olygofren Публикувано Ноември 22, 2006 Публикувано Ноември 22, 2006 Повлиян от скорошна дискусия, предлагам да си направим такава тема и да я боднем да се вижда. Нека всеки напише каквото знае за конкретни озвучители: име, координати за връзка и условия на работа (ако ги знае). Естествено със съгласието на самите озвучители, може някой да не иска реклама. И който е работил с някой от тях да напише впечатления, препоръки и т.н. Мисля, че ще е полезно. Цитирай
SGEORGE Отговорено Ноември 22, 2006 Отговорено Ноември 22, 2006 Аз познавам един и съм работил с него.Има около 20 kW звук и доста осветление (вече не знам какво има,защото често купува нови неща).Озвучавал е един Берксток и 2 Рок-Предела и още много мероприятия.Предлага много добри цени и се справя много добре със звука.Препоръчвам го. Казва се Любо Кабадийски и е от София.Тел:0888 51 56 56. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 22, 2006 Отговорено Ноември 22, 2006 Макар, че и аз се занимавам чат-пат с озвучавания няма да се рекламирам, защото моят сетъп е по-камерен с възможности за средно големи зали и освен това съм в Пловдив. Но що се отнася за Пловдив, с чисто сърце бих могъл да препоръчам Румен (който е и музикант) - постоянно добавя нови неща към сетъпа си. Има всичко необходимо за качествено озвучаване, вкл. всякакви прожектори (от най-новите...и скъпите...с компютърно управление), пушек машини и т.н. Може да озвучи всичко - от малка зала до стадион. Ако на някой му дотрябва нещо за региона - да ми се обади, ще му дам координати. Цитирай
Veyko Отговорено Ноември 23, 2006 Отговорено Ноември 23, 2006 А какво ще кажете за озвучителите по софийските клубове? Аз лично имам кофти впечатления от озвучителските способности на Пецко - единствено на себе си праи горе долу некъв звук. Не коментирам изпълнителските му качества, просто не ме кефи как озвучава. За разлика от него примерно Мони Воев в Маската смея да твърдя че се справя много прилично - даваш му кабелите и ти праи звук. Тва е надявам се и други впечатления да прочета. Цитирай
Veyko Отговорено Ноември 23, 2006 Отговорено Ноември 23, 2006 тва при положение че приемеме че тая тема е за тая работа де. Аз поне мисля че ше е от полза Цитирай
uzeb Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 Този дето прави реклама на Любо има много здраве от арменския поп! Цитирай
Mandalay Отговорено Ноември 24, 2006 Отговорено Ноември 24, 2006 (Редактирано) Знчи и аз си имам поздрави от арменския поп. Аз също съм доволен от работата на Любо. Редактирано Ноември 24, 2006 от Mandalay Цитирай
DaInsane Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 От моя скромен опит бих казал, че голяма част от озвучителите (поне тези, които бачкат в Софето) не струват или ги мързи да ти направят звука. Не знам защо много от тях си мислят, че ти като музикант или човек занимаващ се с музика (дори на ниво хоби) трябва да си наясно с всяка тънкост и от тяхната работа. Хм! Аз не мисля, че е нормално. В крайна сметка аз, ако мога да си направя звука точно както трябва за какво ми е тонрежисьор? Има го и другия момент: на чека уш всичко е ок, обаче по време на концерта тонрежисьора ти е вече къркан на мотика и доста по-глух. Съответно звука отново се насира (ша ме прощавате за цинизма). Разбира се имало е случаи, при които всичко на чека е било перфектно, след това на лайфа също и се разбираме чудесно с озвучителя, и хората на концерта чуват точно това, което трябва... Пример за такива случай са концертите ни в О!Шипка, на които ни е озвучавал Пифа от Skre4. Пича винаги е давал всичко от себе си за да звукнат нещата и те са звуквали. Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 еми ти хем не разбираш от звук и озвучаване хем всичко рабираш, последно кое от двете? Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 Аз искам само да споделя , че не озвучителя трябва да ти направи саунда, а ти самия, защото тои не може да знае какво ти е на теб в главата.Ще се подкрепя със следното: преди време много оплюх един озвучител на име Любо от Пловдив, защото го гледах как озвучава другите и си мислех че може да озвучава само Рокаджии, каквито са си нашите Еинджъл. Но това не се оказа так....имах възможността да се възползвам от неговите услуги и останах изумен - звука който излезе през големите говорители беще убийствен, точно какъвто аз исках...така че аз се убедих че няма лош озвучител , защото съм ползвал и услугите на други такива, има музиканти който не знаят какво искат, или искат невъзможното( абе като тъщите например ) ПП Ся да не земете много да ме критикувате.Това си е лично мое мнение и не искам да го налагам, а просто споделям наблюденията си. Поздрави Ренадаков Цитирай
olygofren Отговорено Ноември 26, 2006 Автор Отговорено Ноември 26, 2006 Шъ въ замола.... придържайте се към темата, давайте имена, телефони и оценки на конкретни хора, а не принципни положения, които вече са доволно обсъждани. Не говорим за "Доколко групите трябва да разбират от звук" или "Са ли софийските озвучители профани", ок? Благодаря. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 26, 2006 Отговорено Ноември 26, 2006 KingdomX -хубаво е, че еволюираш в мисленето - и още повече, че може да се извиниш да работата на озвучителя е да ти помогне да изкараш това което идва от системата ти- там рак ,комбо или с каквото свириш и да направи цялостната картина Беше истинско удоволствие преди 2 години да гледам как се справяше озвучителя на Саксьн( концерта в Каварна) - просто факир и както той самият ми каза - работя сьс Саксьн 15 години - и вьртеше един ТС електроникс - на всяка песен - и сменяше и по време на песента различни присети и врьтките на мишпулта (един вид си беше като мембьр на бандата)- но у нас това е невьзможно, поради липса на такьв концертен живот аз не знам наша група да си има свой озвучител (но не, примерно Приятеля от махалата който може да ти мине за постоянен озвичител - а такьв на който да му плащат заплата ,за добре свьршена работа) Цитирай
enuffZnuff Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Жоро от Рефлекс, пича няма собствена апаратура, но ако свирите във Фенс и искате да звучите добре изисквайте от шефа на клуба да ви озвучава Жоро, Човека познава акустиката на клуба и апаратурата,всеотдаен е и винаги подхожда към изискванията на бандата с разбиране . Цитирай
NeonGod Отговорено Ноември 29, 2006 Отговорено Ноември 29, 2006 абе Баи ти Любо секи си го знае; мога да дам номер не един които е нов и предполагам че ще преуспее можеби във този бранш.не мога да кажа търсете него.може да се обърнете кам секи един от изброените за Пловдив Румен,Любо а етови и номер за човека които ви разправям Стефан номер за връзка 0887707160. Цитирай
ronia Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 Мони от Маската ме изкефи страшно. Направи невъзможното с ужасни барабани и една доста хаотична смяна на хора и инструменти по сцената. Жоро от Фенса е наистина много всеотдаен и се опитва да слуша какво прави групата. За съжаление на моята група обаче, той си разбира предимно от тежкия звук и винаги успява да го наложи, дори когато става дума за по-леки стилове. Цитирай
Recommended Posts