sharzh Публикувано Юни 17, 2015 Публикувано Юни 17, 2015 Абе хора, май това е правилното място... Наскоро започнах курсове по тонрежисура и един от колегите ме светна, че имало такива групи, които правят конкурс за най-добър мастеринг на техни парчета и следователно ти плащат ако го спечелиш...Бъзика ме тая идея, та въпроса ми е някой дали знае нещо по-така, защото Гугъл определено нищо не знае когато ми трябва?! Цитирай
aarab Отговорено Юни 17, 2015 Отговорено Юни 17, 2015 Има такива сайтове, но те са за миксинг и мастъринг. Незнам дали има само за мастъринг... И доколкото помня, не се заплащаше, или ако има такова нещо е символично. Цитирай
Telerig Отговорено Юни 17, 2015 Отговорено Юни 17, 2015 Има да. През една две години излиза конкурс в който участват около 1000 микса/мастеринга от цял свят и първите 5 печелят символични награди. Не е вариант да се живее от това ако това те бъзика като идея. 1 Цитирай
misterj Отговорено Юни 18, 2015 Отговорено Юни 18, 2015 Прегледай indabamusic.com. Проблемът там е, че класирането за финала се определя от гласуване на регистрирани потребители. Цитирай
sharzh Отговорено Октомври 11, 2015 Автор Отговорено Октомври 11, 2015 То ми е пределно ясно, че не може да се живее само с пари от разни конкурси обаче наградите са доста добри по някой път парични, друг път разни ефекти, клавиатури и др. Порастърсих се насам натам и се оказа, че се пускат определн брой конкурси на година... Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 12, 2015 Отговорено Октомври 12, 2015 За конкурси и награди - не знам, но в няколко форума (примерно - http://www.ultimatemetal.com/forum/heavy-metal-forums-70/) съм виждал такива теми. Някоя малка група е записала някакви тракове, и търси кой да и ги миксира (и / или мастерира). Шерват траковете на едно парче, и разни хора се хващат да миксират. Който най-много се хареса на групата - печели поръчката, а всички останали тренират, обменят акъл и пинизи и се учат един от друг. Това е най-ценното ! Аз даже си свалих така едни 50-тина трака от някаква група, да се уча вкъщи. Нищо не се получи де, но така и не продължих по-нататък в областта. Та идеята ми е не веднага да мислиш за награди и пари, а да гледаш на тия неща като на средство за натрупване на опит ! Силно се съмнявам в курсовете по тон-там-квото-беше да ти дават всякакви тракове, с произволно качество на звук и изсвирване, за да можеш да натрупаш опит в различните ситуции... Цитирай
Recommended Posts