stonsa Публикувано Септември 8, 2015 Публикувано Септември 8, 2015 Здравейте колеги, нов съм във форума и затова предварително се извинявам ако темата ми не е написана по правилата на форума.По принцип съм китарист, но в последно време залитам и по клавишните инструменти.Искам да си купя синтезатор самосвирка за домашна употреба и съм се спрял на следните модели.Roland VA7, Roland VA76, Yamaha psr 9000, Yamaha psr 3000.Това са клавири общо взето от едно пололение 2000-2005г Разполагам с необходимото оборудване за да озвуча Roland VA76. По принцип клавира ми е нужен за домашна употреба за лично удоволствие.Няма да се ползва в заведение, но държа на качеството на звука. Имал съм Ямаха пср 9000 и знам ,че е чудесен клавир макар и доста тежък, но нямам преки впечатления от другите модели.По принцип свиря естрада и не си падам много по кючеците не ,че имам нещо против тях .Предвидения бюджет за харчене е около 700-800лв.Молбата ми е по разбиращите от вас да съпоставят VA-7, VA76, psr-3000 по добри ли са от psr-9000 и да ме посъветвате кой от тези четири клавира да купя. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 8, 2015 Автор Отговорено Септември 8, 2015 Колеги , никой ли няма мнение по въпроса? Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 8, 2015 Отговорено Септември 8, 2015 Аз имам мнение и то е ,че не разбирате въобще от клавири.Купете си един корг па... до колкото ви стигат парите и тва е.Вие каде ни метнахте незнам?Ямаха пср,роланд ва...-дрън,дрън.Копувате си корг па аранжор от па 300 нагоре и сте готов за кръчма и кадето ви е кеф на душичката.Също искам да знаете,че корг се зарежда за какъвта жанр музика искате -такъв.Корг не е само за чалга,но понеже сме в БАЛКАНИТЕ във най-чалгаджиското географско полужение,колкото и да се мрази чалгата-всички я обичаме! Цитирай
stonsa Отговорено Септември 9, 2015 Автор Отговорено Септември 9, 2015 Да знам ,че са стари клавири , но не са ли по надеждни от по новите от па серията?А и аз няма да свиря в кръчма с него а в къщи за удоволствие. 1 Цитирай
stonsa Отговорено Септември 9, 2015 Автор Отговорено Септември 9, 2015 Korg PA 300 аранжор май са доста по скъпи и мисля ,че няма да мога да се вместя в бюджета.Какво , ще кажете за Korg PA 500 виждам ,че вече ги има по 800-850лв.И да наистина не съм много наясно с нещата понеже съм китарист и затова разчитам на вашите професионални съвети колеги.Извинявам се предварително за въпросите които звучат глупаво.Реално свиря сносно на клавир , но не съм много добър снастройките клавирите и си мисля,че ако взема много по скъп синтезатор няма да мога да използвам на 100 % капацитета му и от тази гледна точка си мисля за нещо по старо , по евтино и изпитано.Така и така , ще го ползвам само за домашно свирене, но все пак трябва да е и профи свирка а не детска играчка. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 9, 2015 Автор Отговорено Септември 9, 2015 Явно , ще трябва да се оправям сам! Цитирай
Губерков Отговорено Септември 10, 2015 Отговорено Септември 10, 2015 PA500 , голямо Китайско дърво ! - Като израдботка е кръгла нула, клавиатурата е ужасна и няма нищо-общо с PA800, освен че го докарва на външен вид да плилича на него. PA300 1560лв. ти е варианта, и то нова с гаранция. Новичкото си е новичко. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 10, 2015 Автор Отговорено Септември 10, 2015 Благодаря за съвета, PA 500 отпада като вариант. Но нали и PA 300 е китайски? Няма ли да ми създава главоболия в близко бъдеще?Казват, че бил с оригинални платки на Корг Иначе съм го намерил нов на 1400лв Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 10, 2015 Отговорено Септември 10, 2015 Може да ви хареса вариант корг па 800 или па 600 втора ръка?Тези определено са по-добри но уловката е ,че трябва да се видят и пробват на място и да се прецени тяхното визоално и техническо състояние ,което е от особенна важност при избора и покупката. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 11, 2015 Автор Отговорено Септември 11, 2015 Е разбира се , но там цените отиват доста нагоре за ПА 800 и не мога да се класирам . Реално аз няма да го ползвам много активно така,че и да има дребни проблеми може би няма да е болка за умиране.Та от тази гледна точка клавир втора ръка но оригинален а не китайски нов май е най добре за мен. Стига динамиката на клавиатурата да няма проблеми.За сега се заглеждам по Корг па 1Х виждам ,че ги има около 1200-1400лв. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 11, 2015 Автор Отговорено Септември 11, 2015 Бюджета ми беше до 700-800лв , но просто благодарение на мненията ви разбрах,че за тези пари , ще се сдобия само с още една антика и затова реших да го вдигна до масимума за мен от 1400лв.Може би не му е тук мястото , но ако някой има приличен клавир за до 1400лв да свирка. 1 Цитирай
Губерков Отговорено Септември 11, 2015 Отговорено Септември 11, 2015 Още малко 160лв. и си на нов па300 с една година гаранция, с хубавата клавиатура и бленди , стегнат барсак нов. Човече дори само факта че ти ще го обезчестиш и ще започнеш да го ползваш от нов си струва да се напънеш още малко 160лв. Удоволствието от закупуване на нещо чисто-ново е винаги огромно, спрямо 2ра употреба дори и па600 на 1600 да си купиш, може да е с проблеми с пропаднали или омекнали клавиши , мокрен с ремонти и други присъщи и рискови моменти от закупуването на техника втора употреба с неизвестно минало и история. Успех в избора и се надявам да съм бил поне малко полезен за теб, а и за останалите колеги в сходна ситуация. Цитирай
stonsa Отговорено Септември 11, 2015 Автор Отговорено Септември 11, 2015 Добре , приемам ,че е така и , ще се съобразя с мнението Ви , но не ми отговорихте факта ,че са произведени в Китай трябва ли да ме притеснява или няма проблем? Цитирай
asan79onbashi Отговорено Септември 11, 2015 Отговорено Септември 11, 2015 Ако проявите сериозен интерес мисля,че ще намерите па 800 или па 600 по сайтовете за околу 1500 дори и по-малко.Но пак казвам че е нужно да се отиде и да се изпробва машинката на място как е,що е!Трябва си и малко пазарене! Цитирай
Губерков Отговорено Септември 11, 2015 Отговорено Септември 11, 2015 Много-отдавна всичко се произвежда в Китай, колега Просто има лошо-качество нискобюджетни стоки и изделия произведени в Китай, и качествени стоки на цената която струват, за да не се разливаме много по-темата давам конкретен пример: Цялото производство на Гиганта в цял свят Apple излиза от Китай. Цитирай
Recommended Posts