stonsa Отговорено Септември 15, 2015 Автор Отговорено Септември 15, 2015 Благодаря Goshev ! Да наистина и аз за това заложих на него.Именно заради здравината и качеството на изработка.Той е началото на една чудесна серия клавири и за мен , ще бъде чест и огромна радост да го притежавам. Прекомерната му тежест не ме притеснява изобщо защото , ще е за домашно ползване .Ямахата ми също тежеше към 22кг но това ми даваше усещане за солидност и качество на нещата. а и освен това знам от колеги които са го ползвали доста години ,че не е толкова чувствителен към промяната в напрежението на тока което е често срещано в квартала в който живея.Общо взето мнението за тях е ,че са солидно изработени ,качествени и високо технологични клавири за времето си.А сега и съвсем новите па3, па4 затвърждават това мнение. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 16, 2015 Отговорено Септември 16, 2015 Па 1 х или па 1х про?Едното е пласмасово а другото метално,сиво,до колкото разбрах говорим за пласмасовия вариянт с говорителите нали така ? Цитирай
Губерков Отговорено Септември 16, 2015 Отговорено Септември 16, 2015 Да разликата и тук е много голяма от PA1X до PA1X-PRO. Ако говориме за вторият, честито на колегата за добрият избор, но ако е пластмасарката - то тогава pa300 щеше за тия пари да му лежи по-добре. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 16, 2015 Отговорено Септември 16, 2015 (Редактирано) Не, не разваляи тръпката на човека!И двете са добри и ще му носят много наслада но все пак разлика има.Про-то е метално със по-хубава визия а другото е пластмасово но това не значи,че е наложащо и мн. важен критерии.Освен ако не ползваме клавира за барикада или като инструмент да събереме пияниците и изхвърлим като срегурин -сняг.Като параметри е едно и също в различна кутия.Това в пласмасата има аудио като па 800 което липсва при металното.Металното пък е по-здрави и предпазено и с по-привлекателна визия според мене.Като параметри и функционалност пластмасовото бие по точки със вграденото аудио! па 1 х про па 1 х Редактирано Септември 16, 2015 от asan79onbashi Цитирай
Губерков Отговорено Септември 16, 2015 Отговорено Септември 16, 2015 (Редактирано) X-PRO - PA1X PRO,PA2X PRO,PA3X PRO,PA4X PRO - Профи-серията на KORG и затова и инициалите на всички профита си ги пише в модела - в тази серия нищо не е спестявано при проектиране и конструиране на моделите както от към схемотехника и елементна база, така и от към материали за изработка на корпуса,клавиатуратаи всички механични детайли на клавира, без значение и ограничение от крайната себестойност на изделието за производителя, както и от крайната-пазарна цена за клиента - поради това имаме скъпо, но качественно професионално изделие. PA-Series - PA50,55TR,50SD,60,80,1,500,800,300,600,600,600QT,900 - Бюджетни модели на достъпна цена , с по-ниска стойност заради пластмасовият корпус и ефтините материали за механичните части на клавира, за сметка на сносно проектираната електроника и клавиатура. Нека не се заблуждаваме както повечето хора , че това са Профи-музикални инструменти , това че повечето музиканти в България не изкарват достатъчно (не всички, разбира се ) пари за инструмент от Профи-серията по-горе , не означава че пластмасов инструмент за свирене в читалището,църквата,в кръчмата и в къщи може да се нарече ПРОФИ Редактирано Септември 16, 2015 от Губерков Цитирай
stonsa Отговорено Септември 16, 2015 Автор Отговорено Септември 16, 2015 Напълно сте прав Губерков, но и аз не съм профи на клавишните а на китарите и затова предпочетох да си купя Корг па1х заради 35ватовия вграден усилвател и вградените говорители защото съгласете се ,че с уредбите с които свиря по заведенията , ще ми е малко некомфортно да озвучавам дома си и съседите а и пуснати тихо знаете ,че не звучат добре а да купувам допълнителни колонки и усилвателче е безмислено защото и без това дома ми е пълен с тонколони , стъпала , миксери и жена ми ,вече , ще ме изгони..Тази е и причината да не избера Про серията на Корг па1х Синтезатора е изцяло за домашна употреба и ме устройва напълно .Вече е при мени за сега изглежда доста читава машина, но времето , ще покаже. 1 Цитирай
stonsa Отговорено Септември 17, 2015 Автор Отговорено Септември 17, 2015 Пластмасарката ПА300 нещо не успя да ме изкефи защото си е Китайски свирчок и не знам какво да очаквам от нея в близко бъдеще.Не че втората употреба клавир не може да покаже характер и да ми стъжни живота , но все пак е доказан боец и да се надяваме ,че съм късметлия и , ще го ползвам дълго и безпроблемно. Снощи го пробвах и останах много доволен.Човека го е заредил яко с всякакво инфо.Има и страхотни бленди в юзераОще Веднъж ви благодаря за съветите защото като се замисля сериозно щях да сгреша ако бях взел някой Роланд от VА серията. 1 Цитирай
Губерков Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 Ползвай си го със здраве , само нека отбележа че вече всичко се изработва в Китай и ако е доказана марка е качественно - това отдавна не е критерий както едно време , защото и PA3X и PA4X са изработени в Китай Цялата продуктова линия на Apple ,също и това са все скъпи неща. 1 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 X-PRO - PA1X PRO,PA2X PRO,PA3X PRO,PA4X PRO - Профи-серията на KORG и затова и инициалите на всички профита си ги пише в модела - в тази серия нищо не е спестявано при проектиране и конструиране на моделите както от към схемотехника и елементна база, така и от към материали за изработка на корпуса,клавиатуратаи всички механични детайли на клавира, без значение и ограничение от крайната себестойност на изделието за производителя, както и от крайната-пазарна цена за клиента - поради това имаме скъпо, но качественно професионално изделие. PA-Series - PA50,55TR,50SD,60,80,1,500,800,300,600,600,600QT,900 - Бюджетни модели на достъпна цена , с по-ниска стойност заради пластмасовият корпус и ефтините материали за механичните части на клавира, за сметка на сносно проектираната електроника и клавиатура. Нека не се заблуждаваме както повечето хора , че това са Профи-музикални инструменти , това че повечето музиканти в България не изкарват достатъчно (не всички, разбира се ) пари за инструмент от Профи-серията по-горе , не означава че пластмасов инструмент за свирене в читалището,църквата,в кръчмата и в къщи може да се нарече ПРОФИ Да,да ама не.Защо им спестяват тогава вграденото аудио?Или то нищо не струва?Колкото до схемите и платките вътре,са абсолютно еднакви.Демек аудиото за кутията?Според мене и пласмасовите не са за изхвърляне! Цитирай
Губерков Отговорено Септември 17, 2015 Отговорено Септември 17, 2015 Защото, са професионални музикални инструменти и никой професионалист няма да седне да свири на пръдливите им 5инчови говорителчета. Асане ти изкорми цялото Аудио от PAx- серията ,не знаех че цялото им Аудио се състои само от 2 говорителчета и едно стерео-усилвателче - сигурно имат за изход само оптика вероятно Ето така се изразяваш ти Асане винаги А да си чувал случайно поне де ,че за Профисионалистите си има Монитори (Ама,не кат твоя дет ти е на компа ) Цитирай
stonsa Отговорено Септември 18, 2015 Автор Отговорено Септември 18, 2015 Аудиото на ПА1Х се оказа доста качествено! Макар и с малки говорителчета саунда му е убийствен, направо не мога да му се нарадвам.За озвучаването на една стая 35 ватовия вграден усилвател си е предостатъчен а качеството на звука е отлично.Реално погледнато при профи серията на ПА аудиото е спестено единствено от финансова и практическа гледна точка така и така никой няма да го ползва на сцената за какво да го слагат а и така го правят по лек с около 5кг което при разнасяне нагоре надолу си е не малко.допълнителна тежест.Не виждам да има някаква пречка и двата клавира успешно да бъдат използвани на сцена след като са с еднакви схеми освен,че па1х е с една октава допълнително и действително по здрав.Каквото и да е според моето скромно мнение клавира е убиец и от днес ставам фен на марката Корг завинаги! 1 Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 18, 2015 Отговорено Септември 18, 2015 (Редактирано) Защото, са професионални музикални инструменти и никой професионалист няма да седне да свири на пръдливите им 5инчови говорителчета. Асане ти изкорми цялото Аудио от PAx- серията ,не знаех че цялото им Аудио се състои само от 2 говорителчета и едно стерео-усилвателче - сигурно имат за изход само оптика вероятно Ето така се изразяваш ти Асане винаги А да си чувал случайно поне де ,че за Профисионалистите си има Монитори (Ама,не кат твоя дет ти е на компа ) Добре професионалист!Само ,че аз искам да си има и вградено аудио което много си е професионално и не говорим само за студина работа и монитори .Аз ми харесва като сложа клавирчето на стойката и ако ми е кеф си свиря на неговото аудио ако ми трябват монитори или вграденото аудио е излишно си махам отметката.Какво те бърка едно цъкване.Някои хора харесват само визията и явно не виждат облагите и предимствата от вграденото аудио,мобилност и функционалност?Вграденото аудио при па 1 х и при па 800 не е просто едни говорителчета както пишеш горе.Доста добър саунд вадят и доста ефективно са разположени пред главата на свиреца и твореца.Ама спирам до тук,че няма смисъл да дебатваме двамата с тебе ,ти сам ме убеди и продължаваш да ме убеждаваш в това със всеки нов пост. Редактирано Септември 18, 2015 от asan79onbashi Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 19, 2015 Отговорено Септември 19, 2015 Аудиото на ПА1Х се оказа доста качествено! Макар и с малки говорителчета саунда му е убийствен, направо не мога да му се нарадвам.За озвучаването на една стая 35 ватовия вграден усилвател си е предостатъчен а качеството на звука е отлично.Реално погледнато при профи серията на ПА аудиото е спестено единствено от финансова и практическа гледна точка така и така никой няма да го ползва на сцената за какво да го слагат а и така го правят по лек с около 5кг което при разнасяне нагоре надолу си е не малко.допълнителна тежест.Не виждам да има някаква пречка и двата клавира успешно да бъдат използвани на сцена след като са с еднакви схеми освен,че па1х е с една октава допълнително и действително по здрав.Каквото и да е според моето скромно мнение клавира е убиец и от днес ставам фен на марката Корг завинаги! Много се радвам за тебе,и ти пожелавам само приятни и релаксиращи моменти със новата ти придобивка! Цитирай
stonsa Отговорено Септември 23, 2015 Автор Отговорено Септември 23, 2015 (Редактирано) Много се радвам за тебе,и ти пожелавам само приятни и релаксиращи моменти със новата ти придобивка! Благодаря! Редактирано Септември 23, 2015 от stonsa Цитирай
Recommended Posts