bulby Публикувано Февруари 17, 2005 Публикувано Февруари 17, 2005 Здравейте драги клавиристи :hello: Тъй като почнах уроци по солфеж при нашата мила Snowwhite , решиш, че един синтезатор от нисък клас ще ми е доста полезен, а и не само за солфежа. Не ми трябва нещо скъпо, защото ще си свиря сигурно само вкъщи, но искам да не е само 2 октави, да вади приличен звук и да има MIDI out/in. Масимум 500лв съм склонен да дам. Може и втора ръка, стига да няма нещо развалено. Днес разглеждах в магазин Фактор синтезаторите Casio. Сториха ми се хубави, ама така и разни Кремони ми се струваха хубави преди да почна да свиря на китара Цените ме устройват (повечето модели са между 400 и 500лв), та да ви питам - какво ви е мнението за тях ? Ако може дайте и други идеи къде мога да разгледам разни модели, може и конкретни оферти да дадете и т.н.
Topsun Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 ами горе-долу за това което искаш да го ползваш ти върши перфектна работаако си решил да свириш на него някъде :stop: !както е казъл някой "хубавите неща са скъпи".наистина е перфектен да се обучаваш на него или да го ползваш като мии клавиатура,но не става за нищо друго.
Shagrath Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 (Редактирано) абе аз що си мисля че и една Yamaha 5 октави ще ти свърши работа ... ако не се лъжа така що-годе прилична ще е към 400лв ... поразгледай Малкия ЦУМ , тоя на 5те кьошета (се му забравям името) ... поразгледай и в Jazz-a кво има ... иначе Korg Triton X3 само дето е с една нула отзад още :green: Редактирано Февруари 17, 2005 от Shagrath
Topsun Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 да!ямахата е по-готина и като клавиатура.поне ще държи повече време!иначе моитфчето и то е с една 0 отзад
bulby Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 А да, и да спомена - трябва ми да има и pitch колелце за да мога да си упражнявам глисандото...
Topsun Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 ами както си прецениш!трябва сам да избереш.дали ще е касио или ямаха изборът е твой!най-добре си купи Motif es 8-сам свири но няма да ти е трудно да се научиш да свириш на него,щото зарибявката е много голяма.имал съм доста синтезатори и знам какво се случва като си купя някой нов-поне 1 месец не излизам от вкъщи
CyberGene Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Под 500 лева единственото нещо, което можеш да си вземеш с пич бенд, е MIDI клавиатура. Освен ако не намериш синтезатор на старо, който да има пич. Но иначе тия с пич са скъпи - не заради него точно, а защото той е характеристика на по-професионалните модели предимно
Angry Samoan Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 (Редактирано) Аз имам едно Casio, на което е "свирено" точно 20-на пъти. Бяха ми го подарили преди 8-9 г., за да се уча свиря, но нещо така и не се зарибих, освен да използвам вградените му ефекти определено предпочитам китарата. Моделът не беше от най-професионалните, май тогава струваше ок. 300 DM Доколото си спомням имаше 100 вградени мелодии и ритми. Ако евентуално те интерсува прати едно РМ. Редактирано Февруари 17, 2005 от Angry Samoan
bulby Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 Аз май си намерих вече. Casio ще е Иначе благодаря на всички !
bulby Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Абе оказа се, че офертата, която бях получил, вече е невалидна. Тъй че все още си търся, ако някой има някаква оферта за нещо втора ръка или тн. - да ми пише !
Topsun Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 човек,дори и в метро да идеш можеш да си купиш casio!сигурен ли си че трябва да е 2-ра ръка?
bulby Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 Ами не, просто защото втора ръка мога да си намеря нещо по-добро в същият ценови диапазон Ама иначе ще ходя по разни магазини и ще се оглеждам. Викаш Yamaha били по-надеждни от Casio ?
Topsun Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 ами поне като клавиатура иначе за тези пари надежно няма братле
Recommended Posts