242395 :violin: :guitar:
Topsun Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Мастер кийборд на Оберхайм (Oberheim mc 2000 или 3000 търси у Гуглето) плюс expansion boards за него(пиана, органи, др)- май по- евтино ще минеш, пък и ще си доста по- доволен. да бе,ама това си е за теб.независимо,че споменаваш "мараката",това не прави нещата много по-цветущи!зависи какво търсиш!пиана и органи?!?!??
Topsun Отговорено Юни 9, 2005 Отговорено Юни 9, 2005 Yamaha P 90 - Мастер кийборд на Оберхайм (Oberheim mc 2000 или 3000 Събрани в една страничка - може да ги разгледа подробно и трите - http://www.mercatinomusicale.com/annunci/a...Annuncio_242395 :violin: :guitar: изглежда доста добре!но... P.S.не мога да кажа,че не е много манияшко!
Hayasco Отговорено Юни 10, 2005 Отговорено Юни 10, 2005 (Редактирано) Мастер кийборд на Оберхайм (Oberheim mc 2000 или 3000 търси у Гуглето) плюс expansion boards за него(пиана, органи, др)- май по- евтино ще минеш, пък и ще си доста по- доволен. да бе,ама това си е за теб.независимо,че споменаваш "мараката",това не прави нещата много по-цветущи!зависи какво търсиш!пиана и органи?!?!?? Dude Топси Не си много ясен. Мен ли питаш нещо !? На мен к`вото ми трябва си го имам вече. Нищо не търся, въпроси нямам. Давам мнение. Oberheim master keyboard+ exp card или sound module, е по- добро от Yamaha P90 с двайсе` звука. Разликата в цената не е голяма. И си мисля, че не греша. Редактирано Юни 10, 2005 от Hayasco
Topsun Отговорено Юни 10, 2005 Отговорено Юни 10, 2005 нямам нбито оберхайм,нито ямаха,но си мисля,че S90 е доста готина свирка.аз съм за S90.пак казвам.зависи какво търсиш!оберхайм е класика в жанра,но аз съм фен на ямаха!
Hayasco Отговорено Юни 10, 2005 Отговорено Юни 10, 2005 нямам нбито оберхайм,нито ямаха,но си мисля,че S90 е доста готина свирка.аз съм за S90.пак казвам.зависи какво търсиш!оберхайм е класика в жанра,но аз съм фен на ямаха! Мда Ама то ставаше дума за P 90, не за S 90, има "малка" разлика
Topsun Отговорено Юни 10, 2005 Отговорено Юни 10, 2005 (Редактирано) моя грешка!но Р80 (в същност мисля,че има Р90 и то много як) си е готино пиано.зависи какво търсиш,за какво ти трябва,какво свириш,не може да работиш в кръчма (дано никой не работи в кръчма) и да свириш с оберхайм или не може на концерт да свириш с касио .много важно е какъв стил свириш.ако ще свириш класика,джаз или нещо поп,но с пиана (симпли ред примерно) по-готино от това сейдж пиано няма,но си мисля,че е по-хубаво да си купиш "голям" синтезатор ,който да ти върши работа за всичко.колкото повече бленди имаш,толкова по-обезпечен си да си мислиш какво ще свириш (като стил) и е по-добре,защото имаш избор да свириш с разнообразни бленди. edit:както съм казал по-горе:фен съм на ямаха и възнамерявам да си взема една скоро,стига да има контролери в реално време.на мен това ми трябва.Р90 и оберхайма нямат такова нещо,но пак са си доста брутални.ако имах финансовата възможност щях да си купя всички синтезатори на света и да си ги наредя в една стая да си се зарибявам,но пусто...пари.... Редактирано Юни 10, 2005 от Topsun
miro Отговорено Юни 11, 2005 Отговорено Юни 11, 2005 А,сериозно ли мислите,че EX 5 може да се намери за 700$?!?Щото наскоро продадения модел на същия синтезатор беше купен за 2000 лева ,което със сигурност е над 1000$
Topsun Отговорено Юни 11, 2005 Отговорено Юни 11, 2005 не знам,но ако наистина го има втора ръка за толкова пари ще е добре.
Recommended Posts