Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg PA50 to Roland E40or


Recommended Posts

Здравейте, колеги. Вчера си поръчах MIDI кабел и днес сутринта го звех.Тука едни приятели ми казаха, че ако с MIDI кабел свържа Korg PA50 и Roland E40, ще мога да с Rolanda както и с PA50-тоест със същите бленди.Дублирали се от единя клавир на другия. Има ли изобщо такава вероятност? Искам да ползвам Roland-а като клавиатура само. Как се свръзват правилно и какво трябва да си настройва от KORGA? Намерих му инструкции, ама са in English, а не съм много добре с английския.

Та може ли някой да помогне? :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може да борави човек с тези неща, е добре да знае принципите и съответно ще се оправи и самичък из настройкте. Вероятно някой колега, който има и двете свирки, ще може да ти даде "рецепта", но принципно е добре управляващата свирка да има активиран MIDI OUT някъде из настройките (вместо да кажем USB, което често е по подразбиране), да се избере подходящ канал, да кажем номер 1, съответно приемащата "свирка", трябва да има активиран MIDI IN (вместо USB), също така да слуша на конкретния канал или по-добре OMNI, което значи да слуша на всички канали... Това са принципни положения при използването на MIDI. Както точно се прави на конкретните инструменти, нямам представа. Самото свързване предполагам си го направил да е кабелът в OUT на Роланда и в IN на Корга. Надявам се не ползваш USB кабел, защото така няма как да станат нещата :) USB се ползва само за връзка между "хост" (обикновено компютър) и контролер. Освен ако едната свирка не може да го играе хост, ама ме съмнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега защо ти е  да ползваш е-40-ката към па 50?Защо ще мъкнеш допълнителен товар?Освен мобилноста блендите на па 50 са доста по дабри и ако не поставиш във менюто на па 50-то миди настроики/миди ин филтри/отметка  "програм шенж" когато смениш звукът на 40-ката ще сменяш звука и на  50-то.Звуците не са еднакви корга е доста по-добър и със по-добри и разнообразни звуци.40-ката има куатер тонова стълбица затова ли?При наличието на па 50,роланд е 40 е напълно излишен.Виж ако вместо  40 -ката беше нещо като ямаха дх,касио цз,микрокорг разбирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.