Striker_II Публикувано Ноември 26, 2006 Публикувано Ноември 26, 2006 Здравейте... имам следния глупав въпрос: Какво може да доведе до повреда на адаптерите и как се поправят? Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 ми ако се получи някъф токов удар мой ти горне адаптера(да изгори де) и може да се оправи с пренавиване.... съвет:зимаш си нов... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 (Редактирано) Това, с токовия удар беше голям майтап . Съпротивлението на адаптера е около 8 килоома. Да кажем 220V/8килоома = 27 милиампера. 0.027А * 220Волта = 5.94W. Като се има предвид, че намотката на адаптера е с немалък обем, то би било трудно тя да се нагтрее много от 5.94W енергия, приложена за 1 секунда, примерно. (за да ти изгори адаптера от токов удар, трябва да ти светне и апаратурата като крушка, за да достигне високо напрежение чак до входа за китарата. Освен това, трябва адаптера да се попече 1-2 минутки на високо напрежение, за да се нагрее достатъчно, даже може и да се запали, ще стане много ефектно, като на концерт на Джими Хендрикс, но китарата ще се запали сама. Освен това е много вероятно и свирещият да го бие як ток в този случай. ) По-вероятна причина би била чисто механично прекъсване на проводника поради някаква механична причина. Възможно е да се получи(рядко) при голяма и рязка температурна разлика. Също така, ако седи на прекалено топло, магнита може да отслабне, и да намалее силата на звука на адаптера. Това е в общи линии, ако се скъса адаптера, може да се пренавие, или да се вземе нов. ПС: Ако е активен адаптера, би могъл да му се повреди предусилвателя след години. Редактирано Ноември 26, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 26, 2006 Автор Отговорено Ноември 26, 2006 Evtim Djerekarov, това се искаше.... благодаря ти много... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Забравих да добавя - може да се стигне до сериозно изгаряне на адаптерите ако гръмотевица удари наблизо. Може да има последствия и за китариста, особено ако гърма го удари него. Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Отговорено Ноември 27, 2006 (Редактирано) Забравих да добавя - може да се стигне до сериозно изгаряне на адаптерите ако гръмотевица удари наблизо. Може да има последствия и за китариста, особено ако гърма го удари него. ... е такава опасност за мен няма... репетиционната ни е на 2 метра под земята... ..btw като споменах репетиционната, днес стана един много интересен проблем с един от усилвателите.....предишния път бяхме свирили и всичко ОК... днес даже не искаше и да се включи.... да знаете от какво може да е? Редактирано Ноември 27, 2006 от Striker_II Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Ей сега Евтим ще извади кристалната топка и ще ти каже... Сори, не успях да се сдържа Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Отговорено Ноември 27, 2006 (Редактирано) ^не... написах го, защото нито даде некъде искра, нито замириса на изгоряло.. просто не поиска да включи.. та за това питам... дали някой от вас е имал подобен проблем или да го карам на майстор ? Редактирано Ноември 29, 2006 от MDFk Цитирай
PRIMO Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Евтим ми оправи моя - ако му го занесеш няма да сбъркаш Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Отговорено Ноември 27, 2006 (Редактирано) ^лошото е, че не съм от София, и не знам кога имам път натам... нищо... ще се разберем някакси... благодаря ви все пак Редактирано Ноември 29, 2006 от MDFk Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 ми отвори го - вътре има едно стъклено бушонче - виж дали жичката в него е здрава ако не - бегай у железарията за ново Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 28, 2006 Автор Отговорено Ноември 28, 2006 ^ще проверя, благодаря ти.. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 Здравейте... имам следния глупав въпрос: Какво може да доведе до повреда на адаптерите и как се поправят? Отговор: 1. неграмотни хора, които пипат където не трябва 2. Некачествен мат'рял Поправка: 1.Чрез закупуване на нов 2.Чрез пренавиване Цитирай
Striker_II Отговорено Ноември 29, 2006 Автор Отговорено Ноември 29, 2006 ^ок.. мерси... значи ако ми се повреди, направо нов си вземам... благодаря още веднъж... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 Готиното при пренавиване, е, че можете да получите раязличен звук, който в голяма част от случаите е доста добър. Цитирай
Recommended Posts