radu Публикувано Юли 14, 2015 Публикувано Юли 14, 2015 Здравейте! От няколко години свиря на китара, не много сериозно, но знам бая работи и на уроци ходих по едно време, не извлякох много полза от тях, особено за това, за което ще питам и вас. Става дума за бързина на грифа. Ужасно съм бавна трябва да изсвиря 2 акорда последователно към 10 пъти, за да започна да се доближавам до темпото. Ако можете да ми препоръчате някакви упражнения за бързина или не знам и аз..Благодаря ви предварително! Цитирай
musicman Отговорено Юли 14, 2015 Отговорено Юли 14, 2015 Питаш как да сменяш бързо акорди? С тренировки. По принцип е много странно това, което казваш, че от уроците не си извлекла полза, защото най-успешно се учи при учител. В смисъл това е форум и по никакъв начин не може да замени един учител. Но така или иначе си попитала , ето какво ще ти препоръчам аз. 1. Свири с метроном 2. Намери темпо, при което сменяш акордите чисто. Без бръждене, всички тонове се чуват ясно и отчетливо. Това вероятно е доста по-бавно темпо от това, което се опитваш да свириш. 3. От там започваш да увеличаваш темпото с 5 удара в минута. Например ако го свириш чисто на 80, увеличаваш на 85. 4. Караш така докато не стигнеш темпото, което гониш, даже може да го задминеш. 5. Няма нужда да свириш в темпо, което е супер лесно или супер трудно. Обаче всичко това може да се окаже без значение ако просто имаш лоша постановка, която не ти позволява да свириш по-бързо от това, което можеш в момента. А това може да го види учителя ти. Както и да ти каже кое ти е минималното темпо, защото доста често при начинаещите желанието да се научат е по-силно от търпението им и не отчитат реално къде е минималното темпо. По този начин си губят времето в непосилни неща. Най-лесно се учи с приятели, взимате кухарките и почвате да свирите, пеете и едновременно тренирате. 6 Цитирай
Sp00l Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 (Редактирано) Здравейте. Едно от упражненията, които много ми помагат при запаметяването и смяната на акорди е следното: "хващате" акорда, запаметявате положението на пръстите, затваряте очи и изпъвате пръсти. След това, 2-3 секунди по-късно, със затворени очи се опитайте да "хванете" акорда спрямо това, което сте запаметили. Лесно упражнение е, но изисква малко концентрация. С времето смяната на акорди става механична, но се иска повечко постоянство - дори 10-15 минути на ден са достатъчни, стига да не пропускате ден. Дразнещо и досадно е в началото, но апетита идва с яденето - първата научена песен е страшен трамплин Редактирано Юли 15, 2015 от Sp00l Цитирай
Калоянчо Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 ^Това много помага, аз се научих, или поне мисля, че съм, като научих няколко акорда (имена не знам) и от акорда, който ми е най-лесен бавно сменям към всички други, идин след друг. Тоест първи > втори, първи > трети и т.н. След това същото упражнение и с останалите в обратен ред. По едно време не усетих как почнах да забързвам и да ги сменям разбъркано и почнаха да се получават нещата. Сега ги сменям според това какво свиря. Песни сравнително лесни за свирене само с акорди са Fade to Black и The Unforgiven. С малки детайли естествено. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 15, 2015 Отговорено Юли 15, 2015 Здравейте! От няколко години свиря на китара, не много сериозно, но знам бая работи и на уроци ходих по едно време, не извлякох много полза от тях, особено за това, за което ще питам и вас. Става дума за бързина на грифа. Ужасно съм бавна трябва да изсвиря 2 акорда последователно към 10 пъти, за да започна да се доближавам до темпото. Ако можете да ми препоръчате някакви упражнения за бързина или не знам и аз.. Благодаря ви предварително! И какво свириш - не е уточнено..колегите дадоха съвети,не е задължително да ловиш с баре акордите,понякога и кварта-квинта е достатъчно,обръщенията,ако ти е мъничка ръката не се пресилвай! Цитирай
Recommended Posts