Heartman Отговорено Май 7, 2015 Отговорено Май 7, 2015 Потенциометъра над който пише ''грубо'' направо ме разби Цитирай
никони Отговорено Май 8, 2015 Автор Отговорено Май 8, 2015 Потенциометъра над който пише ''грубо'' е последователно свързан с двата потенциометъра до него и са за регулиране на отрицателното преднапрежение /0 -70v/ на първа решетка - ''грубо'' е 50к, следващия, обозначен като "ср", демек среден, е 5к и последния е 0,5к, обозначен като "Ф", да се сетя че е за финна настройка... обозначенията са за да се сещам аз кое за какво е, с това захранване работя само аз... Отрицателното преднапрежение може да се превключи и на галетния превключвател / 25 позиционен / от който се задават точни напрежения 6,7,8,9...30v, много полезно когато трябва да подбереш чифт лампи или да построиш анодно решетъчна характеристика... Него дори не съм го надписвал - само един е в захранването а и ме домързя... Луи, и аз гледам да поддържам в барчето повече различни шишета, ама те пустите все свършват бързо, и тия дето са пълни с вакум винаги се оказват повече от тях... 1 Цитирай
Recommended Posts