H.R. Публикувано Септември 12, 2015 Публикувано Септември 12, 2015 Стил: метъл (не казвам какъв защото това вече е много широко понятие) Производител: Ibanez Настройка: предимно E Цена: 850 - 1200 лв. (нова) Мост : Ibanez ZR/ ZPS - (харесва ми заради лагерната връзка пред Еdge Zero , сякаш ще е по-сигурно пред ножове, но не съм пипал още ни едно от двете - настоящият ми е с неизвестен производител) Адаптори: H/H или H/S/H - по-вероятно пасивни. (активните звучали много изкуствено - не искам това да става тема за дълги спорове. ) варианти: INF1(H) , INFS1(S), INF2(H) - до колкото знам са пасивни. (за този ценови диапазон това са масовите стокови адаптори) В този диапазон са повече от 20-30 китари и четейки някое и друго мнение се надявам да го стесня. Благодаря ви предварително ! Цитирай
TONY Отговорено Септември 12, 2015 Отговорено Септември 12, 2015 (Редактирано) Аз бих си взел RG 350. http://vignette4.wikia.nocookie.net/ibanez/images/f/f4/RG350DX_WH.gif/revision/latest?cb=20081105204709 http://vignette4.wikia.nocookie.net/ibanez/images/f/f3/RG350EX_BK.gif/revision/latest?cb=20081105204817 Имал съм и черната и бялата. Сега са пуснали и нов цвят Deep Violet Metallic http://www.gitarhuset.no/Media/Cache/Images/1/8/WEB_Image%20Ibanez%20RG350DXZ%20DVM%20Elgitar%20Deep%20Violet%201775620362.Jpeg Ако искаш по скъпа с Ibanez ZR/ ZPS. Тремолото е готино няма съмнение. Но според мен не трябва да е решаващ момент в избора. Ibanez S 670. 770 и разни други го имат. Ibanez S 670 - свиря с такава. По - различна е от RG. И тя си заслужава, но определено пробвай и двете, преди да решиш. Редактирано Септември 12, 2015 от TONY Цитирай
H.R. Отговорено Септември 12, 2015 Автор Отговорено Септември 12, 2015 S 670 - май точно тук ми тегли душата и като цяло повече към S серията. Но трябва ръце да пипнат не само око да гледа. Цитирай
TONY Отговорено Септември 12, 2015 Отговорено Септември 12, 2015 Със сигурност е хубаво, да имаш една S- ка под ръка. Специално тази мойта, човек който не е свирил на такава, първоначално грифа може да му се стори несъразмерно дебел спрямо тялото, което си е тънко, но пък е махагон. Тялото е добре измислено, още отреди 30 години с първите Ес-ки. Тънко, файнско тяло , което да дава ала гибсънски звук, но да не тежи. Естествено не е лес -полска китара, на идеята е супер сполучлива. Грифа мисля, че не е Уизърд и ми отива към U формата. Като посвириш и свикнеш, всичко си идва на място. В същност грифа не е никак дебел, просто самото усещане първоначално е такова. Не като при RG. Там тялото е стандартна дебелина и грифа ти се струва тънък спрямо него. Доскоро моята беше в строй Ми с 9-42 струни. Сега сложих 10-ки и съм в Ми бемол. Повече я харесвах и усещах в стандартния строй, но заради вокала правя жертви... Така, че имай и и едно на ум, ако смяташ да пробваш разни строеве с по дебели струни. Трябва да имаш човек, който да я пренастрои, мисля че със слагане на по-дебели струни и дропване, ще трябва и донастройване от разбиращ тия работи. Изобщо ако ще дропваш. Стандартно си е супер сетната. И като се вземе от магазина не трябва нищо да и се прави. Адаптерите са тези, които си посочил INF1(H) , INFS1(S), INF2(H) -пасивни са и звучат ок. Според мен не трябва замяна. Ако имаш в шкафа примерно един сет Сеймъри , който ти седи така и искаш да експериментираш - ок. Сигурен съм, че във форума има хора, които ще кажат, че трябва веднага да смениш адаптерите. Хора с разбирания и претенции различни. За мен адаптерите са добри. Имам и Ibanez ARX 300, там бях слагал Гибсън адаптери, после върнах оригиналните и за себе си установих, че заводски са и сложили подходящите адаптери. Което не значи, че съм спрял да експериметирам със смени на адаптери. В крайна сметка няма какво да се чудиш, взимай Ibanez S. Цитирай
H.R. Отговорено Септември 12, 2015 Автор Отговорено Септември 12, 2015 Благодаря за изчерпателната информация TONY! Едва ли ще има време за каквито и да е експерименти със смяна на адаптори и почти сигурно ще се свири само в Е. Просто се грабва нещо подходящо и възможното свободно време се ползва само за свирене. S-ките ги харесвам като визия отдавна, но засега съм ги виждал само на картинка и клипче. По впечатленията ми до тук май ще е това. P.P. Не преполагах, че при промяна на строя и стуните за настройката е необходим специалист, но сега като се замисля .....то се променя силата на опъна от струните от там сигурно и trus-rod-a трябва малко да мръдне... Няма да имам нужда от тези неща. Цитирай
TONY Отговорено Септември 13, 2015 Отговорено Септември 13, 2015 При смяна на 9-ки с 10-ки, имам предвид, че трябва и нов сетъп, нищо страшно. Просто понижаването с полутон не е достатъчно, поне при моята ще трябва и лек сетъп за да я усетя както беше с 9-ките. Ти нали имаш намерение да свириш в Ми. Нямаш грижа. Цитирай
Recommended Posts