G.Varbanov Публикувано Май 18, 2015 Публикувано Май 18, 2015 Нещо интересно на което попаднах при колега музикант в Турция. Даже нямах представа, че Gibson са правили подобна серия преди 15 години. Видях, че имат експлорер. Най-интересното в случая е, че тялто е от Блатен ясен (Swamp Ash), 10% по-леко от махагон и по-поресто. Specifications- Body: Swamp Ash- Neck: Mahogany- Neck Profile: Rounded- Fingerboard: Ebony- Inlay: Red Pearl acrylic skull at 5th fret- Frets: 22- Scale: 24-3/4 in.- Nut Width: 1-11/16 in.- Bridge: Tune-o-matic- Tailpiece: Stop bar- Hardware: Black Chrome - Pickups: Black Magic double-slug 496R/500T- black/red coils- Controls: 2 volume- 2 tone- 3-way switch- Strings: Les Paul Signature .009-.046 Малко снимки от интернет: 3 Цитирай
Fashion Отговорено Май 18, 2015 Отговорено Май 18, 2015 Метъл-машина!Много приятен дизайн, харесва ми , че дори кейса е в същата стилистика! 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 18, 2015 Автор Отговорено Май 18, 2015 За съжаление май е чупил нек при главата, иначе веднага щях да му предложа замяна Цитирай
2+2=0 Отговорено Май 18, 2015 Отговорено Май 18, 2015 Voodoo-то, заедно с Blood Moon Explorer-а са единствените серийни модели, като изключим Swamp Ash китарите (мисля, че са серия), с тяло от блатен ясен, за които се сещам. Легендите разказват, че са останали толкова малко извън определени кръгове зли метълисти, че цената им удря кота 2000 президента, макар че първоначално е била почти наполовина, поне доколкото знам. Като изключим жалките инлеи (Blood Moon-ският е по-търпим), изглеждат почти перфектно в моите очи. За съжаление е малко вероятно да ги видим наново, защото осемнадесетия сигнъчър на Слаш изглежда пак е на дневен ред, което ме прави тъжен. Встрани от темата, въпреки неприязънта на Гибсън към черни китари и ретроградни стилове, тук-там се срещат някой преживял Menace, а в последно време се появиха и Gothic Morte и Blackout. Все хубави черни китари за семпли хора със семпъл вкус, които са почти идеални във визуално отношение, с изключение на дребните детайли. Казано накратко, денят, в който някой произведе SG black oil копие, достъпно за скромната ми персона, ще го замервам с банкноти от радост. 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 18, 2015 Автор Отговорено Май 18, 2015 BlackOut Explorer почти го бях взел преди да си надуят цените брутално покрай долара. Gothic Morte успях да пипна и ме зарадва на визия, но не успях да го включа и да чуя тея прословути активни Gibson-ски адаптери. Иначе винаги съм имал любов към уродливи Гибсъни :>> Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 18, 2015 Отговорено Май 18, 2015 Бивш съгрупар имаше Voodoo Flying V и още ме е яд, че нямах кинтите когато го продаде преди 7-8г. Беше си с оригиналния куфар от змийска кожа. Цитирай
dickens Отговорено Май 18, 2015 Отговорено Май 18, 2015 (Редактирано) Аз не знам какво толкова и се възхищавате на тая китара, Gibson LPJ Pro нова е под $600 и си е махагонче LP Studio Satin под $800... Редактирано Май 18, 2015 от dickens 1 Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 19, 2015 Отговорено Май 19, 2015 Не че се възхищавам, но е много рядък модел, произвеждан за кратко време. А конструкцията му го прави и доста лек и удубен.Не може да се отрече, и че изглежда добре! Тия джуниър модели на Gibson нещо не ми вдъхват доверие, ти пробвал ли си нещо? Цитирай
dickens Отговорено Май 19, 2015 Отговорено Май 19, 2015 То който и Gibson да хванеш в магазина няма да ти хареса като сетъп. Но Гибсънски звук от Swamp Ash, ей това по- не ми вдъхва доверие Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 19, 2015 Автор Отговорено Май 19, 2015 (Редактирано) ^Аз имам един, който стои с фабричния сетъп. Случва се тук таме, като се замисля и другия ми не е пипан. Абсолютно нищо особено не е Voodoo-то, но понеже е рядка цената е скочила 2-3 кратно. Най-забавното е, че въпросния индивид тук иска бартер за Suhr. :>>> Посмях му се и му пожелах успех. Редактирано Май 19, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Recommended Posts