PRIMO Публикувано Ноември 24, 2006 Share Публикувано Ноември 24, 2006 Имам washburn X10, за който не мога да намеря никаква информация какъв точно му е хъмбъкера (китарката е SSH) и не съм много доволен от звука който вади,като се има предвид че кубето ми е Randall 30W и имам дистер death metal на digitech. Ето малко инфо за китарката : Washburn X10 Повече не мога да намеря. Та...чел съм тука за Dimarzio и прочее адаптори,можете ли да ме упътите, струва ли си да сменям хъмбъкера? Грифа е много удобен и като цяло съм се привързал към китарката, не ми се ще да я продавам с мечти за евтини джаксъни... Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 24, 2006 Share Отговорено Ноември 24, 2006 определено ралика ще има, макар и не такава, каквато би имало ако адаптера се сложи на скъпа китара от качествена дървесина ако знаеш какъв звук търсиш, можеш да го смениш - лично аз ти препоръчвам нещо от рода на дънкан Джи Би, а може и нещо по-слабо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PRIMO Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2006 ако може някакъв по-конкретен модел, директно да го пиша на гугъла и да го разглеждам Търся тежък звук, защото като прасна ----- ----- ----- --2--- --2-- --0-- мисля,че е МИ,ама да не се излагам,та така де - ефектът не е на разбиващия залата акорд,не е тая мощ която искам да излиза от него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 24, 2006 Share Отговорено Ноември 24, 2006 Ами хъмбъкърът до колкото знам е WB630, но повече не знам. А и китарата е доста евтина, нова струва 150$, поне според това, което виждам из нета, а както знаем, има и само адаптори, дето струват по толкова :Р Та какъвто и марков адаптор да сложиш, все ще е по-добре от този, който ти е в момента. Само зависи какъв звук търсиш - от там зависи и какъв точно би избрал за смяна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 24, 2006 Share Отговорено Ноември 24, 2006 виж сега, тоя мощния акорд дето разтриса залата е въпрос на настройки. щом не можеш да постигнеш задоволителен звук с този адаптер, няма да успееш и с онзи щото вервай ми гледал съм хора с такива китарчици да вадят зверски тон така че първо потърси причината за кофти звученето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PRIMO Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2006 ами например китарите на старо зло ми харесва как звучат ( starozlo.com ), а доколкото знам дори и да ти е HH китарата пак свириш или с тоя на нека, или с тоя на бриджа. свирил съм в репетиционна на няколко различни усилвателя, марки не знам, само че бяха високи колкото мене,т.е. бая мощни и пак не бях доволен от звука. Не съм и толкова некадърен че да не мога да си хвана позициите дистера ми харесва слушал съм му семплите и не мога да докарам звученето на семплите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 24, 2006 Share Отговорено Ноември 24, 2006 (Редактирано) прочети добре, това което ти написах - вървял съм го тоя път, още го вървя. всеки го върви - никога няма идеален тон ще земеш димарзио - ок. пак няма да ти харесва събери се с някой, който поназнайва от звук, дай на него да се опита да ти нагласи блендата отстрани по-лесно се чува. когато свириш е субективно едно време дрънчах с един скуаер - е мамицата му мръсна като си спомня колко адаптера смених и колко въртях ми става лошо накрая го продадох. пича, който го купи го боцна в един лариос и в един метал зон и се хванах за главата къв саунд изкара Редактирано Ноември 24, 2006 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PRIMO Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2006 какво точно е бленда ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 24, 2006 Share Отговорено Ноември 24, 2006 Настройки. :wall: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PRIMO Отговорено Ноември 24, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 24, 2006 мм пробвал съм да отнема басите от дистера да ги дам от усилвателя и т.н. и т.н. ... Явно има дълъг път да се върви...мерси все пак за отзивчивостта Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Ноември 26, 2006 Share Отговорено Ноември 26, 2006 дамз..настройките са му майката,ама тря да си поиграеш повечко - 2-3 мес... и аз иам Дет Метъл - ама свиря с МТ2... иначе и Дет Метъла става за късане на глави...съдейки по въпросния ефект ти трябва по-мощен адаптер.. аз си купих Сиймър Дънкън SH13 и съм страаааашно доволен - ако можеш да се бръкнеш 191 лв зимай и слагай!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 26, 2006 Share Отговорено Ноември 26, 2006 Виж сега - Всяка китара си има "характер" на тона(атака, състейн, честотна характеристика, характерни хармониции). Колкото и адаптери да смениш, определено ще забележиш разлика главно в честотната характеристика, по-малко в атаката, и може би състейна(продължителността на тона) понякога). Характеристиките на звука, обаче, си остават същите, и с който и да е адаптер, китарата ти пак ще си звучи като твоята китара. Ако ти харесва, слагай, ако не ти харесва, сменяй китарата, или си вземи още една, по-подходяща. Относно DeathMetal - този ефект прави ужасно силни изкривявания, стария модел на дод нямаше дори корекция на гейна - той винаги си беше на макс, при новия не знам как е. В общи линии, не съм останал с особено добро впечатление от този ефект, понеже компресира звука много, и го лишава от динамика(разлика между силно и слабо). Това е проблем дори при БОСС MT-2, та за дет метъла да не говорим. С този ефект едва ли ще успееш да постигнеш динамиката, плътността и прозрачността на звука, които чуваш в албумите на любимите ти групи, било то и с китара за $3000. Голяма част от групите са записвали с хубави лампови усилватели за по няколко хиляди, включени в кабинети със специализирани китарни говорители, записани със скъпи микрофони, и минали през качествени пултове, на които работят богове в правенето на китарен звук. Не може да се постигне това нещо със апаратура за $200, поне за сега. Моят съвет е да наблегнеш на свиренето, и то с педал, или ефект, който има малко кривоч. Ако тръгнеш да ставаш добър китарист, хубавите усилватели и китари ще дойдат с времето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts