Yordan_Andonov Отговорено Февруари 6, 2016 Отговорено Февруари 6, 2016 Какво мога да използвам, за да го притисна? Цитирай
ciriljhonson Отговорено Февруари 6, 2016 Отговорено Февруари 6, 2016 https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B3%D0%B0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjksNr0-uLKAhUDCiwKHQhjAvoQsAQIGg&biw=1366&bih=619 Задължително подложи,подходящо трупче дърво или някакъв друг щадящ материал, за да не си надереш грифа, masking tape (книжна лепенка) също не е излишна. Цитирай
Yordan_Andonov Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 Така, редно е да пиша каква я свърших. Ще започна с това, че най-малкия инструмент, който съм държал е ключ 19 за джантите, което не ме оправдава, но по същество. Не можах да намеря дърводелска стяга, пробвах с чешмеджийски ключ ... Не се получи. Минах на вариант 2, с почукване... Еми стана... Но!!! Липсата на опит, придружен с щипка некадърност и малко пренебрежение на съветите ви (за които искам още веднъж да благодаря), доведе до остра вдлъбнатина на предпоследния праг... УЖС!!! Това не ме обезвери и взех най-фината налична щурка и започна търкане... Търкане, което продължи известно време, след което взех по-едра щурка и търкането продължи. Най-накрая постигнах желания резултат (частично). Частично защото, поради детронирането на тази остра вдлъбнатина предпоследния праг стана по-нисък от последния. Нещо, което за мое щастие е решим проблем. Ще щуря и последния праг, за да не се получава един и същи тон на последните два прага, като хубавото в случая е, че проблема е точно там, а не някъде по средата на грифа. Какви са поуките... Първо не ме е срам да си призная глупавата грешка, породена от мързел и пренебрежение. Второ, убедих се, че тук наистина има хора, които чуват петела и знаят за какво става на въпрос и как да помогнат. Дано някой друг ач, като мен прочете това и реши да прави нещо подобно да се вслушва в препоръките "Как да не си съсипем инструмента". Като заключение, когато си подаря Гибсън, ще внимавам повече Приятна вечер. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 11, 2016 Отговорено Февруари 11, 2016 споко,бе,аз съм по-голем идиот,на моя Гибсън ЛП студио му махнах фабричния финиш с неколко номера шкурки и го минах с шеллак,а и масла преди това (е не такива за ДВГ ) Цитирай
Yordan_Andonov Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Викаш, да не се притеснявам Всичко е трупане на опит. За другия път ще знам. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 12, 2016 Отговорено Февруари 12, 2016 Начина, по който трупаш опит прави излишен дебата тук Майтапя се , разбира се ама при толкова обяснения как да подложиш нещо и да внимаваш ти взе че игра големия чук 1 Цитирай
Recommended Posts