musicman Публикувано Ноември 24, 2006 Публикувано Ноември 24, 2006 Това е първия видео урок на Цецо, който заснех. Надявам се да ви е полезен. Нивото според мен е за много напреднали а според Цецо само за напреднали <_> Урок по барабани на Цецо Георгиев (makedonetsa) - Самба и Боса Нова Цитирай
eL_NinYo Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Аз се гордея,че съм от школата на Цецо Георгиев <_ :inlove: src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_eusa_clap.gif" alt=":bravo:"> Най-хубавото на урока е не,че е труден или лесен,а,че е за музиканти Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Ей евала...много яко браво на Цецо Цитирай
evans Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Аз се гордея,че съм от школата на Цецо Георгиев :inlove: Най-хубавото на урока е не,че е труден или лесен,а,че е за музиканти И аз Цитирай
fildi Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Искам само да споделя, че от скоро и аз ходя на уроци при Цесо и съм страшно доволен! Цецо е един голям музикант, който е изцяло отдаден на работата си и с перфектно отношение към учениците си. За урока какво да кажа....Цецо си е супер!!! Цитирай
DummTekKa Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Искам само да споделя, че от скоро и аз ходя на уроци при Цесо и съм страшно доволен! Цецо е един голям музикант, който е изцяло отдаден на работата си и с перфектно отношение към учениците си. За урока какво да кажа....Цецо си е супер!!! ей това беше моя реплика трябваше аз да я кажа това със видео уроците е чудестна идея искаме още още Цитирай
imperor Отговорено Ноември 25, 2006 Отговорено Ноември 25, 2006 И на Цецо (когото не познавам за съжаление) и на Мюзикмен! Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Ноември 25, 2006 Отговорено Ноември 25, 2006 Браво! Тия стилове много грабват! При свиренето им определено трябва координация и идейност. Според мен поне е така. А катоцяло звучи много приятно едно такова парче, когато е изсвирено подобаващо. А и саксофончето е готино. Цитирай
Sleid Отговорено Ноември 27, 2006 Отговорено Ноември 27, 2006 Май сме доста учениците на Цецо? Да е жив и здрав? Цитирай
Beavis Отговорено Януари 24, 2007 Отговорено Януари 24, 2007 Ами какво да ви кажа, Здухах се. Евала на Цецо. Тая музика конкретно ми е присърце и бих желал да се науча да я свиря толкова добре. Цитирай
lileu Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Здравейте. Аз съм самоук барабанист и в последно време разбрах, че не е лошо да се започва от А и Б. Както и това, че с упражненията от А и Б може да се засвири (не само тупа) на доста напреднало ниво. Мисля, че би било добре да предвидите уроци (видео по възможност) с основните техники за ръце и крака. Аз лично, до преди 2 години не разбирах почти нищо от това, което свирят джазмените. Попаднаха ми, обаче, уроци на Дейв Уекл и стой та гледай. Обърнах лявата палка (не знам точно как се нарича тази позиция) и упражнявайки се с основни техники за ръце (предимно комбинации от парадидли, двойки и тройки), открих че всъщност съм нямал никаква представа за това колко е яко да се свири на барабани. В последно време започнах да разбирам почти всичко, което големите имена показват. Друг е въпросът дали ме кефи и дали мога да го изсвиря и аз, разбиора се. Но в основни линии започнах да се докосвам до тръпката да се свири назад или напред с 1/8 или дори 1/16. С други думи казано - на една по-горна честота. А в джаз музиката, да не кажа всички, но повечето импровизации (не само в ударните) са именно изсвирени в такава "свободна" форма (с 1/8, 2/8 или пове4е назад или напред, понякога в 16 или 32) и независимо, че са повечето в 4/4 ритъм, те звучат достатъчно объркани за неопитното ухо. Когато, обаче се овладее тази по-горна честота на свирене и импровизация в такава, просто по-голямо удоволствие от това няма. Пожелавам и на вас да засвирите на по-горната честота. И почувствайте отскока на палката толкова добре, че да можете да го контролирате. И най-важното е: за да тупате са нужни барабани и палки, а за да засвирите са нужни и усет и динамика. Поздрави на всички манияци и не забравяйте, че всичко започва от А и Б. Успех. Цитирай
GroOveR Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Цецо Георгиев и Dave Weckl Forever ! Браво Цецо ! Цитирай
makedonetsa Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Е пичове много благодаря за тези топли отзиви ! Скоро с Рафо пускаме няколко урока съвсем за начинаещи! Надявам се и те да ви харесат ! И още веднъж благодаря на всички за топлите отзиви Цитирай
evans Отговорено Април 20, 2007 Отговорено Април 20, 2007 Цецо Георгиев и Dave Weckl Forever ! Браво Цецо ! Аз затова си го избрах за учител Цитирай
Recommended Posts