Адам Отговорено Март 24, 2007 Отговорено Март 24, 2007 Преди няколко години /3-4/ имахме с групата ми тогава концерт на открито в Казанлък.Организаторите на събитието няма много пари,за да си позволят някакво невероятно озву4ение и викнаха един пич от Габрово.Той дойде с един бус техника,стовари я на сцената,за отрицателно време навърза всичко,започнахме да правим чек,който приключи точно за половин песен време.Тогава ни каза 'Елате отпред да чуете..' и ни пусна запис от чека.Признавам си лошо ми стана от звука..беше просто перфектен,по-перфектен звук още не съм чувал.Нямам думи...Пича се казва Пламен,телефона,който му имам е 048842709.Взел съм го преди около година,има вероятност още да е с него.Това за мен е най-добрият озвучител,с когото съм си имал взимане-даване до сега.Много хубави неща мога да кажа и за Данчо Лазаров,но той май попада в категорията 'озвучител на хонорар',но въпреки това ще кажа,че той е най-добрият от тези,с които съм си имал работа в София. Цитирай
Тони96 Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 За съжаление съм работил, с доста некадърни озвучители. Казвам го, защото съм завършил звукорежисура и си мисля, че имам добре развит слух, за да мога да оценя, качетвен ли е звукът или не!!! Е работил съм и доста добри озвучители!!! Значи един от най-добрите е Генчо(фамилията му забравих), той е озвучител на Лили Иванова, Васил Найденов, Д2, Сигнал, Б.Т.Р. и др.!!! Друг добър поскоро звукоресёр от БНТ и озвучител на джазови концерти е Светлозар Илиев!!! Има и доста други добри озвучители, просто всичките добри, са и добре платени, те не ходят по малки фестивали и концерти!!! Пожелавам ви, да попадате винаги на добъри или поне на прилични озвучители, за да не ви окалпазяват звукът!!! УСПЕХИ Цитирай
Тони96 Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 Мисля, че Генчо Стоев се казваше, но не съм абсолютно убеденен!!! Цитирай
Buriata Отговорено Юли 25, 2007 Отговорено Юли 25, 2007 Повлиян от скорошна дискусия, предлагам да си направим такава тема и да я боднем да се вижда. Нека всеки напише каквото знае за конкретни озвучители: име, координати за връзка и условия на работа (ако ги знае). Естествено със съгласието на самите озвучители, може някой да не иска реклама. И който е работил с някой от тях да напише впечатления, препоръки и т.н. Мисля, че ще е полезно. 0886 882314 - Оги Киосовски - НАЙ-ДОБРИЯ според мен Цитирай
Misunderstood Отговорено Август 4, 2007 Отговорено Август 4, 2007 Имам много добри впечатления свързани с Жоро от Рефлекс - винаги съм си представял тази работа по точно този начин. Човек, който близо 5-6 часа не спря да обикаля заведението, да слуша, да коригира.... и докара възможно най-адекватен звук(В атмосфера, която много хора използваха като изкупителна жертва за собствената си некадърност - "кънятло", "кофти апаратура"....... ) Много хубава тема - поздравления. Интересно ми е дали няма да е лошо да се отвори една тема от професионалистите в бранша (извинявам се, ако има отворена такава). Един вид...да се сближим малко с хората, на които сме се доверили и от които наистина зависи много. Да ни обяснят...особенно на тези, които сега стартират, и на които е много ценно, какви са основните правила, с какво трябва да се съобразява музиканта, какво сме в правото си да изискваме и какво е чиста проба каприз и непрофесионализъм Предполагам, че така ще се спестят доста допълнителни разговори, а и ще имаме самочувствието да изискваме необходимото. Много от писалите в тази тема дадоха интересна насока за разяснения Мога да бъда по-обстоен, но предполагам, че озвучителите във форума ще разберат какво ме интересува. Не искаме да ни разкривате магията на професията си... обогатете общата ни култура. Цитирай
Misunderstood Отговорено Август 5, 2007 Отговорено Август 5, 2007 Всъщност със закъснение открих една много подходяща тема ....сигурно има и други, за което моля да бъда извинен. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11484 И все пак.....убеден съм, че има още какво да се пише...... Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 12, 2007 Отговорено Декември 12, 2007 Моля, придържайте се към добрия тон. Няма нужда от караници и цинизми. Цитирай
Buriata Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Здравейте, аз лично искам да изкажа голяма благодарност на лицето Огнян Кьосовски! Всеки път когато ни прави звука, всичко е перфектно. Съмнявам се някой да не може да му намери кординатите, но за всеки случай е ви ги на: 0886 88 23 14. На който му требе звук да стиска палци Оги да е свободен Поздрави на всички, Бурян (Mind Trips) Цитирай
Niko Отговорено Декември 19, 2007 Отговорено Декември 19, 2007 Аз искам да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на Боби Зашев. Освен ,че е страхотен музикант, композитор и глас(и Приятел) , това е и човекът от който трябва да се учим как се прави sound. С две думи приятел в нужда се познава. Един човек , на когото дължим много. P.S. Радваме се че те познаваме и че си толкова пич. И аре по бира де............. Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 Хмммм...силно съм изненадан да си видя името в тая тема Ники, благодаря ти за суперлативите Бирата - когато кажеш Цитирай
Azwraith Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Ми знам че повечето озвучители не разбират нищо и винаги като излизаме се някакви такива "профисиналисти'' ни озвучават ама то късмет.Наи-добре е групата да има собствен жичкаджия Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 (Редактирано) Данчо Лазаров според мен е най-добрият озвучител и тонрежисьор а освен това е и добър музикант.Просто няма друг като него. Редактирано Февруари 15, 2008 от Mark Avrelii Цитирай
ljbomir Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 Ние преди години направихме едно концертче в кино Влайкова при добрия стар воден дух, хаха. Много добре се получи звука, едно приятелче ми даде телефон и име още го пазя :-п Юрий 0878 372184 Цитирай
7thString Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 В тази връзка, има ли в БГ изобщо някакви наченки на образование в тази насока? Тва е може би единственото нещо, в което няма как да стане номера да си самоук, освен ако си милионер и можеш да си позволиш всичката техника, за да експериментираш 10-20 години докато преотркиеш науката. Не броим пре-комунистическата учебна база, с която разполагат сегашните учебни заведения, и още по-старите познания на пенсионерите, по акустика Цитирай
Recommended Posts