exxct Публикувано Март 15, 2015 Публикувано Март 15, 2015 От доста време ме мъчи един проблем с пикинга на интрото на Kill the King на Rainbow, свиря със следния пикинг, който ми е най-лесен, но също предизвиква проблеми: up d up up d up up d up up d up up d up --------10----------10------------|--10----------10----------10------|------------11----------11--------|------11----------11----------11---|--12------------12----------12--|----------12----------12-----------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------| Проблема всъщност е, че удара на перото при първа струна е надолу, а след това на втора и трета нагоре, при което се губи ритъма на дясната ръка, защото трябва да прескочиш първа струна, след като си я ударил надолу, за да удариш втора нагоре. Прехода от втора към трета струна е просто суип пикинг и няма проблем. Пробвах суип пикинг за всички струни, но ми е още по-неудобно защото след като удариш трета струна (12) нагоре, в края на суипа, трябва да прескочиш всички струни и да започнеш отново суип от първа струна (10) нагоре - също доста неудобен преход, при който се губи ритъма на дясната ръка. Има ли някакво друго решение, как го свирите вие? Цитирай
ZLE Отговорено Март 15, 2015 Отговорено Март 15, 2015 Пробвах го.На две струни (си и ми) ми е много по-лесно. Цитирай
Heartman Отговорено Март 15, 2015 Отговорено Март 15, 2015 Пробвай надолу, нагоре, нагоре.Поне на мен ми е по-удобно.Сега гледах Ричи на лайв го свири на трите струни само че не се вижда пикинга как е. Цитирай
exxct Отговорено Март 15, 2015 Автор Отговорено Март 15, 2015 Ще пробвам. Тук на 4:30 наистина се вижда, че е на три струни, но пикинга не е ясен. https://www.youtube.com/watch?v=zEaxow3PoO0t=4m30 Цитирай
Лими Отговорено Март 15, 2015 Отговорено Март 15, 2015 (Редактирано) Пробвах и при мен стана в следното - 1---------d------------------d------------- 2----------------u-----------------u------- 3---d-----------------d------------------d- и т.н. Ричи повдига и всеки пръст след като си изсвири тона за да не отзвучават, да не се сливат и размазват звуците. Редактирано Март 15, 2015 от Лими 1 Цитирай
soundcraft Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 (Редактирано) Ето как го свири Ричи: d up up up up up up up up up up up up up d --------10----------10------------|--10----------10----------10------|------------11----------11--------|------11----------11----------11---|--12------------12----------12--|----------12----------12-----------12|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------|.....и т.н. Така е и най-удачно. Редактирано Март 16, 2015 от soundcraft 1 Цитирай
zwero Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 (Редактирано) Еxxct,този младеж го свири добре по твоя начин, но първо атакува с down. При мен също се получава лесно така. Редактирано Март 16, 2015 от zwero Цитирай
zwero Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 d up up d up up d up up d up up d up up--------10----------10------------|--10----------10----------10------|------------11----------11--------|------11----------11----------11---|--12------------12----------12--|----------12----------12-----------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------| Този вариант също е много добър. 1 Цитирай
Лими Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 Не знам Ричи как точно го свири, но варианта, който съм показал по-горе съм взаимствал от Gypsy Jazz Guitar Picking, обяснен от Andreas Oberg & Frank Vignola Цитирай
exxct Отговорено Март 16, 2015 Автор Отговорено Март 16, 2015 (Редактирано) ^^^ То всъщност аз го свиря точно като младежа в ресторанта - атакувам с надолу (направил съм грешка в първия пост) Тук намерих едно видео с Ал ДиМеола, където той свири същата форма по начина на Зверо: https://www.youtube.com/watch?v=TZ4FZ80Qdd8#t=4m36 d up up d up up d up up d up up d up up--------10----------10------------|--10----------10----------10------|------------11----------11--------|------11----------11----------11---|--12------------12----------12--|----------12----------12-----------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------|------------------------------------|--------------------------------------| За него било проста математика, за мен се оказа ракетостроене Има и обратния вариант, откъм ниските струни: https://www.youtube.com/watch?v=TZ4FZ80Qdd8#t=5m24 Редактирано Март 16, 2015 от exxct Цитирай
zwero Отговорено Март 16, 2015 Отговорено Март 16, 2015 ^ Добре е да се репетират всички варианти - грешни няма, но с драйв първия който си дал на мен най ми допада. 1 Цитирай
exxct Отговорено Март 16, 2015 Автор Отговорено Март 16, 2015 ^ Задължително репетиция на вариантите с драйв, както казваш. Намерих друго видео на автора, от друга песен, но свири същата форма така: up up d up up d ... като това на Зверо. https://www.youtube.com/watch?v=lrutwHUw4Ts#t=2m46 гледах го забавено и мисля че е така - up up d up up d .... Цитирай
Recommended Posts