Jump to content
Българският форум за музиканти

Celestion,jensen....eminence


malkiat

Recommended Posts

От опита които добивам във форума е ясно,че в БГ е по лесно да купиш лампова глава,отколкото читав кабинет с 12 инчови СЕЛЕШЪН.Много спешно ми трябва /до утре вечер!/ консултация от знаещите и можещите какви говорители да ми донесът отвъд Голямата вода:СЕЛЕШЪН,ЕМИНЕНС или ЙЕНСЕН??????Кои модели са наи-добри?????Колко ватови????? Идеята ми е да ми спретнат един кабинет /Балев или които може и предложи../ за 50-80 макс. 100 ватова глава /предпочитам по малко мощна/

Още един важен вапрос!!!!!: АКО ми намерят втора ръка комбо МЕСА БУГИ в Щатите,тук ще има ли проблем със захранването?????????????????????????

ЧАКАМ ТЕЖКАТА ВИ ДУМА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 инчови говорители се използват най - вече за басове. Предполагам, че биха имали употреба и за китара, но звукченето ще е различен от по - стандартните. По какъв начин вече трябва да обяснят по - напредналите от мен, защото и на мен ми е интересно :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има маршал комбо с 15 - ориентирано кьм джаз китаристите(пак от серията JTM -615).

Йенсен са готини за Фендер саунд

Селешьн за Мaршал

(mesa boogie ползва- custom celstion говорители- black widow серията)

като правило

еминес - абе и те стават

ако ще взимаш маршал глава - селешьн задьлжително

 

 

И НЕЩО МНОГО ВАЖНО

импеданса на колоната трябва да е равен = импеданса на главата

ЗА ЛАМПОВИТЕ УСИЛВАТЕЛИ

 

за транзисторните - може да се ползва колона с равен или по голям импеданс

 

аз вече направих една беля - именно, не знаейки тази подоробност

(всеки си плаща за незнанието, разбира се )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има маршал комбо с 15 - ориентирано кьм джаз китаристите(пак от серията JTM -615).

Мда ти кажа справедливо понеже притежавам едно такова от доста време - далече не е за джаз китаристи, въпреки че чистия му канал е може би най-добрия правен от Маршал (сравнявайки поне с Маршалите, които аз съм пробвал) и по мое мнение (и не само).

А драйв канала му е доста доста брутален :metalist:

Очаквано обаче звука му е по-мек и не толкова пробивен като с по-малък говорител, но като цяло е сериозна железария.

Все таки стандарта е Селесчън 12" ...трудно може да се каже обаче дали на всеки му харесва.

Аз специално използвам един Еминенс (12") в другото комбо, който ми харесва доста повече от предходния Електровойс, който беше вътре (със Селесчън не съм го пробвал освен с 15" на Маршала, с който определено не звучеше добре). Визирайки факта че и Електровойс и Селесчън и Йенсен и ДжейБиЕл имат поне по 5-10 варианта говорители за китарни колони съвет да се даде е доста трудно. Иначе съм пробвал много и от Х&К Триамп глава с 4 х 12 Селесчън Гриинбекс Маршал колона досега по-добро не съм чувал...:metalist:

Така че идеалният вариант е да се пробва пич. Първо не знаем на какъв звук се кефиш, второ с какъв усилвател свириш (или смяташ да свириш), Трето каква китара използваш, Четвърто как ти пипат пръстите образно казано. Това казано - всеки съвет, ще се базира на стандартни впечатления :metalist: ...или на личен опит базиран обаче на използваната китара, усилвател, стил на свирене, стил на музика, което определено трудно може да се нарече обективно.

В този смисъл давай със стандартните Селесчъни Гриинбекс и туй то.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКО ми намерят втора ръка комбо МЕСА БУГИ в Щатите,тук ще има ли проблем със захранването?

 

Няма да имаш проблеми, защото продават понижаващи трафове или можеш да накараш да ти навият един нов захранващ траф. Предполагам обаче, че ще имаш проблеми с пренасянето до тук, защото знаеш колко тежи една лампова глава - да не стане така, че накрая да ти излезе солено.

 

За Еминенс провери при Динакорд - те са вносители, но не съм сигурен дали поддържат китарните модели.

 

Ако ще ти носят говорители от Щатите само Селесчън, защото цените там са най-ниски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорителят на Celestion за Mesa е Black Shadow(Black Widow е модел на Peavey) - сигурен съм,че посоченото е неволна грешка!

 

JBL нямат чак толкова много модели използвани за инструментални апаратури.

 

Моят персонален фаворит(разбира се - въпрос на вкус) е EVM 12L.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДА ЯВНО НЕВОЛНА ГРЕшКА

- НЕщО НЕ СЬМ БИЛ СЬСРЕДОТОчЕН

А РАЗЛИКАТА - ОБИКНОВННО БЛЕК УИДОУ - ГИ ИЗХВЬРЛЯТ (ОБРАЗНО КАЗАНО И

СМЕНЯТ СЬС СЕЛЕшЬН - поне имаше статия в Китарист - как да сменим говорителите на 5150 комбо- и така постьпиха там)

БЛЕК шЕДОУ - КОЙТО Е СЕЛЕшЬН - СЬщО Е СУПЕР

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи пич всичко зависи дали се кефиш на звука на "селесчъните" - тях не случайно ги слагат на маршал апаратурите защото имат стегнат отчетлив и бих казал сух тон...това е според моите възприятия разбира се, но за маршалски звук, както ти посочиха колеги са идеални и ако им се кефиш - това ти е изборът за говорител. Еминенс са по-евтини китайски говорители има ги и тук, Йенсен са добри, но по факта че ги слагат на Берингер мисля, че са компромисен вариант също.... макар, че лично аз ги препоръчвам пред еминенс...а по въпроса дали 15 инчовите говорители стават само за джаз мисля, че е несериозно да се коментира - просто ще имаш повече баси в звука на китарата, което за метъл си е още по хубаво. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...лично аз ако ти внасят говорители от щатите и си с резерви относно селешчъните бих ти препоръчал една марка която са ми абсолютен фаворит като цена - качество - възможности - Blue Marvell. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еминенс са по-евтини китайски говорители има ги и тук, Йенсен са добри, но по факта че ги слагат на Берингер мисля, че са компромисен вариант също.... макар, че лично аз ги препоръчвам пред еминенс...

Достатъчно сериозни фирми като SWR,Fender,Hughes&Kettner ползват говорители произведени от Eminence и Jensen.Изказвания като горното са несериозни,нищо лично. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я и аз кат по-прос да попитам относно понижаващите трафове (от 220 на 110 V). Тези които се продават тук могат ли са да захранят ламбен амп? Аз си взех един 200WATT, за амперите нищо не пише, не знам дали са от значение.

Това достатъчно ли е за усилвател или не ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Според мен,Black Widow не са чак за изхвърляне...(а по принцип - Scorpion и Sheffield са основно използваните от Peavey китарни говорители)

 

 

...Еминенс са Американски говорители и се произвеждат в USA(вкл. и тези,които се внасят тук).Специално китарните(и басови)модели са доста ценени и използвани(като беше посочено).

 

Говорители за Ampeg също се произвеждат от Eminence.

 

E.(P.А. и китарни) не са ми "любимци",но това не означава,че не си вършат сносно работат(Р.А.),или пък,дори са сериозна алтернатива с доказани позиции(guitar speakers).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Достатъчно сериозни фирми като SWR,Fender,Hughes&Kettner ползват говорители произведени от Eminence и Jensen.Изказвания като горното са несериозни,нищо лично

 

Разбира се, че е така нищо лошо не съм казал за тях - съгласен съм с теб просто казвам, че от ценова гледна точка са евтини и се произвеждат в китай - в което лошо няма независимо фирмата каква е. Но лично аз не съм видял кабинети на маршал, меса, пиви, ориндж и др. да ги използват - може и да има но да не знам. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горе се каза,че са USA фирма,и се произвеждат в USA.И въобще не бих казал,че са евтини,особено пък Legend серията - това,че тук в България са внасяни ниски модели от Динакорд изобщо не е критерий. ;)

 

Не виждам смисъл изобщо да се сравняват горепосочените фирми - всяка си има различна концепция за звук. :)

 

Просто разберете,че има и други сериозни марки говорители,освен Celestion.Освен гореспоменатите Fender,SWR,Ampeg,Hughes&Kettner(ползват си рамо до рамо и Eminence,и Celestion,и не им пречи :P ),говорители на Eminence са употребявани и от Crate,Gallien-Krueger,Kustom,дори кабовете на Krank,ползвани от Даймбег Даръл в последните му години(след като замени Randall с Krank)са с говорители на Eminence.

 

Като цяло съществува тенденция да се ползват говорителите им по-скоро за бас оборудване(доста условно казано,все пак).Любопитно е,че дори Marshall,въпреки неразривния им "брак" със "Celestion",ползват E. понякога.

 

Не целя да изкарам някоя от марките за "по" от другите,те са един клас просто. ;)

 

Надявам се,че не се възприема това като някаква "лекция" - на мен са ми интересни подобни градивни "спорове",много интересни работи изскачат. :)

 

И все пак малко по темата:@malkiat,сам беше споменавал,че търсиш "класически" рок звук - тогава Marshall и Celestion,това е рецептата за твоя случай,според мен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.